Alege corect restaurantul de nuntă

Din multitudinea de oferte, alegerea restaurantului se poate dovedi uneori cea mai dificilă etapă. De asta, este foarte important să depui tot efortul pentru a alege o locație plăcută, elegantă și potrivită evenimentului.

separator
re

Întâi de toate, este bine să te hotărăști cum ar trebui să fie capacitatea și forma sălii, culoarea predominantă, poziția mesei de prezidiu, locul barului și desigur poziția ringului de dans.

Unele localuri dispun de mai multe săli. Iar dacă vei ocupa un singur spațiu, este bine să întrebi de la bun început dacă mai sunt și alte evenimente în paralel. Pentru ca muzica să nu se amestece, să existe suficient personal pentru servire si dacă fiecare sală dispune de un grup sanitar separat.

Când în sfârșit te-ai decis asupra locației, începe a discutarea oferta cu șeful restaurantului.

Pentru anumite săli, foarte luxoase și căutate, se percepe o taxă – chiria pe local. Întreabă șeful de sală dacă pentru locația aleasă există chirie. Un al doilea pas este stabilirea meniului. Majoritatea restaurantelor au anumite tipuri de meniu prestabilite și continuțul lor variază în funcție de preț. Un alt aspect important în discutarea meniului sunt băuturile. Cele mai multe restaurante acceptă să vii cu băutura proprie, de asta întreabă șefului de sală cam câte stile ți-ar trebui pentru numărul de invitați. Așa vei fi mai sigur că nu vei lua prea puțin sau prea mult.

Deasemenea, trebuie să știi că anumite restaurante includ în prețul meniurilor și alte servicii, cum ar fi aranjamentele florale, artificii, formații, etc. Și ar fi bine ca din start să te informezi de prețurile pentru ele, ca nu mai târziu să te trezești cu o surpriză neplăcută.

După ce ai căzut de acord asupra tuturor detaliilor, încheiați un contract cu restaurantul respectiv în care să stipulezi toate clauzele discutate. Astfel, pentru maximă siguranță treci în contract data nunții, o schiță a meniului cu prețul acestuia și felurile de mâncare precum și celelalte detalii mai sus amintite. La încheierea contractului vi se va solicita un avans, care de asemenea trebuie trecut în contract. Deoarece în caz că te răzgândești asupra localului sau anulezi evenimentul nu vei mai primi banii înapoi!

text: Iulia Arnaut

Atenţie! Pastila de a doua zi nu are efect pentru toate femeile!
Articolul anterior
Tratament naturist pentru piele în zilele reci
Articolul următor
Alte articole interesante