Motivul pentru care Karl Lagerfeld purta mereu ochelari de soare

Unul din motive este faptul că designerul avea un look iconic. Părul lung, alb, prins, haine pe gât, mănuși din piele și ochelari de soare: acesta e look-ul care l-a consacrat pe Karl Lagerfeld.

separator
Indiferent că se afla într-o încăpere sau în aer liber, Karl Lagerfeld purta mereu ochelari închiși la culoare, cu lentile negre. Această preferință a lui a ridicat mereu semne de întrebare, mai ales că designerul a păstrat timp de foarte mulți ani misterul.

Însă, odată cu trecerea timpului, Karl Lagerfeld a mai dezvăluit că nu era vorba de un moft, ci de un reflex pe care l-a dobândit după ce ochelarii de soare i-au salvat viața în 1967, când a fost atacat de un iubit gelos.

„Eram cu o prietenă într-un club, când, dintr-odată, a apărut un bărbat cu care aceasta avusese o legătură amoroasă. Când m-a văzut cu ea, a vrut să-i spargă capul cu un pahar. Din mişcarea aceea, m-a lovit pe mine cu paharul în ochi. Din fericire, în acel moment purtam, din întâmplare, o pereche de ochelarii de soare. Atunci am realizat că ochii mei sunt cei mai de preţ! Nu ies nicăieri fără ochelari“, a explicat creatorul de modă.

Karl Lagerfeld a mai spus că folosea ochelarii și pentru a se ascunde: când avea parte de interlocutori plictisitori, creatorul închidea ochii și se odihnea.

sursa

Cumplit. Medicii au scos zeci de pietre și capace de plastic din stomacul unui bărbat
Articolul anterior
Lady Gaga s-a despărțit de logodnicul ei, Christian Carino
Articolul următor
Alte articole interesante