“Kasta Morrely Fashion Week” – zeci de designeri internaționali își vor prezenta colecțiile inedite la cel mai spectaculos eveniment de modă al verii

Un eveniment grandios de modă are loc în România, în aceste zile. Festivalul  Internațional al Industriilor Creative “Kasta Morrely Fashion Week”, ediția a X-a aniversară, este un concept cultural inovator fiind integrat în cadrul proiectului internațional „Sustenabilitatea Modei în lumina reflectoarelor, noi trenduri de Învățare Interculturală”.

Ediția Aniversară a Festivalului Industriilor Creative® Kasta Morrely Fashion Week are ca format două zile de festival de modă digital transmise de pe litoralul românesc în zilele 30 iunie și 1 iulie 2021, începând cu ora 20:00, pe paginile oficiale facebook și instagram Kasta Morrely Fashion Week.

În zilele de 2 și 3 iulie 2021 se va continua desfăşurarea acestui festival printr-un eveniment internațional, cu public, la Palatul Oștirii din Iași. Evenimentul dedicat sustenabilității modei va cuprinde momente artistice și coregrafice de Teatru de Modă® ce vor pune în valoare creaţiile unor designeri de renume național și internațional precum și a unor tineri designeri români. Ediţia aniversară Kasta Morrely Fashion Week cuprinde şi manifestări publice, seminare și activități de job shadowing dedicate modei sustenabile, antreprenoriatului creativ, industriilor culturale și creative.

Cea de-a X-a ediţie a Festivalului Industriilor Creative Kasta Morrely Fashion Week® începe astăzi la Iaşi. Editia aniversară face parte din proiectul cultural internațional „Sustenabilitatea Modei în lumina reflectoarelor, noi trenduri de Învățare Interculturală”, proiect co-finanțat prin Programul Europa Creativă al Uniunii Europene şi coordonat de Asociaţia Kasta Morrely.

Programul Festivalului Industriilor Creative® 2021 ediția a zecea aniversară cuprinde:

30 iunie – 1 iulie, ora 20:00: Eveniment digital Kasta Morrely Fashion Week transmis prin streaming live de pe litoralul romanesc pe paginile facebook si instagram Kasta Morrely Fasshion Week. Prezentări digitale în premieră: Addy van den Krommenacker designer Casa Regală a Olandei, Oksana Mukha Luxury Bridal Ucraina, Jitka Klett Praga, Anna Forgacci Wedding Satu Mare reprezentant în exclusivitate al marilor designeri Gattinolli by Marwan și Saiid Kobeisky din Liban, Anastasia Atelier Neamț, Daleea Design Cluj Napoca, Nicoleta Obiș Satu Mare, Dames Iași, Monarh Design București, Atmosphere Fashion București, Bianca Ripan Suceava, Adelina Boie Baia Mare, Adriana Agostini Italia, Irina Akkaya București, Cristina Bota Satu Mare. Moda pentru copii ne este prezentată de: By Danina, Eve Juliett, Simplicity Kids și Programul de Leadership pentru copii Kasta Morrely Kids.

2 – 3 iulie, ora 20:00: Eveniment cu public la Palatul Oștirii din Iași. Dintre invitații care vor prezenta colecțiile pe podium menționăm: Addy van den Krommenacker designer Casa Regală a Olandei, In Couture Turcia, Oksana Mukha Luxury Bridal Ucraina, Jitka Klett Cehia, Daleea Cluj Napoca, Dames Iași, Pălăria Dădârlat Sebeș, Seroussi Iași, Adriana Agostini Italia, Vera Anton Suceava, Cristiana Maria Purdescu București, Victoria Sava București, Monarh București, Ethno Paris by Valentina Alexa Chișinău, Velmoft Design București, Atmosphere Fashion București, Bianca Ripan Suceava, Adelina Boie Baia Mare, Beatrice Design București. Moda pentru copii ne este prezentată de: By Danina, Vera Anton și Programul de Leadership pentru copii Kasta Morrely Kids.

Şi la această ediţie Kasta Morrely Fashion Week descoperă și promovează tinerele talente, prezentând o selecție a celor mai buni studenți și tineri absolvenți de la Universitatea Nationala de Arte „George Enescu” Iași – Facultatea de Arte Vizuale si Design, Universitatea din Oradea – Departamentul de Arte Vizuale al Facultăţii de Arte, Universitatea de Vest din Timișoara – Facultatea de Arte și Design

4 iulie: Seminar internațional dedicat Modei Sustenabile la Casa de Cultură Mihai Ursachi Iași

Ediția a X-a a Festivalului Industriilor Creative Kasta Morrely Fashion Week aduce în prim plan importanța sustenabilității domeniului modei. Seminarul Internațional “Moda Sustenabilă în Lumina Reflectoarelor” reprezintă un cadru interactiv de schimb de bune practici și informații de specialitate privind moda sustenabilă și atrage atenția asupra importanței asumării principiilor dezvoltarii durabile în industria modei, atât în rândul lucrătorilor din domeniu cât și în rândul consumatorilor de modă.

