Noua colecție de pălării a creatoarei Iuliana Chiroșca a făcut senzație la cel mai grandios eveniment de modă de peste Prut, Romanian Fashion Philosophy!

Creativă, perseverentă, muncitoare, Iuliana Chiroșca este creatoarea de modă care excelează în țară, dar și peste hotare, grație pălăriilor unice pe care le confecționează, fiecare dintre acestea impresionând printr-un design original, stofe prețioase, velur fin, lână merinos, accesorii metalice, pene de păsări exotice și un simț estetic aparte.

separator

Iuliana Chiroșca a reprezentat Republica Moldova la cel mai grandios eveniment fashion de peste Prut. Noua colecție de pălării a creatoarei din Moldova a făcut furori la ,,Romanian Fashion Philosophy”, evenimentul de modă exclusivist și internațional, unde designeri din întreaga lume își expun colecțiile vestimentare originale.

Colecția ,,Decadence” a pus accident pe verticalitate, rafinament și atitudine. Am fost curioși să aflăm cum a apărut colecția ,,Decadence”.

,,A fost un an în care m-am dedicat maxim, unul extrem de dificil, în care mi-am testat rezistența și randamentul, în care insomniile au depășit recordul, oboseala a devenit un lucru firesc, iar succesul – doza mea de satisfacție și mândrie pentru ceea ce sunt azi”, ne declară Iuliana Chiroșca.

Decadence” nu este despre decandența morala sau etică, ci despre persoana cu comportament și atitudini ieșite din comun. Una care nu respectă regulile pentru că le are pe ale ei personale, care nu se conformează anumitor conveniente sociale pentru că se încăpăținează să fie altfel decât majoritatea. Este vorba despre o formă metaforică a mea de exprimare, cu multă enigmă și mister în conținut. ,,Decadence” este despre stil și atitudine, despre forța feminină de a mișca lucrurile din loc, de a decide, de a regenera, de a dărui lumină și a lasă amprente în memorie”, ne spune creatoarea de modă Iuliana Chiroșca.
,,Este o colectie unde veți găsi catifea prețioasă, elemente metalice, lenți creponate și pene de păsări exotice. Pălăriile au fost lucrate în clopote din fetru de lână merinos, velur fin, păr de bivol și iepure împâslit”.

Colecția a fost lăsată pe podium pe un fundal muzical care avea menirea să ajungă ,,până la os” și să produca vibrații profunde într-un ,,delir demențial de feromoni”, o adevărată chimie în această colecție.

Și cum în calea spre succes, inevitabil, există și provocări, creatoarea de modă ne-a dezvăluit care sunt secretele care au ajutat-o să depășească încercările și să câștige tot mai multă putere, curaj și încredere cu fiecare experiență.

,,Mi-a fost foarte dificil să ajung să văd totul pus pe viu, în primul rând pentru că aveam în listă mai mult obiective de realizat fiind nevoită să le mișc pe multe pentru mai târziu. În al doilea rând pentru că eram într-o stare energetică difuză, când știi că “trebuie” dar nu știi de unde să găsești energie, când ai motivație și scopuri și mai puțină propulsie. Puțini înțeleg ce înseamnă să scoți o colecție pe podium, să gândești un concept potrivit ideei pe care vrei s-o transmiți, să soliciți colaborări cu alte branduri, să organizezi, să urmărești ce se întâmplă în backstage, unde toate se mișcă cu viteza luminii: ca modelele sa se îmbrace la timp, să se alinieze. Chiar și asa constați la final că ai scăpat câte ceva și, în drum spre casă, te macini necontenit și te judeci că nu ți-au mai crescut încă câte două perechi de mâini.

,,În orice aspect al vieții ai nevoie de curaj pentru a-ți depăși limitele, a-ți expune viziunea și a câștiga aprecierea publicului”.

Pălării: Julie Anne millinery; vestimentație: IONEL; Cristina Bondarenco/@bondytalingerie; Ariadna by Diana Voevutki

Un candidat din Comrat a obținut 94% din voturi
Articolul anterior
36 de șoferi au urcat la volan în stare de ebrietate, iar 880 au circulat cu viteză excesivă pe drumurile din țară, în zilele de weekend
Articolul următor
Alte articole interesante