Crinolina rochiei de mireasă: avantaje, dezavantaje, criterii…

Deși la început multe mirese privesc cu suspiciune atunci când vine vorba de crinolină, într-un final descoperă care sunt avantajele majore ale acesteia. Dacă vrei să îmbraci o rochie de mireasă stil prințesă, ar fi  recomandat să nu uiți de crinolină

separator
.

Crinolina este o fustă în formă de clopot, susținută de 1 sau 5 cercuri din plastic sau metal. Se poartă sub rochia de mireasă pentru a crea un aspect bogat și pentru a da forma necesară rochiei. Deși unele rochii au crinolina integrată, cel mai bine ar fi să cumperi crinolina separat.

Diametrul cercurilor crinolinei variază în funcție de cât de amplă vrei să-ți stea fusta.

1 2 3

Criterii de alegere a crinolinei!

O crinolină de calitate trebuie să fie cât mai maleabilă (adaptabilă). Dacă mireasa se va așeza pe un scaun, crinolina va lua forma corpului și nu se va ridica excesiv de mult.

Amploarea crinolinei este dată de numărul de cercuri.

O rochie tip prințesă are nevoie de o crinolină amplă (de cel puțin 3 cercuri), în timp ce rochia de mireasa în linie A va avea nevoie de o crinolină cu un cerc.

14 16 crinolina-baroc2

Tipuri de crinolină

–  crinolina din plasă densă, cu cercuri de metal. Aceasta preia din greutatea rochiei şi te ajută în timpul mersului şi dansului. Plus că mai evită lipirea stofei rochiei de piele şi îți dă o senzaţie plăcută, de răcoare.

–  crinolina din stofă cu cercurile din plastic. Acestea se pot modifica în diametru, iar cercurile nu vor fi evidente în timpul mersului.

– crinolina cu volane din stofă ori plasă. Sunt considerate cele mai bune modele, din punct de vedere al calităţii. Această crinolină are încorporată cercuri rigide, doar că deasupra cercurilor sunt cusute volane din ţesătură densă, pentru a oferi rezistenţă formei rochiei.

–  crinolina lipsită de cercuri, cu multe straturi de stofe. Este cea mai reușită crinolină din punct de vedere vizual. Deși este cea mai scumpă dintre toate tipurile de crinoline, cu ea la sigur nu vei avea probleme.

4 5 6 7 8
9

Avantajele crinolinei

 • Face ca rochia să ia o formă mai frumoasă;
 • Dacă fusta rochiei este un pic mai largă, crinolina face să nu se creeze pliuri inestetice;
 • Îți va oferi o senzație plăcută în timpul dansului;
 • Crinolina uneori preia din greutatea rochiei e mireasă;
 • Te ajută la mers dacă rochia este prea lungă sau grea;
 • Crinolina oferă rochiei un volum de prințesă ;
 • Te ajută să nu-ți fie prea cald în rochia de mireasă, împiedicând fusta să se lipească de piele.
10 11 12

Dezavantajele crinolinei

 • 15În timpul dansului cu mirele sau ceilalți invititați trebuie să stai mai departată;
 • Dacă crinolina are multe cercuri, atunci când te așezi este posibil ca aceasta să se ridice și ai senzația că ți se pune în cap;
 • Dacă alegi prea multe cercuri, aspectul rochiei de mireasă va fi unul țeapăn;
 • Crinolina din metal nu este prea flexibilă.

text: Iulia Arnaut

Lucia Roșca a devenit mămică
Articolul anterior
Cele mai scumpe divorțuri de la Hollywood!
Articolul următor
Alte articole interesante