Moldova Fashion Days SS’19 e tot mai aproape. Nu pierde ocazia să admiri colecțiile designerilor DININIMA!

Primăvara își intră în drepturi cu un show de modă de excepție: Moldova Fashion Days(MFD)SS’19, care se va desfășura pe 23 și 24 martie, începând cu ora 16:00. În cadrul evenimentului, circa 40 de designeri autohtoni își vor prezenta colecțiile unice pentru primăvara-vara anului 2019.

separator

În acest an, MFD va fi împărțit în 3 blocuri (mini show-uri) în fiecare zi. Pauza între blocuri va fi de o oră, timp în care invitații care decid să participe la toate trei vor avea ocazia să servească spumant, băuturi răcoritoare și cafea, să savureze gustările oferite de parteneri și să danseze pe muzica mixată de Dj-ul oficial al evenimentului.

Sâmbătă, 23 Martie 2019

Show I: Zephyr/ Zorile/ Mallena/ March Again/ Maicom/ Ajoure / Ana Popova

Show II: Vivi Art Boutique/ Lia Fia/ Tricon/ Julia Allert/ Feliz/ My Revival/ Intercentre Lux

Show III: Privilege Tuxedo/ Alina Bradu/ Ionel/ Nicole Storm/ Anette/ O`Blanc Memories

Duminică, 24 Martie 2019

Show I: Primul Sens/ Mi-e Dor/ Lilia Ceaicovschi/ Haskel/ Irene Vitali/ Loconic/ Vistline

Show II: Creme Brulee/ Mini Lady/ Sekana/ Georgette/ Premiera Dona/ Arabadji/ Evadeya

Show III: Katea Gri/ Valentina/ Martely/ ivi’N dress/ Sophie

În cadrul show-ului de modă, vor defila atât modele profesioniste, cât și 10 tinere amatoare. Pentru prima dată în cadrul show-ului Moldova Fashion Days, a fost lansat proiectul ”Fii model pentru o zi”, care va oferi șansa doritoarelor să defileze pe cel mai important podium din Moldova.

De asemenea, în acest an, la Moldova Fashion Days vei avea posibilitatea să faci cunoștință cu 9 designeri debutanți, 10 designeri de la Centrul de excelență ZIPhouse și 10 designeri de accesorii, care-și vor prezenta colecțiile la Pop-Up Shop, de unde invitații vor avea ocazia să-și achiziționeze bijuteriile și accesoriile preferate.

Motto-ul principal Moldova Fashion Days este „See Now, Buy Now”, care aduce o nouă eră în lumea fashion, una în care consumatorii pot cumpăra articole vestimentare imediat după ce au fost prezentate pe podium.

Alexandra Can, președinta APIUS, este mândră că în Republica Moldova se organizează evenimentul bianual Moldova Fashion Days, care are drept scop promovarea brandurilor de-acasă.

“Industria ușoară este o ramură strategică a economiei naționale, fiind unicul sector cu o balanță comercială pozitivă. Unul dintre succesele înregistrate de sector este crearea brandului de țară”DININIMĂ”- o platformă de promovare a producătorilor locali și de cultivarea mândriei de a purta produs autohton. Sub egida DININIMĂ, are loc și cel mai important eveniment fashion de la noi din țară: Moldova Fashion Days, care an de an, promovează cei mai talentați designeri din Republica Moldova”, declară Alexandra Can, președinta Asociației Patronale din Industria Ușoară (APIUS).

Doina Nistor, directoarea Proiectului de Competitivitate din Moldova, este sigură că MFD este o bună pistă de lansare pentru tinerii designeri.

“De peste 10 ani, partenerii de dezvoltare ai industriei ușoare USAID și Guvernul Suediei susțin creșterea unui sector care contribuie cu peste 360 de milioane de dolari la exporturi și susține peste 27000 de locuri de muncă pentru femei, în special în zonele rurale. Ne bucurăm că semințele plantate odată cu crearea platformei brandurilor moldovenești DININIMĂ dau roade și până în prezent, cu peste 100 de branduri conceptualizate și dezvoltate pe piața locală și care deja exportă pe piața regională în România și Ucraina, dar și alte țări din UE, Asia și SUA. Aceste branduri se regăsesc anual la evenimentul Moldova Fashion Days, care reunește talentul creator al designerilor moldoveni și îi disciplinează în a crea colecții urmărind trendurile internaționale. Și mai îmbucurător este faptul că MFD este și o pistă de lansare pentru tinerii designeri, inclusiv 9 debutanți, 10 designerii de accesorii prezenți la Pop-Up Shop și 10 beneficiarii ai Centrului de excelență ZIPhouse, creat și susținut de Proiectul de Competitivitate”, susține Doina Nistor, directoarea Proiectului de Competitivitate din Moldova, finanțat de USAID și Suedia.

