Cum purtăm corect o tiară? Cu ce fel de coafuri se „asortează”

O tiară elegantă completează ținuta, îi oferă un plus de eleganță și de ce nu, îi poate conferi miresei un aer de originalitate. Și chiar dacă pare simplu, nu e chiar atât de ușor să o accesorizezi corect.

separator

tiara-970x494

Coronița ce te va însoți pe întrega durată a nunții trebuie să se potriveasca în primul rând cu personalitatea miresei, cu rochia aleasă, după care trebuie să ne uităm cu mare atenție la celelalte accesorii.

Trebuie să știți din start ca o tiară din pietre prețioase și/ sau perle nu face casă bună cu rochiile extrem de încarcate sau cu bijuteriile masive, oricât de mică și discretă ar fi la rândul său.

diadema_b3_72

Tiară tip bentiță

Acest tip se potrivește cel mai bine ținutelor simple, rolul său fiind acela de a scoate ținuta din anonimat și de a-i conferi străluciure în ziua cea mare. Acest tip de accesoriu se potrivește cu o coafură clasică, cu bucle lejere și, de regulă, cu părul lăsat pe spate. Miresele îndrăznețe, care doresc să iasă puțin din zona clasică pot aborda și o coafură de tip wet look, pentru un plus de prospețime.

bentite

Tiara aurie

Această bijuterie este destul de pretențioasă și nu poate fi purtată chiar cu orice tip de rochie. De exemplu, dacă avem o rochie alb imaculat sau cu accente argintii, este bine să evităm acest tip de accesorizare, pentru a nu risca să avem un look total nepotrivit în ziua nunții.

tiara-aurie

Putem purta acest tip de tiară cu o rochie elegantă, nude, sau cu o rochie în stilul boho chic. Trebuie însă să avem grijă cum anume alegem modelul.

b208782466923fe25b85fe40503b11bf

Dacă alegem o rochie elegantă, cu accente romantice, putem opta pentru o tiară cu flori, cu pietre și modele aurii. O astfel de tiară este singurul accesoriu de care avem nevoie pentru o ținută elegantă, cerceii, lanțul și brățările încărcând excesiv ținuta.

Tiara istorică

Dacă abordam o tematică istorică, putem opta pentru o tiară care amintește de o anumită perioadă. Acestă bijuterie poate fi adaptată și zilelor noastre și pusă într-un context imprevizibil, pentru a da o notă aparte evenimentului.

d101283d94eb812ba95b97e740cd0d89
Tiara hippie, specifică anilor `20

Și pentru că tot discutăm despre tiarele istorice, ne-am gândit să aducem în discuție și stilul anilor 20. Acest tip se poate purta la o ținută elegantă, direct pe cap sau deasupra voalului de mireasă. Acestă bijuterie se pretează coafurilor ușor neglijente, cu părul lăsat pe spate sau coafat lejer.

anii-20

sursa: wedding-box.ro

Mai mulţi copii afectaţi de meningită virală în România!
Articolul anterior
Menstruația după sarcină. Află când revine și de ce trebuie să ții cont!
Articolul următor
Alte articole interesante