Cum să alegi un inel de logodnă pe placul iubitei tale

Alegerea inelului de logodnă poate fi o adevărată provocare! Cu unul sau mai multe diamante, din aur alb sau galben, bijuteria pe care o va primi trebuie să fie exact pe placul iubitei.

separator
cerere-in-casatorie

Există câteva lucruri de care trebuie să ţii cont atunci când cumperi un inel de logodnă, mai ales unul cu diamant. Iată despre ce este vorba:

Cei 4C

Pentru a estima cât mai precis valoarea unui inel cu diamante, maeştrii bijutieri ţin cont de ceea ce ei numesc „Cei 4 C”: culoare, claritate, tăietură şi carate.

Referitor la culoare, cu cât este mai deschisă, cu atât gradarea diamantului va fi mai bună. Grila de clasificare variază de la D, care este complet incolor, la Z, care este o culoare galben pal sau maro. Diamantele incolore, gradate cu D, E si F, sunt foarte rare şi doar un expert poate face distincţia între ele.  D. G, H, I si J sunt „aproape incolore”, iar primele două sunt numite „alb rar”, acestea fiind şi cele mai căutate din grupul „aproape incolor”.

Engagement-diamond-ring-670x390

Claritatea diamantului ne spune dacă acesta este ireproşabil, adică fără imperfecţiuni sau dacă există ceea ce maeştrii bijutieri numesc incluziuni, mici imperfecţiuni care de multe ori sunt invizibile cu ochiul liber.

Un alt aspect de care trebuie să ţii cont atunci când cumperi un inel de logodnă cu diamante este tăietura acestuia. Atunci când un diamant este bine tăiat, lumina intră prin tabelul acestuia, se deplasează în pavilion şi reflectă această lumină dintr-o parte în alta înainte de a reflecta înapoi prin tabelul diamantului. Această lumină creează un efect de bliţ pe care o cunoaştem ca strălucire/ sclipire.

Un ultim criteriu de care ţin cont maeştrii bijutieri în evaluarea unui diamant este greutatea în carate. Caratajul este o măsură de greutate, nu dimensiune, care poate fi descrisă în milimetri.

Mărimea ideală pentru inelul de logodnă

Măsura ideală pentru inelul de logodnă poate fi aflată împrumutând unul dintre inelele favorite ale persoanei iubite şi verificând dimensiunea acestuia cu ajutorul unui bijutier. Trebuie să te asiguri însă că inelul ales pentru a fi măsurat este purtat pe degetul inelar. Mai mult, trebuie să ai în vedere faptul că un inel încrustat cu pietre pe zonele laterale nu va putea fi modificat în cazul în care bijuteria nu se va potrivi.

O altă metodă eficientă este aceea de a măsura cu o riglă diametrul interior al unui inel. Măsoară doar interiorul inelului, fără şina acestuia. Apoi, selectează măsura corespunzătoare dimensiunii aflate de tine.

200536242-001

Certificarea şi evaluarea diamantului cumpărat

Pentru că un lucru de valoare nu îl cumperi în fiecare zi, îţi recomandăm să cauţi doar magazinele şi site-urile serioase, care îţi oferă un certificat de garanţie pentru obiectele cumpărate. Iar în cazul în care persoana iubită este nemulţumită de achiziţia ta, aceştia îţi vor returna banii în maximum 30 de zile de la cumpărarea produsului.

Aşadar, dacă vrei ca inelul cu diamante să fie apreciat de persoana iubită, alege unul cu formă potrivită, cât mai deschis la culoare. Cere sfatul unui bijutier şi nu uita să soliciţi  certificatul de garanţie la achiziţionare!

Sursa

Sarea de mare în alimentaţie este un mit!
Articolul anterior
De ce în Moldova ne considerăm bătrâni la 60 de ani?
Articolul următor
Alte articole interesante