Rodica Verbeniuc, directoarea Agenției de Investiții a Republicii Moldova, va susține în continuare evenimentul devenit deja tradiție: Moldova Fashion Days.
,,Agenția de Investiții a Republicii Moldova deține mandatul de promovare a brandului de țară, pentru a atrage investiții în sectoarele economiei naționale strategice, printre care se află și industria ușoară. Pe parcursul anului 2018, am susținut acest sector prin cofinanțarea a 14 evenimente de promovare, 10 dintre acestea de nivel internațional. În cadrul evenimentelor au participat 43 de companii producătoare de haine, încălțăminte și accesorii, generând un volum de export care cifrează peste 3 mln. euro. În 2019 vom continua susținerea prin coparticipare la evenimente locale și internaționale, vom conlucra la elaborarea catalogului de profile investiționale și la plasarea brandurilor noastre în cataloagele internaționale de buyeri și retail. Îmi doresc ca producția creată/fabricată în Moldova să cucerească cât mai multe inimi, fiind apreciată și purtată cu drag atât de cetățenii noștri, cât și de cei de peste hotarele țării”, menționează Rodica Verbeniuc, directoarea Agenției de Investiții a Republicii Moldova.

MFD aduce sincere mulțumiri partenerilor pentru implicare. Doar cu sprijinul lor, organizatorii vor reuși să organizeze un eveniment de modă deosebit, așa cum n-a mai văzut Chișinău până acum!

Moldova Fashion Days va sparge tiparele cu un show de modă de excepție, un decor în stil jungle și cu invitați aleși pe sprânceană. Pentru că nu am putut face abstracție de culoarea anului 2019, living coralul se va regăsi peste tot la MFD Spring-Summer Collections 2019.

Partenerul general: Cottage Residence

Partenerii gold: Victoriabank, Shopping Malldova, Vinăria Bostavan, Brow Bar and More, Estel Professional

Partenerii silver: Aquaterra, Domnița, Goldleaf, Sens Music

Partenerii bronze: Felicia Optic Center, Arta Curățeniei, GSS Securitate, MANDARIN Model Management, Biantti, OM, Éclair, Viorica Cosmetic

Gazda evenimentului: DAAC Hermes, Jaguar, Land Rover

Moldova Fashion Days este organizat de APIUS (Asociația Patronală din Industria Ușoară) și DININIMĂ, sub egida Invest Moldova și este susținut de partenerii strategicii USAID, Sweden Sverige și UKaid. Partenerul de organizare al MFD este Berlizzo Events.

Ce trebuie să faci în ziua nunții pentru a avea noroc în familie. Patru superstiții de evitat

Mai multe tradiții și superstiții despre nunți au prins rădăcini adânci. Se crede că acestea influențează modul în care îndrăgostiții își planifică ziua cea mare pentru a asigura un viitor luminos și plin de noroc. În timp ce unele practici sunt menite să aducă prosperitate și fericire, altele sunt considerate a aduce ghinion și trebuie evitate cu orice preț.

Superstiții și tradiții de evitat în ziua nuntii

Întâlnirea înainte de ceremonie: Unul dintre cele mai răspândite obiceiuri este credința că mirele și mireasa nu ar trebui să se vadă înainte de ceremonie. Acest moment de separare simbolizează puritatea și noutatea începutului pe care îl vor împărtăși, iar întâlnirea prematură este văzută ca un semn rău prevestitor, scrie redactia.ro.

Vărsarea lichidelor: Fie că este vorba de apă sau vin, vărsarea accidentală a lichidelor în ziua nunții este considerată un semn de ghinion. Participanții la ceremonie sunt îndemnați să fie deosebit de atenți pentru a evita astfel de incidente, care pot prevesti turbulențe în mariaj.

Oglinzile sparte: Aducerea ghinionului prin spargerea oglinzilor este o superstiție bine-cunoscută, care transcende granițele nunților. În ziua căsătoriei, se pune un accent deosebit pe evitarea manevrării neglijente a oglinzilor pentru a preveni ani de ghinion în viața de cuplu.

