Cum recunoști un costum de calitate!

Cei mai mulți miri optează pentru un costum cumpărat, totuși sunt unii care aleg posibilitatea de a coase unul la comandă. Pentru a nu o da în bară vezi mai jos la ce ar trebui să fii atentă atunci când îi alegi costumul de mire!

separator
Cum recunoști  un costum de calitate!

Nasturi

De obicei, elementul ce trădează faptul că un costum este achiziționat din  magazine, sunt nasturii. Pentru un costum mediu sau low profile se folosesc nasturii  din plastic.

Însă, pentru costumul de calitate sunt folosiți nasturii din os sau din corn. Acești nasturi pe lângă faptul că arată bine sunt și mai rezistenți în timp.

Nasturii de la manșeta sacoului

Trebuie de menționat că nasturii manșetei reprezintă detaliul principal, care face diferența dintre un costum de calitate și un costum obișnuit.

De exemplu, pentru un costum de calitate medie nasturii de la manșeta sacoului au un rol decorativ, deoarece nu se deschid. În schimb, la un costum de calitate, acești nasturi se deschid și reprezintă butoniere adevărate.

Mirele care a ales să îmbrace un costum de calitate, va lăsa întotdeauna primul nasture deschis, deoarece acest detaliu va scoate în evidență calitatea costumului pe care-l poartă. Plus că nasturii pentru costumul de calitate sunt cusuți manual.

Butonierele costumului

Cele care dau personalitate costumului sunt butonierele. Pentru costumul de calitate butonierele sunt cusute manual, cu ață de înaltă calitate.

Deși acest lucru implică câteva ore bune de lucru, se merită.  La costumul de calitate acest lucru este vizibil și este un detaliu nelipsit. Sfaturile specialiștilor ar fi să: verifici atent detaliile costumului pe care vrei să-l achiziționezi și să întrebi vânzătorul cum au fost cusute butonierele, nasturii și căptușeala costumului.

Captușeala costumului 

Dacă tot am menționat despre căptușeală, ține minte că ea este un alt element important pentru costumul de calitate.

Trebuie să știi că în cazul costumelor cusute  la comandă, căptușeala este realizată din materialul cupro sau bemberg, este antistatică și foarte rezistentă la tempeaturile înalte.

O astfel de căptușeală oferă senzații de prospețime și ușurință, elimină senzația de umiditate și permite corpului să respire.

Stofa costumului!

Deși este posibil ca materialele din care sunt realizate costumele bărbătești să vi se pară identice. Există careva criterii ce le diferă: în funcție de calitate, durabilitate, finisaj și desigur preț.

  • Inul este un material foarte ușor și potrivit pentru ținutele de vară ce îi permite pielii să respire.
  • Poliesterul este un material ușor, foarte rezistent la șifonare și ideal pentru zilele lungi. Dacă dorești să investești un buget limitat când achiziționezi un costum, poți opta pentru varianta de poliester combinat cu un procent ridicat de lână.
  • Lâna este materialul ideal pentru un costum de durată. Acest material permite o respirație optimă a pielii, este durabil, are un aspect plăcut, iar prețul este extrem de satisfăcător.

Anumite materiale textile au abilitatea de a fi mai flexibile. De exemplu, lâna se șifonează mai ușor decât poliesterul. Dar poliesterul își va reveni la starea inițială mult mai repede decât lâna.

Materialele cu suprafața netedă se pot șifona ușor, dar își revin foarte repede. Un material realizat dintr-o țesătură mai lejeră se va șifona foarte repede, iar cutele vor persista până la viitoarea călcare.

Din aceste considerente fii atentă când alegi costumul și nu te rușina să întrebi și să citești cu atenție eticheta care descrie materialul folosit la coaserea costumului.

Text: Iulia Arnaut

Câteva pericole legate de saloanele de coafură
Articolul anterior
Învață copilul să renunțe la bomboane
Articolul următor
Alte articole interesante