Cum alegi corect accesoriile unui mire

Dacă mireasa caut

separator
ă luni întregi rochia de mireasă perfectă și cele zeci de accesorii care să o pună în valoare, mirele de obicei se rezumă doar la două piese esențiale: costumul și pantofii.

Și chiar dacă el nu dă prea multa importanță accesoriilor, iată că designerii s-au gândit la accesoriile de care are nevoie un mire pentru a arăta impecabil?

Butonii – pentru un mire elegant

Butonii au rolul de a da o armonie întregii ținute. Ei pot fi realizați din onix, aur, argint sau sidef, având imprimate diverse simboluri. Aceast accesoriu îi oferă mirelui posibilitatea de a-și lăsa amprenta personală.

Ceasul și verigheta mirelui- aceste două accesorii ar trebui să fie compatibile chromatic,  atât între ele cât și în imaginea de ansamblu. De exemplu, unei verighete din aur alb sau platină trebuie asortat un ceas cu brățară metalică argintie.

Cravata – elementul clasic și indispensabil pentru ziua nunții

Fiind cel mai des folosit accesoriu pentru mire, cravat este populară în special pentru efectul optic al ținutei. Se poartă cu vesta și cureaua.

Acul de cravată – elementul ce accesorizează și înfrumusețează cravata

Acul de cravată este un accesoriu subtil, dar pe care puțini bărbați îl poartă la costumele lor. Ca orice alt accesoriu, el transmite un mesaj despre cel care îl poartă. Iar cele mai puternice cuvinte pe care acesta le-ar putea comunica despre mire ar fi: clasă, eleganță, rafinament.

Papionul – accesoriu plin de rafinament, purtat de bărbații siguri pe ei.

El este recomandat să fie asortat cu reverul sacoului și important ca cele două să fie realizate din același material, sau măcar din textură asemănătoare. Iar în cazul temperaturilor scăzute se mai poate adăuga și un fular, care ar adăuga un plus de eleganță și bun gust.

Batista –oferă un plus de culoare și rafinament întregii ținute

Pentru o ținută de nuntă rafinată, mirele poate opta pentru o batistă de buzunar adaptată tipului de costum. Smochingul va fi însoțit de o batistă din pânză sau din bumbac, împăturită sub formă de triunghi cu mai multe vârfuri. Costumului clasic i se potrivește batista cu aspect mai fin, din mătase uni sau imprimată. Și ea trebuie lăsată bufantă, nu împăturită.

Brâul – este elementul vestimentar specific smochingului sau fracului. Este bine să fie combinat cu papionul care în mod obligatoriu trebuie să se asorteze la culoarea și textura costumului. În cazul când se alege brâul, cureaua din piele este inutilă.

Cureaua –accesoriul aproape nelipsit din garderoba bărbaților. Însă pentru ziua nunții, trebuie aleasă cu mare grijă. Și dacă a optat pentru ea nu mai poate purta și brâu, deoarece ținuta va părea prea încărcată.

Vesta –trebuie asortată fie cu papionul, fie cu cravata.

Nu este neapărat ca vesta să fie asortată cu nuanța costumului,  poate fi chiar în contrast: pe sub un sacou negru mirele poate opta pentru o vestă de un violet electric. Însă cravata trebuie să aibă același model și să fie de aceași culoare cu vesta.

Text: Iulia Arnaut

Asortează corect cizmele de iarnă!
Articolul anterior
Deshidratarea în timpul sexului periculoasă pentru sănătate
Articolul următor
Alte articole interesante