Florile în biserică: Deși florile sunt simboluri ale frumuseții și ale vieții, există credința că aducerea lor în biserică înainte de ceremonia de nuntă poate atrage energii negative. Prin urmare, tradiția recomandă ca florile să fie aduse doar după finalizarea actului religios.

Tradiții care aduc noroc

Aruncarea orezului: O tradiție îndrăgită este aceea de a arunca orez peste miri la ieșirea din biserică sau locul ceremoniei. Acest gest simbolizează dorința de fertilitate și prosperitate pentru cuplu.

Elemente de culoare albastră: Purtarea de accesorii albastre de către mireasă este văzută ca un talisman ce aduce noroc și fericire în mariaj. O batistă sau o bijuterie cu piatră albastră sunt alegeri populare.

Hanțul la inel: Purtarea unui hanț la inelul de logodnă sau de căsătorie este considerată o modalitate de a păstra cuplul protejat de energii negative sau de invidia celor din jur.

Moneda în pantof: Plasarea unei monede în pantoful miresei simbolizează speranța de prosperitate financiară și noroc în noua căsnicie.

În timp ce aceste tradiții și superstiții pot părea doar o parte pitorească a ceremoniei de nuntă, ele reflectă dorința profundă a oamenilor de a influența pozitiv viitorul cuplului. Indiferent dacă sunt respectate din convingere sau pentru a onora tradiția, ele adaugă o notă de unicitate și speranță zilei în care două inimi aleg să bată împreună pentru totdeauna.

Cele mai frecvente minciuni care ți se spun despre reparația mașinii tale: dezvăluirile unui mecanic

Deși este important să ții pasul cu întreținerea mașinii tale, există riscuri să cheltuiești mai mult decât ar trebui la mecanic. Mai rău, s-ar putea să cheltuiți bani pe lucruri de care nici măcar nu aveți nevoie.

GOBankingRates a vorbit cu Chris Pyle, un mecanic auto calificat și expert auto la JustAnswer, despre principalele minciuni pe care le aud oamenii despre reparațiile auto, scrie ziare.com. Iată ce a spus acesta.

Ar trebui să schimbați uleiul în funcție de vechimea mașinii

Ideea că trebuie să schimbați uleiul în funcție de vechimea mașinii este, după părerea lui Pyle, „o prostie”.

Mulți mecanici vă vor spune, de asemenea, că trebuie să schimbați uleiul la fiecare 5.000 de kilometri. Deși acest lucru este adevărat pentru unele vehicule, cele mai moderne pot merge adesea mult mai mult timp – până la aproximativ 12.000 de km – fără o schimbare de ulei. Ceea ce contează este ceea ce recomandă producătorul și ceea ce indică culoarea jojei.

„Obiceiurile dumneavoastră de conducere, motorul și kilometrii vor determina când trebuie schimbat uleiul. Puteți să vă uitați la uleiul de pe jojă pentru a vedea când este necesar, vizualizând culoarea.”

Aveți nevoie de protecție pentru vopsea și tapițerie

O altă minciună frecventă este aceea că trebuie să vă protejați vopseaua și tapițeria mașinii, indiferent de cât costă. Și poate costa o sumă considerabilă – în jur de 499 de dolari, potrivit lui Pyle.

„Practic, ei petrec 30 de minute pulverizând niște ceară pe vopsea și produse similare cu scotch guard pe țesătură”, a spus Pyle. „Practic, primești aproximativ 50 de dolari în produse și timp, cu o marjă de profit uriașă”.

Trebuie să aveți mai multe sisteme antifurt

Vi s-a spus vreodată că mașina dumneavoastră are nevoie de sisteme antifurt suplimentare? Cu excepția cazului în care vehiculul dumneavoastră nu are niciunul, este foarte probabil ca acest lucru să nu fie adevărat.

„Cel de la producător este adecvat”, a spus Pyle. „Dacă un hoț vrea mașina, va avea instrumente de diagnosticare la nivel de dealer și va face chei pe loc și o va fura, indiferent de sistemele care au fost adăugate.”

Geometria roților este o necesitate

Majoritatea mașinilor moderne solicită o aliniere pe patru roți. Aceasta include furgonete, autoturisme, crossovere și SUV-uri mici. Dacă vă reparați mașina și mecanicul vă spune că aveți nevoie de alinierea tuturor celor patru anvelope, aceasta este adesea o idee bună.

