Familia Porubin la 30 de ani de căsnicie

În acest an, Ala și Andrei Porubin împlinesc 30 de ani de căsnicie și treizeci și șase de prietenie. Cu această ocazie revista Nunta by Aura a decis să răsfoiască albumul familiei pentru a trezi amintiri și a reactualiza emoțiile trăite de ei în ziua când s-au cunoscut, în ziua când au devenit o familie, dar și pentru a afla mai multe despre copii lor –Sanda și Alexandru – Ioan.

separator
BANNER_UNICA_490X120-01

Primele flori şi fiori…

Ala Porubin:

Prima dată l-am văzut pe Andrei la admitere, la Facultatea de Jurnalism a USM,  susțineam proba de limbă română (moldovenească pe atunci).

Prima impresie pe care mi-a lăsat-o a fost că e băiat modest, inteligent, fără fițe, deștept, simplu, bunișor și foarte copilăros (el mereu „patina” cu adidașii lui noi-nouți pe parchetul lucios al Facultății de Filologie, unde susțineam examenele). Era amuzant.

Primele flori pe care mi le-a dăruit au fost garoafe, pe atunci doar garoafe puteai cumpăra la chioșcurile de flori, mai cu seamă în luna aprilie, de ziua mea. De fapt, Andrei mereu a avut gusturi selecte în materie de flori și cadouri.

Cererea în căsătorie a fost o „consecință” a unei relații mai mult decât prietenești pe care o aveam deja de un an, după cinci ani în care am fost colegi de grupă. S-a întâmplat în troleibuz, seara, în timp ce mă conducea acasă.

Andrei Porubin:

Deşi ne-am văzut pentru prima dată la acel examen de limbă maternă, ne-am cunoscut mai bine la examenul la limba franceză. Ne-am și înțeles să intrăm ultimii, ca s-o pot ajuta, dacă va fi necesar. Eram tare de tot la franceză.

Prima impresie pe care mi-a lăsat-o a fost că fata asta ori cunoaște multe, ori are pile, e prea încrezătoare. Mai era și foarte activă, avea tupeu, vorbea mult și cu voce tare, de parcă voia s-o audă toți. De fapt, așa a și rămas până astăzi – activă, energică, vorbește tare și cu fermitate.

Cred că am cucerit-o din prima prin felul meu de a fi – sincer, un băiat simplu de la țară, perseverent și muncitor, cu o cultură generală de calitate. Eu am știut mereu că trebuie să mă bazez doar pe mine, pe cunoștințele și talentele mele.

Am cerut-o de nevastă în troleibuzul numărul trei. Era seară, ne aflam la stația „Cinematograful Gaudeamus”, ne întorceam de la o zi de naștere. I-am spus: „Nu crezi că ar fi mai bine să ne căsătorim? De ce să tot umblăm singuri?” Și ea a răspuns fără să se agite, ori să sară în sus de bucurie, ci destul de pragmatic, calm și înțelept „Eu știu… Cred că da”. Peste o lună, în octombrie, ne-am înregistrat căsătoria în satul ei de baştină, Ignăței, raionul Rezina, iar în noiembrie am jucat nunta.

6a3568ec75354456ab1e6b6fc1540ba0_L

În acest an marcați nunta de perlă, 30 de ani de căsnicie. Ce amintiri din ziua nunţii păstraţi şi astăzi?