Mai jos, vă prezentăm designerii ale căror colecții vor evolua în cadrul evenimentului:

În cadrul proiectului „Sustenabilitatea Modei în lumina reflectoarelor, noi trenduri de Învățare Interculturală”, lider de proiect fiind Asociatia Kasta Morrely, a fost creata o colecție interculturala internațională de promovare a modei sustenabile. Colecția a fost realizată de o echipă internațională de designeri din România, Portugalia și Tunisia, respectând principiile modei sustenabile și specificul tradițional din fiecare țară reprezentată.

Colecția sustenabila interculturala Romania – Portugalia – Tunisia va fi prezentata in premiera pe podiumul Kasta Morrely Fashion Week, editia aniversara, desfasurata intre 2 – 3 iulie 2021, la Palatul Ostirii din Iasi.

  1. ADDY VAN DEN KROMMENACKER designer Kasta Morrely Fashion Week Cruise Edition 2021

Designerul Casei Regale din Olanda, Addy Van Den Krommenacker continua traditia lansarii colectiilor sale la Kasta Morrely Fashion Week. Addy Van Den Krommenacker si-a lansat prima colectie in anul 2002. De atunci, prezentarile de moda s-au dovedit a fi un adevarat succes, propulsandu-l pe culmile celebritatii. Rochiile de seara Addy Van Den Krommenacker se numara printre alegerile celebritatilor olandeze si internationale,  pe covorul rosu la marile evenimente ale lumii.

2. OKSANA MUKHA designer Kasta Morrely Fashion Week Cruise Edition 2021

Oksana Mukha este o marcă de lux pentru rochiile de mireasă și de seară pentru femei. În ultimele trei decenii Oksana Mukha a devenit un epicentru pentru moda de mireasă de lux, câștigând pozițiile de top în piețele europene și globale, continuând să obțină fără încetare admirația femeilor din întreaga lume.

Datorită tiparului diversificat, Oksana Mukha, oferă posibilitatea fiecărei mirese să fie fermecatoare atât când ne raportam la locuri extravagante cât și la diferitele locuri din cotidian.

3. Brandul la modă ANNA FORGACI WEDDING la Kasta Morrely Fashion Week Cruise Edition 2021

Definit ca o fusiune între clasic și modern, Anna Forgaci Wedding își întâmpină clienții cu o gamă generoasă de branduri italiene și orientale gata să îndeplinească cerințele și celor mai exigente cliente. Creatorii de vestimentație haute-couture GattiNolli by Marwan și Saiid Kobeisy din Liban sunt designerii luxury reprezentați în exclusivitate în Romania de Anna Forgaci Wedding.

Colecțiile acestor designeri au fost filmate în exclusivitate pe Yachtul luxury Alezzi în cadrul Kasta Morrely Fashion Week Cruise Edition 2021.

4. Brandul la modă JITKA KLETT la Kasta Morrely Fashion Week Cruise Edition 2021

Jitka Klett este un designer de modă din Praga, Republica Cehă ce își creează frumoasele tinute feminine pentru linia Jitka Klett Couture și linia JK Klett.

Materiale naturale și reciclate de cea mai bună calitate au fost utilizate în întreaga colecție LIBERTA, care a fost puternic inspirată de fundalul cehoslovac nativ al designerului și de unitatea oamenilor săi.

5. Brandul la modă DAMES la Kasta Morrely Fashion Week Cruise Edition 2021

Dames este locul de unde îți poți achiziționa ținute de damă originale, fabricate în România, realizate exact dupa mărimile tale.

Distingându-se prin inovație, Dames, impresionează cu ținutele sale cu imprimeuri digitale, spectaculoase care îți pun în valoare feminitatea. Materialele din lâna virgină, bumbac, mătase fac ca ținutele Dames să fie comode, elegante și ușor de asortat. La Dames găsești colecții tematice inspirate din portul popular românesc, sarbatorile tradiționale, moderne sau frumusetea naturii.

6. Brandul la modă MONARH la Kasta Morrely Fashion Week Cruise Edition 2021

Termenul „affordable couture” insumeaza cel mai bine telul Monarh – acela de a oferi clientelor o experienta unica, similara celei haute couture, la preturi accesibile. Pasiunea pentru frumos si dorinta de a realiza lucruri de calitate reprezinta punctele forte ale brandului!

Monarh este definiția creațiilor vestimentare de designer, care corelează calitatea materialelor, croiul impecabil, finețea și eleganța pieselor, cu bucuria de a trăi momentul, de a te simți cât mai bine cu o creație special gândită pentru tine.