Cu toate acestea, potrivit lui Pyle, unii mecanici vor încerca să vă taxeze pentru toate cele patru roți, chiar și atunci când le aliniază doar pe două dintre ele. Dacă, să zicem, roțile din spate nu au fost reglate, acest lucru nu este adevărat. Asigurați-vă că verificați de două ori tot ceea ce a făcut mecanicul și comparați cu factura totală pentru a vă asigura că nu plătiți prea mult.

Aveți nevoie de o revizie a sistemului de combustibil

Deși este posibil să aveți nevoie de un service pentru sistemul de alimentare cu combustibil, nu toate sunt atât de bune pe cât se crede.

„Unele sunt chiar bune, dar multe nu sunt deloc speciale. Acestea variază de la 249 de dolari la 449 de dolari”, a spus Pyle. „Cele care nu sunt bune sunt doar un agent de curățare a injectoarelor de combustibil adăugat în rezervorul de combustibil. Proprietarul poate face același lucru cumpărând o sticlă cu 10 dolari.”

Veți avea nevoie de anvelope noi mai devreme decât credeți

Feriți-vă de mecanicii care încearcă doar să vă vândă mai mult decât trebuie lucruri precum anvelope noi – se întâmplă mai des decât ați putea crede.

„Multe ateliere vă vor verifica mașina în speranța de a găsi o problemă și de a vă vinde ceva. Ei vă vor spune că anvelopele sunt sub 5 mm și ar trebui înlocuite. Nu este cazul”, a spus Pyle. „Dacă conduceți inteligent, puteți rula o anvelopă până la 1 mm de bandă de rulare. Banda de rulare este acolo pentru a elimina apa. Dacă conduci mai încet pe ploaie, poți obține mult mai mulți kilometri din anvelope.”

Aveți nevoie de frâne noi mai devreme

A avea frâne fiabile este esențial pentru a asigura o călătorie sigură. Dar dacă ți se spune că ai nevoie de ele în momentul în care sunt sub 3 mm, s-ar putea să mai reziste un pic.

„Frânele sunt adesea recomandate sub 3 mm. Din nou, dacă le acordați atenție, le puteți folosi mai mult timp”, a spus Pyle. „Cei mai mulți menționează lucrurile prea devreme, deoarece majoritatea proprietarilor de mașini nu acordă atenție mașinilor lor. Ei doar pun benzină în ea și nu verifică niciodată”.

Trebuie să plătiți pentru greșelile lor

Dacă ați plecat vreodată cu mașina de la reprezentanță sau de la mecanic după ce ați făcut reparații doar pentru a constata că ceva nu este în regulă, în general, ei sunt cei care trebuie să rezolve problema, nu dumneavoastră. Așadar, gândiți-vă de două ori înainte de a plăti pentru ceva ce au făcut greșit, mai ales dacă acest lucru este prevăzut în contract.

„Ați încheiat un contract conform căruia diagnosticul și reparația lor sunt corecte și [soluția]”, a spus Pyle. „Dacă plecați cu mașina și încă mai aveți probleme, nu ar trebui să plătiți pentru a repara altceva. Ei încalcă contractul. Ei nu au furnizat ceea ce ați semnat și pentru care ați plătit. Trebuie să îndrepte lucrurile, făcându-și treaba sau să vă restituie banii și să o ia de la capăt”.

Alte minciuni pe care le-ați putut auzi despre reparația mașinii dvs.

Iată doar câteva alte minciuni sau concepții greșite despre reparația mașinii pe care s-ar putea să le credeți:

Trebuie să vă duceți autovehiculul la reprezentanța de unde l-ați cumpărat pentru a face reparații, altfel pierdeți garanția. În realitate, ar trebui să puteți să vă duceți vehiculul la orice atelier de reparații acreditat fără să vă pierdeți garanția.

Aveți nevoie de reparații suplimentare. Unii mecanici vor încerca să profite de clienți, spunându-le că au nevoie de mai multe reparații decât credeau. Cereți o a doua opinie, scrie finance.yahoo.com.

Este nevoie de o reparație completă a frânelor. Dacă un mecanic spune că aveți nevoie de o reparație completă a frânelor, întrebați dacă puteți înlocui pur și simplu plăcuțele de frână. Aceasta este o soluție mult mai ieftină – și adesea viabilă.