Andrei Porubin: Absolut totul, de parcă a fost mai ieri. Era 6 noiembrie 1985, cu timp posomorât, dar cald. Eu cu nașul Nicolae Panainte am rupt dumitrițe din fața Ministerului Sănătății ca să improvizăm din ele un ecran, care amintea ecranul TV, pe masa mirilor (ambii lucram pe atunci la „Teleradio-Moldova”). Pe pereți erau covoare moldovenești, iar nașii purtau costume naționale… Ala avea o rochie turcoaz, cu aripi ca de libelulă, și coroniță, iar eu purtam cămașă albastră, costum de import, din lână (m-a costat 280 de ruble, o groază de bani) și cizmulițe ungurești aduse de cumnatul Slavic. Era anul când Gorbaciov anunțase „prohibiția alcoolică” – se distrugeau podgorii, nunțile trebuiau să fie comsomoliste, fără alcool. Ce am făcut noi? Am turnat vinul de casă și țuica în sticle de limonadă, pentru conspirație. Nunta am jucat-o în curtea nașilor noștri, în cortul pe care l-am meșterit ajutați de doi colegi. Era mai mult o aluzie la cort… Toată nunta am planificat-o împreună cu bunii noștri nași. Produsele le-am căutat singuri (prin relații, pentru că totul era deficitar), iar vesela am închiriat-o de la „Obșcepit”. La nuntă a cântat fostul coleg de grupă Iura Ciubotaru (Riky Ardezianu) cu echipa (la jumătate de preț). Pentru că erau mulți nuntași nepoftiți (inclusiv din rândul foștilor colegi), i-am așezat la masă pe etape: când unii dansau, ceilalți ospătau și invers. Pe parcursul nunții se rupeau scaunele de greutate, pentru că erau făcute din scândurele prea subțiri, nu ajungeau furculițe… Dar, de fapt, a fost vesel. După ce majoritatea oaspeților au plecat, a izbucnit ca din senin o ploaie! Să fi văzut cum se spărgea cortul nostru, îi plângeai de milă!

page

Se spune că primul an de căsnicie este mai complicat, s-a adeverit zicala pentru cuplul dumneavoastră?

Cred că da. Parcă ne cunoșteam bine, dar fiecare zi trăită împreună ne oferea noi surprize la acest capitol. În primul an, mai exista în noi flacăra individualismului, senzația că fiecare atentează la libertatea personală a celuilalt. Se întâmpla să ne spunem că ar fi mai bine să divorțăm, deși, în sinea noastră, nici eu, nici ea nu credeam că asta este soluția. Rodajul cuplului e dureros, anevoios… E ca și cum ai încălța o pereche de pantofi noi, care, firește, te vor roade la picior. Doar nu arunci pantofii, ci cauți să-i acomodezi pe picior cu fel de fel de trucuri. E bine să știi astfel de trucuri și în căsnicie.

Ați fost în situația de a „distribui” rolurile în familie?

Ele s-au distribuit de la sine. Chiar nu am depus eforturi mari. Ala este o persoană foarte responsabilă, eu la fel. Atâta doar că noi vedem diferit calea spre onorarea acestor responsabilități: ea e mai aprinsă, mai promptă, mai categorică. Eu – mai domol. De multe ori bărbatul nu trebuie să se rușineze să-și asume atribuțiile soției, pentru că femeile își asumă multe dintre sarcinile masculine. Așa sunt timpurile. Ceea ce o deosebește pe Ala de celelalte femei e că ea nu a spus niciodată: „Asta e treabă de bărbat. S-o facă soțul!”… dacă a fost nevoie – a făcut. Eu, la fel. Poate într-o măsură mai mică.

2

Vă mai amintiți prima supărare? Cum ați depășit-o?

În primul an de căsnicie ne supăram mereu de la fleacuri. Cel mai mult Ala s-a supărat la primul 8 martie, când m-a așteptat cu masa pusă, iar eu m-am reținut la serviciu și apoi în oraș, pentru a face rost de un parfum franțuzesc, care se găsea cu greu pe atunci. Am venit cu lalele și parfum. Ea mi-a rupt lalelele în față și le-a aruncat la coș. Eu stătusem două ore la coadă pentru ele… Când, însă, i-am dat parfumul („L’air du temp” de la Nina Richi) ea și-a șters lacrimile și a zâmbit. Nu contează de câte ori te superi unul pe celălalt. Contează cât de repede știi să ieși din jungla asta periculoasă.

Ați avut momente de gelozie și, dacă da, cum le-aţi făcut faţă?