7. Brandul la modă ADELINA BOIE la Kasta Morrely Fashion Week Cruise Edition 2021

Brand-ul de creații vestimentare Adelina Boie a intrat pe piața din Romania în anul 2014.

Adelina Boie reușește ca de fiecare dată să surprindă plăcut prin creațile sale fără cusur. Ținutele sale exclusiviste au devenit în ani opțiunea perfectă pentru orice femeie care dorește să se remarce la evenimentele private sau în diferite ocazii oficiale.

Adelina Boie folosește materiale textile de cea mai buna calitate în procesul de fabricație și are ca obiectiv principal crearea de modele cu design și croi modern care scot în evidență calitațile fizionomice și maschează orice defect corporal.

8. Brandul la modă ATMOSPHERE la Kasta Morrely Fashion Week Cruise Edition 2021

Plini de energie, curaj si frumusețe, echipa Atmosphere oferă o serie diversificată de îmbăcăminte pentru femei. Rochii lungi glamour perfecte pentru serile deosebite, rochii scurte ideale pentru un cocktail, bluze si sacouri care evidentiază personalitatea și îți definesc stilul sunt doar cateva dintre ținutele oferite de Atmosphere. Ținutele redau emoții, oportunități, stări și sunt perfecte pentru orice eveniment din viața unei femei.

9. Brandul la modă CRISTINA BOTA la Kasta Morrely Fashion Week Cruise Edition 2021

Cristina Bota, cea care semneaza urmatoarea colectie, coordoneaza alaturi de mama ei un mic atelier, in idilicul Calinesti Oas, unde de altfel locuieste impreuna cu familia sa. Tinutele din aceasta colectie se concentreaza pe eterna rochie de mireasa, dar cu o abordare atipica.

10. Brandul la modă ANASTASIA ATELIER la Kasta Morrely Fashion Week Cruise Edition 2021

Combinand clasicul-elegant cu versatilul si comoditatea, Anastasia Atelier propune tinute originale, luand in considerare importanta fiecarui detaliu pentru a ajunge la tinute unicat. Folosirea  materialelor cu texturi speciale si croiul adaptat noilor tendinte, sunt cateva din elementele care subliniaza feminitatea, eleganta si stilul glamour in egala  masura.

11. Brandul la modă IRINA AKKAYA la Kasta Morrely Fashion Week Digital Cruise Edition

Irina Akkaya este o creatoare de moda care duce conceptul de fashion la nivel de artă mânuind cu îndemânare tehnicile origami și manipularea țesăturilor în creațile sale. Irina dezvoltă un design tridimensional care se potrivește corpului femeilor și personalității lor, dand o nota de originalitate si autenticitate in garderoba tuturor celor care poartă acest brand. În cadrul brandului de moda Irina Akkaya, tehnicile Transformational Reconstruction Cutting au devenit o parte importantă a creaților vestimentare.

12. Brandul la modă BIANCA RIPAN la Kasta Morrely Fashion Week Digital Cruise Edition

,,Faptul că știu că o femeie se simte specială și unică în creațiile mele, mă determină să iubesc cu tot sufletul ceea ce am ales să fac” mărturisește designerul Bianca Ripan.

13. Brandul la modă NICOLETA OBIȘ la Kasta Morrely Fashion Week Digital Cruise Edition

Nicoleta Obiș încearcă să obțină acel produs care avantajează siluete diferite. Principiul care stă la baza realizării unei noi colecții este întodeauna confortul mișcarii și atitudinea pozitivă pe care poate să o confere o ținută vestimentară potrivită.

14. Brandul la modă DALEEA FASHION la Kasta Morrely Fashion Week Digital Cruise Edition

Cu o prezență remarcabilă, de peste 20 ani în Cluj-Napoca, Daleea Fashion a reușit să își creeze un stil propriu ușor de recunoscut prin calitate și autenticitate. Ținutele  personalizate sunt lucrate profesionist cu broderii inserate digital. Promovând eleganța în produsele pe care le creează, Daleea Fashion House impresionează prin designul original și bunul simț al ținutelor vestimentare, care mereu aduc o notă de bun gust în orice împrejurare.

Utilizând folclorul ca sursă de inspirație, atelierul folosește materiale naturale și o gamă variată de  țesături de calitate ridicată.

15. Brandul la modă ADRIANA AGOSTINI la Kasta Morrely Fashion Week Digital Cruise Edition

Fie că abordează o tematică glamour sau casual, nota artistică, originalitatea și viziunea proprie a creatoarei asupra designului de produs vestimentar este evidentă, Adriana Agostini fructificând tonuri de culoare, tendințe ale modei, materiale și tipare deosebite.