Aveți nevoie de o spălare a lichidului de transmisie. Acest lucru poate costa între 125 și 250 de dolari. Și, deși veți avea nevoie de una uneori, s-ar putea să nu fie atât de des pe cât susține mecanicul. Aflați de ce o sugerează înainte de a merge pe această cale. O schimbare a lichidului și a filtrului de ulei ar putea fi suficientă.

Ce poți pune în apa lalelelor ca să reziste mai mult timp

Martie este luna culorii, a frumuseții, a femeilor și a florilor. În această perioadă minunată dorim să surprindem persoanele dragi cu buchete superbe de flori.

Vedetele lunii sunt lalele. Cunoscute pentru frumusețea lor aparte, lalele pot fi destul de pretențioase dacă nu sunt îngrijite corect, transmite catine.ro.

Descoperă ce poți pune în apa lalelelor ca să reziste mai mult timp.

Florarii vin în ajutor doamnelor și le dezvăluie un truc mai puțin cunoscut pentru a prelungi durata de viață a unui buchet superb de lalele. Experții spun că lalele pot rezista pentru o perioadă lungă de timp dacă sunt îngrijite în mod corect.

Ce poți pune în apa lalelelor ca să reziste mai mult timp

Pentru început, specialiștii recomandă ca atunci când mergi să cumperi lalele să alegi buchetele care nu s-au deschis încă.

Lalele îmbobocite vor rezista mai mult timp decât unele înflorite complet. Pentru a prelungi durate de viață a lalelelor, florarii recomandă să adaugi în apa acestora puțin zahăr și gheață. Gheața ajută lalele să nu se deschidă la fel de repede.

Ține cont de faptul că lalele sunt flori care au nevoie de multă apă. Este important să păstrezi apa lalelelor tale proaspătă și să o schimbi periodic.

Alege să pui florile într-o vază spațioasă, în care acestea să aibă suficient loc. Apoi adaugă zahărul în apa din vază și amestecă până ce acesta se dizolvă.

Pentru un plus de prospețime poți adăuga mai apoi câteva cuburi de gheață. Apa rece va prelungi durata de viață a florilor tale. Ai grijă ca la câteva zile să tai puțin din codița lalelelor.

Specialiștii de la Parade.com sugerează să tai codița lalelelor la un unghi de 45 de grade. Ține cont și de frunzele lalelelor. Cele care stau prea mult timp sub apă ar putea începe să se descompună. Este recomandat să îndepărtezi frunzele care ar putea pune în pericol durata de viață a florilor tale.

Tot legat de durata de viață a acestora este important și locul în care le așezi. Florarii spun că acestea ar trebui ferite de căldura în exces și ar trebui așezate într-un loc luminos.

Ce semnificație au lalelele

Florile reprezintă modul perfect prin care poți să-ți exprimi sentimentele față de o persoană. Lalelele sunt gingașe, parfumate și colorate.

Ele sunt un simbol al primăverii, dar pot avea o semnificație mult mai profundă. Află mai multe și despre semnificația zilei de 1 martie. Vezi de ce este atât de importantă.

În unele culturi, lalelele sunt un simbol al perfecțiunii și al dragostei profunde. Vreme de secole au fost asociate cu iubirea necondiționată. Totodată, lalelele mai pot simboliza renașterea.

Dacă știi că o persoană trece printr-o perioadă mai dificilă, atunci lalele i-ar putea însenina ziua. În epoca victoriană, oamenii asociază lalele cu actele de caritate. Chiar și culoarea lor poate ascunde un mesaj aparte. Se spune că lalele albe simbolizează respectul și puritatea.

Despre lalele galbene se spune că simbolizează speranța și fericirea. Lalelele orange pot simboliza entuziasmul și spiritul liber. Lalele roșii, unele dintre cele mai populare, pot însemna dragostea eternă și pasiunea. Lalele roz, deși mai rare, simbolizează afecțiunea și conexiunea spiritual.

Lalele violet sunt asociate cu regalitatea și simbolizează eleganța. Lalele albastre, destul de rar întâlnite la noi, simbolizează serenitatea și pacea interioară.

Wizz Air anunță lansarea unei noi curse low-cost din Chișinău spre Italia
Articolul anterior
Vezi cum va circula transportul public în ziua meciului Moldova-Franța!
Articolul următor