Cele mai haioase superstiții de nuntă

Ca orice eveniment important din viața omului, nunta este încărcată și ea de simboluri și superstiții. Unele sunt haioase, însă, când acestea prevestesc despărțire, chiar  și persoanele cele mai neîncrezatoare simt un fior rece. Deși mulți sunt conștienți că fiecare cuplu are destinul său, unele superstiții zdruncină liniștea mirilor.

separator
Nu putem spune cu certitudine cât de reale sunt aceste superstiții, sunt însă persoane care totuși cred în ele. Iată câteva superstiții care par cele mai credibile.

Ruperea lumânărilor de cununie

Lumânările aprinse simbolizează puterea sufletească a mirilor, dragostea lor unul pentru celălalt. Ruperea lumânărilor de nuntă simbolizează ruperea armoniei în cuplu, ruperea dragostei, apar neînțelegeri și obstacole mari în cuplu care pot finaliza cu despățirea și ruperea definitivă a uniunii dintre cei doi.

Căderea verighetei

Se spune că schimbul de verighete între miri simbolizează unirea destinelor acestora. Scoaterea verighetei sau împrumutarea ei este un semn rău ce prevede despărțirea. Tot despărțire se pare că simbolizează scăparea verighetelor pe jos în Biserică sau pierderea ei.

În ziua nunții nu trebuie să vezi altă mireasă

Superstițiile spun că miresele nu trebuie să se vadă între ele, deoarece reprezintă un fel de oglindire a unei situații din viitor: se vor despărți de cel cu care urmează să se căsătorească și se vor recăsători ulterior.

Se spune că numărul mireselor pe care le vezi în ziua nunții coincide cu numărul rochiilor de mireasă pe care le vei îmbrăca.

Semnele considerate bune pentru nuntă sunt: vremea bună, mirii să vadă un curcubeu sau o pisică neagră.

Mireasa nu trebuie să poarte la nuntă perle. Ele sunt simbolul suferinței.

Nu se fac nunti în Post deoarece postul implică abstinența. Nu se fac nunți în mai, deoarece te „mai“ măriți încă odată.Și nu se fac nunți marțea și vinerea, pentru că sunt zile dominate de planetele războinice și înșelătoare (Marte și Venus).

Dacă nașa este însărcinată, acest lucru nu este binevenit deoarece darul spiritual pe care vi-l face vouă nășindu-vă, îl ia de la copil.

Este interzis sub orice formă să-ți vezi soțul după miezul nopții înainte de nuntă.

Atunci când vine mirele să te ia de acasă este bine să-l privești prin inelul de logodnă, dintr- un loc de unde el nu te poate vedea. Iar cum îl vezi atunci, astfel va arăta  viața: vesel și zâmbitor sau încruntat și supărat.

Se practică prin unele locuri ca fetele tinere să își scrie numele pe talpa pantofului miresei. Se spune că cea a cărui nume nu s-a șters se va mărita următoarea.

Text: Iulia Arnaut

Antrenează-ți muschii: prin sex!
Articolul anterior
6 exerciții pentru o sarcină ușoară!
Articolul următor
Alte articole interesante