16. Brandul la modă SIMPLICITY KIDS BOUTIQUE la Kasta Morrely Fashion Week Digital Cruise Edition

Simplicity Kids Boutique a luat naștere din dragostea pentru copii și pentru natură. Hăinuțele create sunt potrivite atât pentru evenimentele speciale, cât și pentru a fi purtate zi de zi; sunt elegante, dar simplitatea lor le face ușor de integrat în ținutele alese la o plimbare în aer liber. Hăinuțele pot fi purtate o perioadă îndelungată, contribuind astfel și la protejarea naturii.

Inul și muselina din bumbac organic sunt materialele preferate.

17. Brandul la modă BY DANINA la Kasta Morrely Fashion Week Digital Cruise Edition

Brandul romanesc al tinutelor lejere din bumbac, aduce in editia digitala a festivalului, o colectie de tinute extrem de confortabile, versatile, potrivite petrecerii timpului liber, la joaca, afara sau in interior. Confectionate din bumbac de cea mai buna calitate, tinutele ofera confort sporit, libertate de miscare si lasa pielea sa respire natural.

18. Brandul la modă EVE JULIETT la Kasta Morrely Fashion Week Digital Cruise Edition

Cu 3 ani de experiență în industria fashion, Eve Juliett este un brand 100% românesc care începe să fie cunoscut la nivel internațional. Atentia este oferita creațiilor pentru fetițe. Fiecare piesă este realizată manual, de la design, producție până la finisare, oferind o calitate excepțională, măiestrie, multă imaginație, atenție la detalii și un farmec aparte.

Colecția pregatita pentru editia digitala KMFW se numește Maria și este  alcătuită din 9 ținute. Colecția este visată de o micuță prințesă într-o după amiaza de vară, redand o prietenie sinceră și caldă dintre două prietene care se regăsesc la mare.

19. Brandul la modă KASTA MORRELY KIDS la Kasta Morrely Fashion Week Digital Cruise Edition

Kasta Morrely Kids este un departament specializat infiintat la initiativa membrilor asociatiei care au dorit sa isi implice copii in proiecte si programe cultural educative specifice varstei lor.

20. Brandul la modă KASTA MORRELY KIDS la Kasta Morrely Fashion Week Digital Cruise Edition

Pentru ca in cadrul departamentului Kasta Morrely Kids copiii invata si exerseaza cum sa se comporte ca adevaratii aristocrati moderni, va invitam sa urmariti colectia „Aristocrat Kids”.

Asociația Kasta Morrely este una dintre cele 6 instituții culturale din România lider al unui proiect european co-finanțat de Programul Europa Creativă al Uniunii Europene în perioada 2014 – 2020. Europa Creativă este cel mai important program al Uniunii Europene dedicat sprijinirii domeniilor creative, culturii și audiovizualului, fiind gestionat de Comisia Europeană prin Agenția Executivă pentru Educație, Audiovizual și Cultură din Bruxelles.

Pentru o bună vizibilitate și comunicare publică la nivel național și european a misiunii sale cultural-educative, acest eveniment are și sprijinul instituțional al Ambasadei Republicii Portugheze în România și promovează Președinția portugheză a Consiliului Uniunii Europene pe primul semestru al anului 2021.

Kasta Morrely este o asociaţie internaţională culturală, de apărare a drepturilor omului coordonată în totalitate de voluntari specialiști multi-calificați, ce militează activ pentru dezvoltarea sustenabilă a societăţii democratice prin promovarea importanței calificărilor şi competenţelor în toate sectoarele de activitate ale societăţii. Kasta Morrely este recunoscută ca organizație exemplu de bune practici la nivel european pentru proiectele sale internaționale de training care fac parte din programul pe termen lung al Uniunii Europene necesar formării de viitori lideri europeni.  

Proiectul este co-finanțat prin programul Europa Creativă al Uniunii Europene, având ca parteneri internaționali Organizația Intercultural for All din Portugalia cu expertiză în antreprenoriat creativ și Universitatea Sfax evaluată ca cea mai bună universitate din Tunisia și aflată în topul primelor 500 universități din lume.

Intrarea la eveniment se realizează pe bază de invitație. Persoanele care doresc invitație se pot înscrie prin transmiterea unui mesaj privat pe pagina oficială facebook a Festivalului Kasta Morrely Fashion Week.

Festivalul Industriilor Creative Kasta Morrely Fashion Week poate fi urmărit live pe paginile oficiale: Facebook și Instagram.

Aflaţi mai multe informaţii de pe pagina oficială a proiectului www.fashionfortomorrow.com

Vă aşteptăm cu bucurie la Festivalul Industriilor Creative KASTA MORRELY FASHION WEEK!

Unui șofer din Capitală i-a fost returnat gunoiul pe care l-a aruncat pe carosabil
Articolul anterior
Turcia recunoaște certificatele de vaccinare Covid emise în Republica Moldova
Articolul următor
Alte articole interesante