Florile perfecte din buchetul de mireasă în funcţie de anotimp

Pentru alegerea celui mai potrivit buchet de mireasă trebuie să ai în vedere câteva aspecte: anotimpul în care are loc fericitul eveniment, tendinţele anului şi, nu în ultimul rând, propriile gusturi. Dacă iubești florile de primăvară o sugestie ar fi să alegi ziua de nuntă în luna aprilie-mai spre exemplu, sau fă nunta toamna şi alege florile de câmp. Iată o listă cu cele mai întâlnite flori din buchetul de mireasă și anotimpul în care le poți găsi pe piață.

separator

mireasa

Pentru anotimpul de primăvară specialiştii recomandă lalelele, bujorii, liliacul, freziile sau lăcrămioarele.

Lalelele sunt niște flori de primăvară foarte căutate de miresele care aleg acest anotimp pentru nunta lor. Buchetul de lalele este deosebit și oferă un parfum primăvăratic unic. Laleaua este o floare prezentă într-o varietate de culori și poate fi ușor combinată cu alte flori. Pentru că nu sunt foarte rezistente îți recomandăm să te bazezi pe bobocii de lalea, în detrimentul florilor deja deschise, vor avea o rezistență mai mare. De asemenea un buchet realizat din foarte multe lalele este destul de greu, așa că fii pregătită.

12 13

Bujorii – aceste flori sunt foarte în vogă, buchetele de nuntă fiind cu adevărat senzaționale. Ei vin în diferite nuanțe și culori pastelate, ideale pentru miresele romantice. Desigur bujorul înflorește primăvara și nu este recunoscut pentru rezistența lui. Dacă îți dorești foarte mult un bujor în buchetul tău de mireasă, însă e un alt anotimp poți oricând să îl ai, doar că preţul crește exponențial și acel parfum deosebit pe care îl au bujorii de sezon, dispare.

bujori bujori1

Freziile – deși în mod normal aceste flori sunt alese ca și flori de suport, ele au un parfum deosebit și se găsesc în diferite culori. Sunt flori delicate, de primăvară, ce completează cu success orice buchet de mireasă. Acestea au un aspect proaspăt şi sunt o alegere minunată pentru nunțile de primăvară-vară.frezii3 frezii4

Lăcrămioarele – sunt potrivite la început de primăvară. Parfumul și gingășia lor vor încununa cu success orice buchet de mireasă și cu siguranță vor oferi acel ceva unic.

lacrimioaral[cr[mioare

Liliacul – este floarea care înflorește spre sfârșitul primăverii și poate fi ales în cele 3 varietăți de culori: alb, mov și albastru. Este o floare destul de firavă, însă oferă un buchet de mireasă plăcut parfumat și deosebit ca și aranjament.

liliac liliac4

Dacă nunta are loc pe timpul verii, este recomandat ca buchetul miresei să conţină flori precum: levănţica, romanițele, irisul sau floarea soarelui.

Levănțica – o tufă de lavandă prinsă cu o panglică! Nu știu dacă există o soluție mai romantică, mai elegantă și mai fină de a face un buchet de mireasă.

levantica levantica2

Romanițele – niște flori de câmp pure, de o prospețime uimitoare. Un buchet de mireasă care poate fi preferat de multe mirese. Este romantic, diafan, complex și foarte fotogenic.

romanite romanite1 romanite3 romanita

Irisul – o floare simbolică a zeiței grecesti Iris, care era și mesagerul iubirii. Pare potrivită mireselor încrezătoare și iubărețe.
iris

iris2iris3

Floarea soarelui – ar trebui să știi că semnifică norocul, bogăția și ambiția. Dacă faci nunta în grădină, sau îți dorești o nuntă în stil rustic, buchetul din floarea soarelui e cea mai bună opțiune.

floarea soarelui floarea soarelui3floareasoarelui2

Pentru sezonul de toamnă companiile specializate în aranjamente florale realizează buchete din crizanteme, crini, cale sau fructe de pădure.

Crinul – e o floare deosebită, ce poate fi aleasă cu ușurință ca și element central pentru buchetul de mireasă. Aceste flori sunt rezistente și se găsesc pe toată durata anului, în plus au o paletă de culori destul de variată, iar datorită volumului lor, nu vor fi necesare prea multe fire pentru realizarea unui buchet spectaculos, deci un cost destul de scăzut am spune noi. Un dezavantaj al florilor de crin este parfumul puternic, pentru care unele din miresici prezintă alergii.

crini2crini4

Calele – flori deosebit de elegantă, ideale pentru o miresică cu gusturi rafinate. Cala poate fi ușor utilizată într-o diversitate de combinații pentru buchetul de mireasă, datorită culorilor deosebite. Noi preferăm cala în buchetele tomnatice, însă aceasta poate fi aleasă pe tot parcursul anului, fiind de asemenea și rezistente la temperaturi calde. La temperaturi foarte scăzute, calele devin mai sensibile. Buchetul de mireasă cu cale are un aspect clasic și chiar dacă bugetul va fi puțin mai mare, credem noi că sunt flori care merită.

cala2cala7cala5

Chiar dacă pare incredibil, până şi iarna te poţi bucura de o mare varietate de flori din care pot fi realizate buchete de mireasă de-a dreptul senzaţionale. Printre cele mai des întâlnite flori se numără trandafirii, gherberele și orhideele.

Trandafirul – această minunată floare este simbolul iubirii și al pasiunii, poate de aceea este prima alegere în rândul domnișoarelor pentru piesa centrală a buchetului de mireasă. Trandafirii se regăsesc într-o varietate de culori, forme și mărimi, fiind ideali pentru orice tematică de nuntă. În plus aceștia sunt foarte rezistenți, datorită noilor metode de creștere, și vor rezista cu brio pe toată durata evenimentului. Trandafirii sunt soluția economică am putea spune pentru buchetul de mireasă fiind accesibili pe toată perioada anului.

rose1rose2rose3

Gerbera – această floare poate fi găsită pe toată perioada anului și datorită varietății de culori poate fi ușor integrată în orice sezon. Sunt flori foarte rezistente și care necesită un buget destul de mic.

gherbere1gherbere3ghetbere

Orhideea – este o floare gingașă și deosebit de prețioasă. Orhideea se găsește într-o varietate de nuanțe și poate fi achiziționată pe toată durata anului. Buchetele de orhidee sunt foarte apreciate și aceasta este una din florile care îți va oferi un buchet în cascadă deosebit. Buchetul de mireasă realizat din orhidee este destul de fragil însă cu puțină atenție va rezita cu brio chiar și în zilele toride de vară. Un inconvenient al acestor flori este costul, așa că fiți pregătite cu un buget cât de cât consistent dacă aceasta este floarea dorită pentru ziua cea mare.

orhidee orhidee1 orhidee2 orhidee3

Florile din buchetul de mireasă sunt evident alegerea ta, plecând de la tematica nunții poți alege dintr-o varietate de plante pentru a realiza acel buchet unic și memorabil pe care ți-l dorești.

Asteptăm imagini și sugestii și de la tine!

Sursa: mireasabuclucasa.ro

Foto: pinterest.com

Emilian Crețu conduce un automobil acoperit cu multe cristale Swarowski!
Articolul anterior
Ți-e somn după ce mănânci? Unele alimente ar putea fi cauza
Articolul următor
Alte articole interesante