Cu cât e mai mare, cu atât sunt şanse mai mari de divorţ

Universitatea Emory din Atlanta, Statele Unite ale Americii, a realizat un studiu în care au fost analizate mariajele a 3.000 de cupluri.

separator

 

prem-220130618130335

Echipa de cercetători a avut un singur scop: să demonstreze legătura dintre costurile inelului de logodnă şi durata mariajului unui cuplu. Iar la finalul cercetarii, concluzia a fost una singură. În cazul căsătoriilor, principiul “Cu cât mai puţin, cu atât mai bine” se aplică în totalitate.

Şi asta datorită faptului că rezultatele arată ca un inel de logodnă care l-a costat sub 2.000 de dolari pe pretendent îi asigură acestuia un risc de divorţ scăzut, în comparaţie cu un bărbat care ar cheltui peste aceasta sumă pe bijuterie.

Tot studiul arată că o ceremonie fastuoasă, care de cele mai multe ori depăşeste suma de 20.000 de dolari, are toate şansele să se termine cu o separare a cuplului de aproximativ trei ori mai repede decât în cazul unei nunţi modeste.

images

La baza studiului se află motivul psihologic, şi anume faptul că stresul referitor la aspectul financiar al unui astfel de eveniment poate infleunţa, într-un mod negativ, viaţa de cuplu.

În ciuda acestui fapt, industria de profil vinde imaginea scumpă a unei nunţi de vis. Numai în anul 2013, costurile medii ale unui astfel de eveniment s-au ridicat în Statele Unite ale Americii la 30.000 de dolari.

Sursa 

Studiu: Femeile moderne preferă somnul în locul sexului
Articolul anterior
Cum a ajuns model de succes având 136 kg
Articolul următor
Alte articole interesante