Unii spun că nu este gelos doar cel ce nu iubește. Alții spun că gelozia vine din dorința de trata partenerul ca pe o proprietate privată. Probabil, au existat unele semințe de gelozie și între noi. Ambii suntem persoane publice, stăm „la vedere”. Important e să știi să nu permiți acestor semințe să încolțească, să accepți situația filosofic, la rece și cu mult umor. De fapt, o relație ÎN DOI are succes, dacă ai treaz simțul umorului.

Re-exposure of porubin

Cum a fost marcată relația voastră de venirea pe lume a copiilor?

Ne-a maturizat, ne-a disciplinat, ne-a făcut mai responsabili, probabil. Până la urmă, ne simțim mai împliniți – avem și băiat, și fată. Ce-i drept, cred că ar mai fi fost loc în casa mea pentru încă unul sau doi copii, care să-mi semene mie și Alei, așa cum ne seamănă Sănduța și Alexandru-Ioan, pe care-i iubim cel mai mult. Faptul că nu am mai avut copii, e, poate, cel mai mare regret al acestor 30 de ani de căsnicie.

Credeți că există rețete pentru o căsnicie armonioasă și frumoasă?

Nu prea există, fiecare cuplu este unic – cu spiritul său, cu filosofia sa, cu caracterul său, cu atitudinea sa față de lucruri… Există reguli Universale, de la Dumnezeu, pe care trebuie să le respecte toți deopotrivă, principala rămânând SĂ  IUBEȘTI, să-ți iubești aproapele ca pe tine însuți. Din lipsa dragostei se nasc toate relele.

IMG_1777

Cum au trecut aceşti 30 de ani împreună?

Prea repede ca să ne săturăm unul de altul… ca să discernem clar ce am făcut bine și ce nu, ca să reușim să ne facem familia mai numeroasă, ca să nu ne doară pierderile celor dragi… Dar, în rest, știți care este senzația? – că ești același ca acum 30 de ani, (poate mai experimentat și mai înțelept). Am realizat că maniera de comunicare şi adresările noastre reciproce sunt aceleași ca de pe timpul studenției. Și doar lucrurile din jurul nostru sunt altfel. Și mă enervează, uneori, oglinda, care începe să mintă…

A purtat o rochie de mireasă de 50 de euro și a fost comparată cu Meghan Markle

O tânără a purtat la nunta sa o rochie de mireasă de 50 de euro, iar internauții au comparat-o cu Meghan Markle. Nu toată lumea vrea să cheltuiască zeci sau chiar sute de mii de euro pe o rochie de mireasă care poate fi purtată o singură dată.

Mireasa Rachel Connelly a demonstrat că poate arăta elegant, cheltuind doar 50 de euro. Utilizatoarea de Tiktok a postat pe pagina sa un videoclip filmat în timpul ceremoniei de nuntă. Și în doar o zi, a câștigat aproape 500 de mii de vizualizări.

Рэйчел Коннелли с женихом

Rachel a pozat într-o rochie de mătase albă, cu decolteu și un voal translucid. Fata a plătit doar 50 de euro pentru rochie. Ea a cumpărat rochia de la Goodwill, un magazin american de second-hand. E greu de crezut urmărind videoclipul. Mireasa a arătat extraordinar.

Abonaților le-a plăcut ținuta lui Rachel, ba chiar au comparat-o cu soția prințului Harry.

@rachelconnealy

Reply to @lizavbel ❤️ except my wedding was in a roller skating rink and not a royal palace :/ ##meghanmarkle

♬ original sound – rachel muse connealy

Ținuta de nuntă a lui Meghan a fost creată de fostul director de creație Givenchy Claire Waite Keller. Ducesa a ales o rochie lunga eleganta fara detalii inutile. Și costul acesteia este de aproximativ 400 de mii de dolari.

Меган Маркл и принц Гарри

Cum şi-a surprins o mireasă soţul nevăzător în ziua nunţii: ,,Am simţit că arată ca un înger!”

O tânără şi-a surprins logodnicul orb în ziua nunţii cu cel mai frumos dar. Toţi invitaţii au lăcrimat când l-au auzit spunând: „Simt că arăţi ca un înger!”.

