Crinolina rochiei de mireasă: avantaje, dezavantaje, criterii…

Deși la început multe mirese privesc cu suspiciune atunci când vine vorba de crinolină, într-un final descoperă care sunt avantajele majore ale acesteia. Dacă vrei să îmbraci o rochie de mireasă stil prințesă, ar fi  recomandat să nu uiți de crinolină

separator
.

Crinolina este o fustă în formă de clopot, susținută de 1 sau 5 cercuri din plastic sau metal. Se poartă sub rochia de mireasă pentru a crea un aspect bogat și pentru a da forma necesară rochiei. Deși unele rochii au crinolina integrată, cel mai bine ar fi să cumperi crinolina separat.

Diametrul cercurilor crinolinei variază în funcție de cât de amplă vrei să-ți stea fusta.

1 2 3

Criterii de alegere a crinolinei!

O crinolină de calitate trebuie să fie cât mai maleabilă (adaptabilă). Dacă mireasa se va așeza pe un scaun, crinolina va lua forma corpului și nu se va ridica excesiv de mult.

Amploarea crinolinei este dată de numărul de cercuri.

O rochie tip prințesă are nevoie de o crinolină amplă (de cel puțin 3 cercuri), în timp ce rochia de mireasa în linie A va avea nevoie de o crinolină cu un cerc.

14 16 crinolina-baroc2

Tipuri de crinolină

–  crinolina din plasă densă, cu cercuri de metal. Aceasta preia din greutatea rochiei şi te ajută în timpul mersului şi dansului. Plus că mai evită lipirea stofei rochiei de piele şi îți dă o senzaţie plăcută, de răcoare.

–  crinolina din stofă cu cercurile din plastic. Acestea se pot modifica în diametru, iar cercurile nu vor fi evidente în timpul mersului.

– crinolina cu volane din stofă ori plasă. Sunt considerate cele mai bune modele, din punct de vedere al calităţii. Această crinolină are încorporată cercuri rigide, doar că deasupra cercurilor sunt cusute volane din ţesătură densă, pentru a oferi rezistenţă formei rochiei.

–  crinolina lipsită de cercuri, cu multe straturi de stofe. Este cea mai reușită crinolină din punct de vedere vizual. Deși este cea mai scumpă dintre toate tipurile de crinoline, cu ea la sigur nu vei avea probleme.

4 5 6 7 8
9

Avantajele crinolinei

 • Face ca rochia să ia o formă mai frumoasă;
 • Dacă fusta rochiei este un pic mai largă, crinolina face să nu se creeze pliuri inestetice;
 • Îți va oferi o senzație plăcută în timpul dansului;
 • Crinolina uneori preia din greutatea rochiei e mireasă;
 • Te ajută la mers dacă rochia este prea lungă sau grea;
 • Crinolina oferă rochiei un volum de prințesă ;
 • Te ajută să nu-ți fie prea cald în rochia de mireasă, împiedicând fusta să se lipească de piele.
10 11 12

Dezavantajele crinolinei

 • 15În timpul dansului cu mirele sau ceilalți invititați trebuie să stai mai departată;
 • Dacă crinolina are multe cercuri, atunci când te așezi este posibil ca aceasta să se ridice și ai senzația că ți se pune în cap;
 • Dacă alegi prea multe cercuri, aspectul rochiei de mireasă va fi unul țeapăn;
 • Crinolina din metal nu este prea flexibilă.

text: Iulia Arnaut

Ce trebuie să faci în ziua nunții pentru a avea noroc în familie. Patru superstiții de evitat

Mai multe tradiții și superstiții despre nunți au prins rădăcini adânci. Se crede că acestea influențează modul în care îndrăgostiții își planifică ziua cea mare pentru a asigura un viitor luminos și plin de noroc. În timp ce unele practici sunt menite să aducă prosperitate și fericire, altele sunt considerate a aduce ghinion și trebuie evitate cu orice preț.

Superstiții și tradiții de evitat în ziua nuntii

Întâlnirea înainte de ceremonie: Unul dintre cele mai răspândite obiceiuri este credința că mirele și mireasa nu ar trebui să se vadă înainte de ceremonie. Acest moment de separare simbolizează puritatea și noutatea începutului pe care îl vor împărtăși, iar întâlnirea prematură este văzută ca un semn rău prevestitor, scrie redactia.ro.

Vărsarea lichidelor: Fie că este vorba de apă sau vin, vărsarea accidentală a lichidelor în ziua nunții este considerată un semn de ghinion. Participanții la ceremonie sunt îndemnați să fie deosebit de atenți pentru a evita astfel de incidente, care pot prevesti turbulențe în mariaj.

Oglinzile sparte: Aducerea ghinionului prin spargerea oglinzilor este o superstiție bine-cunoscută, care transcende granițele nunților. În ziua căsătoriei, se pune un accent deosebit pe evitarea manevrării neglijente a oglinzilor pentru a preveni ani de ghinion în viața de cuplu.

Florile în biserică: Deși florile sunt simboluri ale frumuseții și ale vieții, există credința că aducerea lor în biserică înainte de ceremonia de nuntă poate atrage energii negative. Prin urmare, tradiția recomandă ca florile să fie aduse doar după finalizarea actului religios.

Tradiții care aduc noroc

Aruncarea orezului: O tradiție îndrăgită este aceea de a arunca orez peste miri la ieșirea din biserică sau locul ceremoniei. Acest gest simbolizează dorința de fertilitate și prosperitate pentru cuplu.

Elemente de culoare albastră: Purtarea de accesorii albastre de către mireasă este văzută ca un talisman ce aduce noroc și fericire în mariaj. O batistă sau o bijuterie cu piatră albastră sunt alegeri populare.

