Cum alegem corect rujul în ziua nunții? Vezi câteva ponturi

Dacă în privința fardului de obraz sau a ojei lucrurile sunt destul de simple, cea mai grea alegere se dovedește a fi cea a rujului potrivit.

llp

Vezi câteva ponturi pentru a alege nuanța potrivită ție!

  • Buzelor groase li se potriveste foarte bine rujul sidefat și în general rujurile cremoase în culori calde: roz, piersica, lila.
  • Buzele subtiri trebuie scoase în evidență prin conturare și apoi folosirea unui ruj de același ton sau un ton mai închis decât conturul. Alege nuanțe naturale, bej, roz deschis, piersica, numai nu cele fade. Nu folosi gloss incolor, nu te ajută prea mult, în schimb folosește gloss colorat care reflectă particulele de lumină și-ți vor face buzele să pară mai groase.
  • Buzele asimetrice, nu trebuie vopsite cu un creion contur mai ales de tonuri foarte închise pentru că nu face altceva decât să-ți scoată în evidență defectul buzelor. Încearcă să folosești mai mult gloss-uri decât rujuri.

Rujul în funcție de culoarea părului

  • Blondele ar trebui să aleagă nuanțe calde, care să nu contrasteze cu culoarea părului iar dacă e să aleagă o nuanță închisă, e de preferat roșul aprins. În general, merg foarte bine gloss-urile, mai degrabă decât rujurile mate.
  • Șatenele trebuie să aleagă nuante de ruj în concordanță cu culoarea părului lor, respectiv nici prea deschise, nici prea puternice, ideale fiind culorile tomnatice: cărămiziu, mov mediu, piersica închisă.
  • Brunetele sunt norocoase, pot purta cam orice culoare doresc, fiind recomandate pentru zi rujurile în culori naturale, iar pentru noapte cele mai închise.

Alege rujul în funcție de ten

  • În primul rând, nu uita de o regulă simplă: dacă ai tenul uscat, cu siguranță vei avea și buzele uscate sau crăpate, așa că evita rujurile mate, indiferent de nuanța pentru că deși rezistă mai mult pe buze, nu le hidratează mai deloc. Alege în schimb un ruj cremos, care să conțină vitamine.
  • Dacă ai tenul palid, încearcă să nu folosești rujuril de nuanțe închise sau prea stridente, pentru că vei arăta ca un clovn. Alege rujuri în nuanțe pastelate și neapărat atrage atenția asupra ochilor pe care îi poți contura foarte ușor.
  • Tenul măsliniu sau cel bronzat, este însă foarte frumos scos în evidență de rujurile puternice: roșu, bordeaux, mov sau de nuanțele aurite.

Nota: Nu uita să iei cu tine rujul care l-ai pus la început, deoarece pe parcursul serii acesta se va șterge, tu însă la sigur vrei să arați perfect în fotografiile de nuntă, indifferent de ora la acre erau făcute.

Sursa: lyla.ro

Fiul Madonnei: ”Mama mă trata ca pe un trofeu, nu cape un fiu”
Articolul anterior
Dieta alcalină, leacul pentru senzația de „arsură la stomac”
Articolul următor
Alte articole interesante