Kelly Anne şi Anthony Ferraro

Când Kelly Anne Ferraro a început să cumpere rochii de mireasă, știa că își dorește un design care să includă o mulțime de detalii mici și texturi diferite, astfel încât viitorul ei soț, care este orb, să poată simți cum arată în ziua nunţii.

Pe 2 octombrie, la o nuntă în aer liber, tânăra a purtat o rochie albă, eterică, în drum spre altar, în timp ce cavalerul de onoare şi fratele mirelui i-au drescris acestuia cum arată. Anthony Ferraro, paralimpic la judo, muzician şi speaker motivaţional, a spus că a fost copleșit în momentul în care Kelly a ajuns în faţa altarului.

„Odată ce a ajuns la mine, mi-am pus mâinile pe rochia ei. Mi-a fost uimită mintea şi am început să plâng”, a spus el, potrivit Today. „Lucrurile tactile sunt foarte importante pentru mine. Îmi creează o imagine în cap despre felul în care arată lucrurile. Şi pot spune că am simţit că arăta ca un înger!”

Kelly Anne şi Anthony Ferraro

Kelly a spus că a încercat câteva rochii la Loulette Bride din Brooklyn, New York, înainte de a găsi una care avea tot ce își dorea. Soțul ei își amintește şi acum fiecare mic detaliu.

„Avea o bandă de catifea în jurul ei și aceste broderii din dantelă. Flori brodate dintr-un bumbac moale. Spatele ei avea chiar și o textură. În plus, m-a surprins cu o jachetă personalizată care era efectiv uimitoare, pe care și-a pus-o mai târziu, avea nişte franjuri nebune care îi atârnau de braţe”, a povestit el. „Mi-a amintit de prima noastră întâlnire”

Cei doi s-au cunoscut pe o plajă din New Jersey în 2017, acolo unde era sora lui Kelly, care se întâlnea cu prietenul cel mai bun al lui Anthony, urmând ca şi aceştia să se căsătorească. Kelly tocmai se întorsese dintr-o călătorie în Thailanda, iar Anthony se întorsese de la antrenamentele de judo din Tokyo.

„Auzisem multe despre Anthony de la sora mea când mi-a menţionat de prietenul lor orb. L-am întâlnit şi nu ştiam cu adevărat cât este de orb şi m-am gândit «tipul ăsta nu arată orb, orice ar însemna asta». Există un stereotip în mintea ta, ei bine el arăta ca oricine altcineva care se plimba pe plajă”, a povestit proaspăta mireasă.

Kelly a învățat tot mai multe tipuri pentru a-i crea experienţe tactile iubitului ei, viitor soţ, inclusiv modificând diferite lucruri din apartament pentru a deveni mai accesibil pentru el. Cei doi recunosc că au numai amintiri frumoase din ziua nunţii şi apreciază că oamenii au venit să le fie alături într-un moment atât de important.

Kelly Anne şi Anthony Ferraro

sursa: www.observatornews.ro

Cei mai buni parteneri de viață în funcție de zodie

Ei sunt nativii care au șanse aproape 0 să divorțeze. Află care sunt cele cinci zodii.

Caracterul și personalitatea lor, calitățile și deopotrivă defectele zodiilor sunt indicii puternice care ne arata dacă unele semne din horoscop sunt pregătite sau nu pentru pasul căsătoriei. Dacă nu vrei să ajungi în pragul divorțului, astroligii recomandă să ai mare grijă la zodia cu care intenționezi să formezi o familie. Află, în continuare, care sunt nativii care au șanse extrem de mici să divorțeze, scrie sinteza.org.

Cei mai buni parteneri de viață în funcție de zodie
Am pregătit pentru tine un top al celor mai potrivite zodii pentru căsătorie, zodii dispuse să facă orice compromis pentru a-și salva căsnicia și pentru a rămâne alături de partenerul lor toată viața. Dacă dorești să-ți întemeiezi o familie sau ești pe punctul de a face asta, specialiștii recomandă anumite compatibilități de zodii. Există nativi demni de o relație de lungă durată, cu care șansele de divorț scad considerabil, precum există și zodii mai libertine, care nu-și doresc să se simtă îngrădite și, prin urmare, evită căsătoria. Iată care sunt cele mai bune zodii pentru căsnicii de o viață.