Hanțul la inel: Purtarea unui hanț la inelul de logodnă sau de căsătorie este considerată o modalitate de a păstra cuplul protejat de energii negative sau de invidia celor din jur.

Moneda în pantof: Plasarea unei monede în pantoful miresei simbolizează speranța de prosperitate financiară și noroc în noua căsnicie.

În timp ce aceste tradiții și superstiții pot părea doar o parte pitorească a ceremoniei de nuntă, ele reflectă dorința profundă a oamenilor de a influența pozitiv viitorul cuplului. Indiferent dacă sunt respectate din convingere sau pentru a onora tradiția, ele adaugă o notă de unicitate și speranță zilei în care două inimi aleg să bată împreună pentru totdeauna.

A purtat o rochie de mireasă de 50 de euro și a fost comparată cu Meghan Markle

O tânără a purtat la nunta sa o rochie de mireasă de 50 de euro, iar internauții au comparat-o cu Meghan Markle. Nu toată lumea vrea să cheltuiască zeci sau chiar sute de mii de euro pe o rochie de mireasă care poate fi purtată o singură dată.

Mireasa Rachel Connelly a demonstrat că poate arăta elegant, cheltuind doar 50 de euro. Utilizatoarea de Tiktok a postat pe pagina sa un videoclip filmat în timpul ceremoniei de nuntă. Și în doar o zi, a câștigat aproape 500 de mii de vizualizări.

Рэйчел Коннелли с женихом

Rachel a pozat într-o rochie de mătase albă, cu decolteu și un voal translucid. Fata a plătit doar 50 de euro pentru rochie. Ea a cumpărat rochia de la Goodwill, un magazin american de second-hand. E greu de crezut urmărind videoclipul. Mireasa a arătat extraordinar.

Abonaților le-a plăcut ținuta lui Rachel, ba chiar au comparat-o cu soția prințului Harry.

@rachelconnealy

Reply to @lizavbel ❤️ except my wedding was in a roller skating rink and not a royal palace :/ ##meghanmarkle

♬ original sound – rachel muse connealy

Ținuta de nuntă a lui Meghan a fost creată de fostul director de creație Givenchy Claire Waite Keller. Ducesa a ales o rochie lunga eleganta fara detalii inutile. Și costul acesteia este de aproximativ 400 de mii de dolari.

Меган Маркл и принц Гарри

Cum şi-a surprins o mireasă soţul nevăzător în ziua nunţii: ,,Am simţit că arată ca un înger!”

O tânără şi-a surprins logodnicul orb în ziua nunţii cu cel mai frumos dar. Toţi invitaţii au lăcrimat când l-au auzit spunând: „Simt că arăţi ca un înger!”.

Kelly Anne şi Anthony Ferraro

Când Kelly Anne Ferraro a început să cumpere rochii de mireasă, știa că își dorește un design care să includă o mulțime de detalii mici și texturi diferite, astfel încât viitorul ei soț, care este orb, să poată simți cum arată în ziua nunţii.

Pe 2 octombrie, la o nuntă în aer liber, tânăra a purtat o rochie albă, eterică, în drum spre altar, în timp ce cavalerul de onoare şi fratele mirelui i-au drescris acestuia cum arată. Anthony Ferraro, paralimpic la judo, muzician şi speaker motivaţional, a spus că a fost copleșit în momentul în care Kelly a ajuns în faţa altarului.

„Odată ce a ajuns la mine, mi-am pus mâinile pe rochia ei. Mi-a fost uimită mintea şi am început să plâng”, a spus el, potrivit Today. „Lucrurile tactile sunt foarte importante pentru mine. Îmi creează o imagine în cap despre felul în care arată lucrurile. Şi pot spune că am simţit că arăta ca un înger!”

Kelly Anne şi Anthony Ferraro

Kelly a spus că a încercat câteva rochii la Loulette Bride din Brooklyn, New York, înainte de a găsi una care avea tot ce își dorea. Soțul ei își amintește şi acum fiecare mic detaliu.

„Avea o bandă de catifea în jurul ei și aceste broderii din dantelă. Flori brodate dintr-un bumbac moale. Spatele ei avea chiar și o textură. În plus, m-a surprins cu o jachetă personalizată care era efectiv uimitoare, pe care și-a pus-o mai târziu, avea nişte franjuri nebune care îi atârnau de braţe”, a povestit el. „Mi-a amintit de prima noastră întâlnire”

Cei doi s-au cunoscut pe o plajă din New Jersey în 2017, acolo unde era sora lui Kelly, care se întâlnea cu prietenul cel mai bun al lui Anthony, urmând ca şi aceştia să se căsătorească. Kelly tocmai se întorsese dintr-o călătorie în Thailanda, iar Anthony se întorsese de la antrenamentele de judo din Tokyo.

„Auzisem multe despre Anthony de la sora mea când mi-a menţionat de prietenul lor orb. L-am întâlnit şi nu ştiam cu adevărat cât este de orb şi m-am gândit «tipul ăsta nu arată orb, orice ar însemna asta». Există un stereotip în mintea ta, ei bine el arăta ca oricine altcineva care se plimba pe plajă”, a povestit proaspăta mireasă.

Kelly a învățat tot mai multe tipuri pentru a-i crea experienţe tactile iubitului ei, viitor soţ, inclusiv modificând diferite lucruri din apartament pentru a deveni mai accesibil pentru el. Cei doi recunosc că au numai amintiri frumoase din ziua nunţii şi apreciază că oamenii au venit să le fie alături într-un moment atât de important.

Kelly Anne şi Anthony Ferraro

sursa: www.observatornews.ro

Lucia Roșca a devenit mămică
Articolul anterior
Cele mai scumpe divorțuri de la Hollywood!
Articolul următor