Moda mănușilor are o istorie îndepărtată. Doamnele din înalta societate a secolului XVIII își accesorizau ținutele de zi cu zi cu câte o pereche de mănuși, învăluind întreaga ținută cu un aer extrem de elegant.
Și cum sunt un accesoriu care denotă nobleţe, o mireasă stilată va purta mănuşi pentru a reflecta gradul de formalitate al rochiei.
1. Lungimea
Dimensiunea mănușilor este direct proporțională cu gradul de formalitate al nunții. De asemenea, mănușile trebuie să completeze ținuta, nicidecum să facă discordanță cu rochia. De asta alege-le cu grijă.
Mănușile fără degete
Sunt modelele cel mai des folosite de mirese. Și asta deoarece sunt practice atunci când are loc schimbul de verighete. Se potrivesc perfect cu o rochie clasică sau retro.
Mănușile scurte
Conferă un look actual, sofisticat și elegant. Sunt ideale atât pentru o rochița scurtă, nonconformistă, cât și pentru o rochie elegantă, finuță, în formă de A. Ele completează cel mai bine o rochie de mireasă cu mâneca lungă.
Mănușile manșetă
Vor acoperi grațios mâna de la încheietură până la cot, iar brida pentru deget va fixa perfect mănușa pe mână. Aceste mănuși se poartă la rochiile fără mâneci sau la rochiile de mireasă fără bretele.
Mănușile până la cot
Sunt recomandate mireselor sportive, atletice, cu brațe tonifiate. Reprezintă accesoriul perfect pentru o rochiță de mireasă semi-formală, scurtă ori pentru cele fără mâneci.
Mănușile „opera”
Sunt lungi, acoperă mâna aproape în întregime, ajungând până aproape de umăr. Sunt un simbol al luxului și reprezintă cel mai formal stil de mănuși de mireasă. Arată minunat cu rochiile fără mâneci, elegante și excentrice.
2. Materialul
Este la fel de important ca și lungimea acestora. Astfel, dacă faci nunta vara, alege mănuși din materiale soft cum ar fi bumbac, dantelă strech, tul sau mătase brodată. Iar pentru o nuntă în plină iarnă, optează pentru o pereche de mănuși din piele albă, fină ori pentru un bumbac satinat mai gros.
Atenţie! Important este ca materialul mănușilor să se potrivească cu cel al rochiei.