Rac

Fie aceștia bărbați sau femei, se știe că nativii zodiei Rac sunt familiști convinși, tradiționaliști, conservatori și dependenți de părinți. Încă din tinerețe, imediat după ce au început să se simtă stabili pe propriile picioare, Racii sunt în căutarea unui partener de cursă lungă. Nu sunt adepții aventurilor, ci a relațiilor stabile și de lungă durată. Acești nativi se căsătoresc din dragoste și vor să trăiască alături de partenerul lor până ce moartea îi va despărți. Cu toate acestea, nativul zodiei Rac tinde să-l domine pe celălalt, având impresia ca acesta trebuie să-i rămână alături în orice condiții.

Racii vor oferi totul în căsnicie, vor fi niște părinți minunați și vor îndura inclusiv un partener infidel de dragul familiei.

Capricorn

Lângă nativul zodiei Capricorn te vei bucura de siguranță, stabilitate și echilibru, fiind un partener excelent pentru căsătorie, care știe să își protejeze familia. Acest lucru vine la pachet, bineînțeles, și cu mici sacrificii, cum ar fi faptul că trebuie să-i înduri ideile fixe, avariția, pasiunile sale plictisitoare și programul lung de somn. Exceptând aceste neplăceri, dacă vrei un partener care să-ți fie toată viața alături, atunci merită să te căsătorești cu un Capricorn.

Un Capricorn nu va lua în considerare divorțul decât dacă este profund rănit și înșelat. Va oferi mai puțină pasiune, însă va compensa prin stabilitate.

Fecioară 

Cei ce se căsătoresc cu un nativ din Fecioară știu că vor avea o căsnicie sigură, pe viață. De menționat însă că o Fecioară își alege cu mare grijă partenerul, căutând ca celălalt să-i semene cât mai mult, să-i împărtășească năzuințele și idealurile, ba chiar să aibă aceeși meserie sau același statut social. Acești nativi nu se îndrăgostesc peste noapte, făcându-și calcule chiar și atunci când vine vorba despre iubire.

Totuși, atunci când ajung să iubească cu adevărat, Fecioarele o fac pentru toată viața. Căsniciile lor se numără printre cele mai durabile din tot zodiacul.

Ei sunt nativii care au șanse aproape 0 să divorțeze
Dacă între zodia ta și cele menționate mai sus nu există o compatibilitate prea mare, mai ai o șansă la o căsnicie de durată, căci mai avem pe listă două zodii lângă care șansele de divorț sunt extrem de mici.

Balanță

O Balanță este un partener dedicat, un părinte atent și un suflet grijuliul și generos. În timp ce unii dintre reprezentanții acestei zodii își găsesc cu greu iubirea, alții se îndrăgostesc imediat, însă indiferent de situație, Balanțele fac totul pentru căsnicia lor. Un nativ din Balanță te va susține și te va sprijini fără rezerve, fiind capabil de orice sacrificiu pentru partener și pentru copii. Când vine vorba despre căsătorie, Balanța este una dintre cele mai bune zodii, putând îndura multe de dragul iubirii.

Balanțele nu se gândesc la divorț decât dacă mariajul lor se transformă într-un coșmar.

Pești

Cine a avut de-a face cu un nativ din zodia Pești știe deja că este familist, integru, un om serios și grijuliu, care își iubește copiii și părinții până la sacrificiul suprem. Peștii au foarte multe de oferit la capitolul dragoste și nu fac marele pas până nu sunt siguri că iubesc profund. Generoși, empatici, răbdători, săritori, muncitori și bine organizați, Peștii sunt parteneri ideali pentru căsătorie.

Șansele unui eșec în căsătorie sunt foarte mici alături de ei.

Ce tip de căști nu îți afectează auzul! Tu știi să alegi corect?
Articolul anterior
Nicu Țărnă e șobolan în cel mai recent videoclip!
Articolul următor