Cofetarul vedetelor vorbește despre cum trebuie să fie tortul perfect

Celebru cofetar britanic Peggy Porsche care a făcut tortul de nuntă pentru vedete ca Gwyneth Paltrow, Madonna, Stella McCartney și Karl Lagerfeld a vorbit într-un interviu revistei Dailymail.co.uk , despre cum poți încheia cea mai frumoasă zi din viața ta, astfel încât să devină un motiv de invidie pentru cei prezenți.

separator
Tortul-de-nuntă-–-un-desert-perfect

Citește mai jos cum poți transforma tortul de nuntă într-o capodoperă. 

Despre modă

Necătând la faptul că moda în ceea ce privește tendințele tortului de nuntă nu este atât de schimbătoare, totuși ea există. Iar, tendințele anului 2015 ne propun torturile împodobite cu flori cât mai colorate.

Despre individualitate

Este de dorit ca designul tortului de nuntă să corespundă culorilor dominante din această zi. De aceea ia o bucată de stofă care reprezintă culoarea nunții tale când pleci la cofetar. Astfel, el va ști exact cum trebuie să arate tortul, iar tu te vei simți bine știind că vei fi individuală.

De cele mai multe ori tinerii optează pentru torturile cu două sau trei etaje, unii însă aleg și checurile micuțe.

12 3 4 5
6

Aromele

“Lumea interioară” a tortului este la fel de importantă ca aspectul exterior. Din acest motiv alege o combinație de gusturi și arome ușoare – care va fi ceea ce trebuie după un banchet somptuos. Poți opta nu doar pentru blat ci și pentru biscuiții cu caramelă și nucușoare, împodobite cu cremă de vanilie. Astfel cu cât aromele vor fi mai simple, cu atât tortul va fi pe placul oaspeților.

Exteriorul tortului

Tortul cu câteva etaje este cel mai des întâlnit la nunți. Dacă înainte arăta prea grandios, acum acesta poate fi foarte finuț, dacă cofetarul știe corect cum să-l orneze.Pentru aceasta renunță la elementele prea pompoase în favoarea unor flori simple și gingașe.

7 8 9 10 11
12

Procesul de creație

Cred că știi: tot ce este frumos, rafinat și feminin va fi mereu la modă. Pentru ca tortul de nuntă să fie pe măsura așteptărilor tale, vizitează cât mai des posibil cofetarul, pentru ca acesta să nu scape din vedere nici un detaliu.

Alternativele

Multe perechi renunță la torturile foarte mari în favoarea celor mai mici și drăguțe. Anume ele pot deveni alternativa ideală pentru a ieși din tipare. Pe lângă aceasta ele sunt foarte frumos împachetate și pot deveni cadourile ideale pentru cei care în timpul nunții nu mai au chef de tort, dar le pot lua acasă.

13 14 15 16 17
18

Acum nu mai este atât de greu să alegi un model de tort care să te satisfacă și să te facă mai individuală.
Atenție la preț

Arată extraordinar, iar gustul este divin, dar se încadrează în bugetul pe care l-ai stabillit?

De aceea ține cont că acesta trebuie să mulțumească preferințele voastre, dar să aibă și un preț pe care să vi-l permiteți.

Conform tradiției moldovenești nănașa de cununie este cea care se ocupă de tortul de nuntă. Iar prețurile unui tort depind de mai multe criterii:

  • după kilograme
  • după compoziție
  • după felul cum arată

De exemplu un tort cu trei etaje poate costa între 2000 lei – 2500 lei

Pentru un kilogram trebuie să scoți din buzunar în jur de 100 lei – 200 lei

19 20 21 23 24
25

text: Iulia Arnaut

Zodiile care trebuie să se căsătorească până la 30 de ani
Articolul anterior
Lipsa vitaminelor în sarcină, afectează sănătatea copilului
Articolul următor
Alte articole interesante