Conflictul dintre soacră și ginere- cauze și soluții de remediere!

Nu de fiecare dată relația dintre ginere și soacră este perfectă. Iar cum vrei ca în familia voastră totul să fie ideal, cel mai bine ca cei doi să fie cât mai uniți unul cu altul. Voi descrie mai jos care este adevărata relație dintre ginere și soacră și poate vei afla careva metode eficiente ce te vor ajuta să reduci eventualele conflicte dintre soacră și ginere!

separator

1Soluții:

Prima – neamestecul părinților în viața intimă a tinerilor căsătoriți

A doua – ajutăm părinții și invers, în măsura posibilităților

A treia – zii să nu critice soacra, deoarece acest lucru este inutil

Regulile relațiilor reciproce dintre soacră și ginere:

1. O numim pe mama soției: mama. Prin acest cuvânt scurtăm distanța psihologică dintre mamă și ginere.

2. Oferă cât mai des posibil cadouri sau pur și simplu zi-i să-i facă cât mai multe complimente – mama ta merită aceasta, deoarece te-a crescut

Convețuirea căsătoriților cu părinții miresei poate crea anumite probleme în relația soacră – ginere.

3De exemplu:

1. Din cauză că nu poți decide ceva fără a te sfătui cu mama, în cele din urmă aceasta va lua toate deciziile în locul tău. În această situație ginerele nu mai înțelege cu cine este căsătorit: cu mama sau cu fiica.

Modalitatea prin care se poate aplana această situație este ca ginerele să-i demonstreze soacrei că anume el este bărbatul și poate lua orice decizie singur. Aici tu trebuie să te încrezi în capacitățile sale.

2. Uneori eventualele conflicte pot apărea din cauză că ginerele a avut o relație tensionată cu mama lui. Astfel, în mod inconștient, bărbatul o poate răni pe mama ta și chiar poate demonstra o oarecare nedorință de a o vedea.

4În asemenea situație poți aplana conflictul, prin a lua lucrurile încet. Nu-l impune să meargă prea des în vizită la mama ta, lasă să vină inițiativa din partea sa.

3. Mama ta este o persoană dominatoare, geloasă și vrea ca totul să fie sub controlul ei.

Unica modalitate care te poate ajuta în asemenea caz, ar fi să-l convingi pe soțul tău să-i demonstreze mamei tale că se poate baza pe el.

4. Dacă soțul tău nu este chiar pe placul mamei tale și chiar din prima zi de căsătorie visează cum să vă despărțiți mai repede, există o soluție.

Formează o coaliție cu el împotriva mamei tale. Știu că ții la ea, însă din momentul ce el a devenit familia ta, ajută-l pe el să facă tot posibilul s-o cucerească, deoarece doar astfel mama va înțelege că tu ai făcut alegerea corectă.

5. Dacă mama te-a crecut singură, își va dori ca lângă tine să fie un bărbat care te va face fericită.

5Soluția: zi-i viitorului soț să-i insufle mamei tale senzația că ai pe cine te baza. Fă astfel ca soțul tău să încerce în măsura posibilităților să o ajute în rezolvarea unor probleme care pentru ea nu aveau o soluție, astfel atitudinea ei se va schimba definitiv.

Ce faci dacă nu există o soluție de a-i împăca pe cei doi?

Râmâne un singur lucru – distanțarea.

6Cu cât mai departe ve-ți trăi unii de ceilalți, cu atât conflictele vor fi mai puține. Astfel chiar dacă în familia voastră vor fi careva probleme, nu vei putea să-ți ei bagajul și să fugi la mama.

Reține: cu cât ve-ți trăi mai departe de părinți, cu atât aceștea vor înțelege că ați crescut și vă puteți rezolva problemele singuri. Dar asta nu înseamnă să vă îndepărtați definitiv de ei, ci să vă rezolvați problemele de cuplu singuri.

text: Iulia Arnaut

Care e cea mai valoroasă sursă de hidratare? Sfaturi de la dr. Menci
Articolul anterior
Supă de fasole verde proaspătă
Articolul următor
Alte articole interesante