Modă: Cum să alegi sacoul perfect pentru tine

În timp această piesă vestimentară a devenit foarte iubită printre fashioniste – numit drept invenție de care ar trebui să ne bucuram din plin! Îl putem purta de fiecare dată când avem nevoie să emanăm încredere, dar și atunci când ne dorim o ținută de bun gust. Purtate în combinații diverse, sacourile pot accentua formele frumoase, dar pot fi și un dezastru dacă nu sunt alese corespunzător. În acest articol, am selectat cele mai bune sfaturi date de stiliști pentru alegerea sacoul ideal în funcție de conformația corpului tău!

separator

Linia umerilor
Sacoul pe care îl porți nu trebuie să arate ca și când ar fi al iubitului tău, indiferent de stilul ales! Linia umerilor trebuie să ajungă până la capătul umerilor tăi și nu să o depășească. Aceasta regulă se aplică și în cazul în care vorbim despre modelele de sacouri de damă cu umerii înalți. În cazul sacourilor cu umerii căzuți, indicat este să nu depășescă 5 cm către partea de jos. Pentru a fi sigură că alegi sacoul potrivit, probează-l având pe dedesubtul său o bluză pe corp, o cămașă sau un tricou. Evită sa-l probezi cu pulover sau direct pe lenjeria de corp.

Lungimea sacoului
Lungimea unui sacou este un alt detaliu de finețea căruia trebuie să îi acordăm atenție când alegem o astfel de piesă vestimentară. Dând greș la acest capitol te vei alege, din punct de vedere optic, cu câteva kilograme în plus și cu centimetri în minus din înălțime. Blazerele ale căror lungime se oprește la jumătatea posteriorului sunt potrivite pentru oricine. Dacă îți plac sacourile lungi, ai grijă ca ele să nu depășească vârful degetului mijlociu, atunci când ții mâna relaxată pe coapsă. De evitat sunt sacourile care se termină la linia șoldurilor.

Adâncimea decolteului
Chiar dacă majoritatea dintre noi alegem să purtăm sacourile deschise la nasturi, ele arată la fel de bine și închise. Când discutăm despre cum ar trebui să arate linia decolteului, trebuie să urmărim un aspect esențial: distanța dintre rever și nasturi. În timp ce sacourile cu decolteu adânc ân forma de V, avantajează femeile cu siluetele silfide, înalte, pentru persoanele minione ideale sunt modelele de sacouri de damă mai închise în partea de sus, al cărui decolteu nu depășește mijlocul pieptului.

Croiul
Sacoul este, prin definiție, o piesă vestimentară care conferă structura ținutei, însă acest lucru nu înseamnă că trebuie să fie foarte rigid. E important ca blazerul pe care îl porți să îți confere lejeritate, să se miște odata cu tine. Nu face niciun fel de compromis când vine vorba despre alegerea croiului potrivit pentru silueta ta. Probează mai multe modele până ce îl găsești pe cel care îți vine ca și când ar fi fost croit pentru tine. Un lucru foarte important de care să ții cont este, că nu ar trebui ca sacoul să te strângă în zona umerilor și a brațelor, așadar, optează pentru măsura potrivită ție.

Fii stilată, chiar și cu bani puțini! 

Un tânăr a murit la opt ani după ce a înghiţit un melc
Articolul anterior
O tânără a rămas fără telefon în troleibuzul de pe ruta nr. 22
Articolul următor
Alte articole interesante