9 sfaturi utile în alegerea decorului de nuntă!

Cu siguranță, decorul este unul dintre cele mai importante elemente care conferă culoare nunții și creează întreaga atmosferă. El îți transformă cel mai memorabil eveniment din viața ta într-o poveste. Tocmai de aceea, alegerea decorului pentru nuntă trebuie să fie la fel de bine tratat ca și alegerea sălii de banchet sau a rochiei de mireasă.

separator
9-decor-rustic-pentru-scaunele-mirilor
Gândește-te la decor din timp. Alege împreună cu logodnicul tău sau cu un specialist în domeniu culorile sau tematica nunții. Inițial schițează decorul visurilor tale, stabiliți împreună ce vă doriți în linii mari, iar ulterior gândiți-vă la detalii. Cel mai bine ar fi să decidă asupra elementele de decor doar viitorii soți, fără a implica alte persoane. Părinții, sora, fratele, prietenii pot avea alte idei, diferite de ale voastre, și pot să vă încurce mai mult decât să vă ofere ajutor.


Stabiliți elementele de decor în dependență de buget. Acesta este cel mai important criteriu atunci când vorbim despre pachetul de decorațiuni dorit. Banii sunt cei care impun o anumită limită. În același timp, bugetul poate fi modificat în dependență de necesități și dorințe. Dacă optăm pentru un decor mai pretențios, putem scade din banii alocați vestimentației, transportului, luminii, sunetului, momentelor speciale. În cazul acestora putem găsi analogii mai ieftene.

6ec5393ffbbb3f8c9662c99b4a7a6759
Nu uitați să vă raportați la numărul de invitați. Atunci când vorbim despre decorul de nuntă acest criteriu este esențial pentru că amenajarea unei săli pentru 100 de persoane sau a unei de 300 de invitați diferă ca buget și număr de elemente. În dependență de numărul invitaților, poți afla câte mese vor fi amplasate, câte scaune, cât de mare va fi spațiul pentru dans sau ce spațiu va fi acordat unui Candy Bar. Dacă aveți un număr mai mic de persoane, puteți folosi un număr mai mare de elemente de decor pentru a umple încăperea. În cazul unei nunți cu mulți invitați, decorațiunile pot încărca vizual sala și, astfel, pot strica din impresia oaspeților.

Stabiliți o temă. În loc să alegeți între 3.000 de accesorii care vă plac, mai bine vă atrageți privirile spre 20 – 50 de elemente care se potrivesc cu tema aleasă de voi. Prezența unui concept al evenimentului vă ușurează munca și câștigați timp. Nu vă limitați doar la stabilirea unei game de culori, ci asupra decorului de nuntă în întregime, asupra tuturor accesoriilor și elementelor de decor.

cum-sa-faci-singura-un-cadru-pentru-poze-la-nunta-diy-photobooth-rustic-dantela-panza-de-sac-nunta-in-aer-liber-decor
Culorile, stilul elementelor de decor și materialele folosite pentru nuntă trebuie să se îmbine armonios între ele. Nu este recomandat să combinați în cadrul aceluiași eveniment diferite stiluri, cum ar fi elemente moderne și elemente tradiționale românești sau elemente vintage cu elemente jucăușe și glumețe. Pe lângă acestea, aranjamentele florale trebuie să fie în același stil cu sala, cu scaunele și mesele sau cu tema aleasă de voi. De asemenea, conceptul nunții este ales în funcție de mărimea locației. Daca veți da petrecerea într-o sală spațioasă, cu pereți albi veți putea folosi o paletă cromatică mai variată și o gamă mai mare de elemente de decor de nuntă. În cazul unei locații cu pereții colorați sau care sunt deja decorați veți fi nevoiți să reduceți semnificativ din numărul decorațiunilor.

Decorul de nuntă trebuie să fie ales în concordanță cu tema:
1. Tema în funcție de anotimp cu culori și aranjamente florale specifice;
2. O temă inspirată din altă cultură (influențe japoneze, indiene, rusești, franceze, mexicane ș.a.) sau bazată pe tradițiile românești;
3. Tema în funcție de o anumită epocă (antică, medievală, Baroca, Renascentista);
4. Tematica legată de o carte („Pe aripile vântului” de Margaret Mitchell, „Mândrie și prejudecată” de Jean Austin, „Stăpânul inelelor” de J. R. R. Tolkien ș.a.);
5. De un film (Harry Potter, The Great Gatsby, Avatar ș.a.);
6. Elementele naturii (foc, aer, apă, pământ);
7. Hobby (avioane, mașini, pictură, dans ș.a.).

decoratiuni-de-nunta-toamna
Folosiți o intrare de efect. Dacă locația vă permite să decorați intrarea după bunul vostru plac, profitați de această ocazie. Puteți întâmpina oaspeții cu un covor roșu, o arcă din flori sau baloane, boluri cu lumânări sau sculpturi. De asemenea, puteți să le oferiți un pahar cu șampanie, vin, suc, o cană cu ceai, cafea sau dulciuri aranjate frumos pe o masă decorată în stilul propus.

Amenajați un spațiu special pentru fotografii. Dacă doriți niște poze originale atât în cuplu, cât și cu invitații, ieșiți din tipar cu un proiect creativ. Folosiți elementele de decor sau aranjamentele florale pentru a crea un cadru frumos și armonios. Alegeți tipul fotografiilor în dependență de tema propusă inițial, de decorul nunții sau alegeți pentru a distra publicul (poze romantice, vintage, amuzante).

rustic wedding cake table decorations

Puteți avea un scrânciob decorat în nuanțe pale sau cu flori vii sau puteți opta pentru Cabina Foto cu personalizarea pozelor in funcție de tematica nunții. În cel de-al doilea caz, acesta va reprezenta un element interactiv ce va ridica dispoziția publicului. Veți putea face poze cu pălării de toate mărimile, cu ochelari de toate culorile, invitații vor putea intra în pielea unui polițist, doctor, actor sau cântăreț.

Sursa

Crimă odioasă la Botanica. O femeie și-a înjunghiat cei doi copii, de un an și 12 ani
Articolul anterior
Cele mai frecvente greșeli care se fac atunci când se administrează antibiotice!
Articolul următor
Alte articole interesante