Planificarea nunţii – idei şi sfaturi pentru o nuntă perfectă

O nuntă deosebită nu constă doar în mâncare din belşug, cele mai renumite formaţii invitate să dea tonul petrecerii, ci înseamnă şi toate acele mici detalii care îi surprind plăcut pe oaspeţii veniţi să se bucure împreună cu voi într-o asemenea zi.

separator
organizare-nunta-constanta

Înainte de petrecere…
1. Faceţi un calcul realist şi minuţios al bugetului alocat. Cazarea invitaţilor care nu sunt din aceeaşi localitate, factura telefonică sau plinul de benzină, pe care îl veţi face mult mai frecvent decât de obicei, nu sunt costuri neglijabile.
2. Pe o agendă separată, notaţi toate cele necesare pentru nuntă (inclusiv costurile estimative şi plăţile efectuate). În acest fel veţi fi siguri că nu aţi uitat nimic şi veţi avea o satisfacţie de fiecare dată când veţi tăia ceva de pe listă.
3. Cereţi cât mai multe referinţe de la cei care urmează să vă ofere serviciile legate de organizare, dar, mai ales, stabiliţi în scris toate detaliile, inclusiv termenele de plată, data livrării, ba chiar şi numărul de flori incluse în buchet.
4. Întrebaţi, de asemenea, dacă există un plan de rezervă în cazul unor situaţii neprevăzute. Nunta voastră trebuie imortalizată, chiar dacă fotograful cu care aţi vorbit s-a îmbolnăvit tocmai în ziua respectivă, nu?
5. Nu faceţi totul singuri. Lăsaţi-i pe cei apropiaţi să simtă că participă nu numai sentimental, ci şi activ la bucuria voastră. De exemplu, desemnaţi un prieten sau o rudă apropiată ca să se ocupe de invitaţii din provincie: să se asigure că nu le lipseşte nimic şi că se simt bine.
6. Pentru că voi să vă puteţi bucura din plin de momentele acestea unice, lasaţi în grija unei persoane de încredere (de obicei cavalerul de onoare) desfăşurarea în bune condiţii a recepţiei, conform programului stabilit dinainte.
7. Când faceţi lista cu invitaţi, bazaţi-vă doar pe locul pe care aceştia îl ocupă în viaţa voastră (nu în cea a părinţilor, a naşilor etc.). Nu acesta este momentul în care să reînnodăm prietenii demult uitate, şi nici cel în care parinţii să-şi onoreze obligaţii sociale sau de afaceri.
8. Dacă la eveniment nu sunt invitaţi şi copii, asiguraţi-vă că şi mesenii ştiu acest lucru.
9. Comandaţi câteva invitaţii în plus şi mai multe plicuri, pentru cazul în care scrieţi greşit numele sau adresa invitaţilor.
10. Aşezaţi invitaţii la masă astfel încât cei care se cunosc sau au preocupări comune să stea împreună. Este necesar ca o schemă a sălii şi a modului în care sunt dispuşi invitaţii să fie pusă la intrarea în sala de recepţie.

dieta-inainte-de-nunta-sau-cum-sa-arati-fantastic-rochia-de-mireasa

Pentru mirese:
• Înainte de nuntă, rochia de mireasă trebuie acoperită cu o husă din bumbac, care o va proteja astfel de praf, soare sau “accidente”.
• Cumpără-ţi o pereche de pantofi comozi, pe care să-i porţi după ce ai obosit pe tocuri. Dacă, de felul tău, eşti o adeptă a stilului sport şi ai ales o pereche de pantofi cu toc, poartă-i prin casă înainte de ceremonie pentru a fi sigură că te-ai acomodat cu ei.
• Nu uita să ai la îndemână câteva produse de machiaj, pentru un retuş de urgenţă.
• Nu risca schimbări spectaculoase de tunsoare sau culoare a părului la numai câteva zile înaintea evenimentului.
Nunta fără şampanie nu se poate!
Paharele potrivite pentru şampanie trebuie să fie înalte şi umplute doar trei sferturi. Dacă vreţi să încercaţi altceva în locul tradiţionalei cupe de şampanie, întâmpinaţi-vă oaspeţii cu un coctail (eventual, tot de vin spumos), care să aibă culoarea în tonul celei alese pentru buchetul de mireasă.

Sursa

O stilistă de la noi s-a logodit în America!
Articolul anterior
Video! Natalia Gordienko a participat la Campionatul de Tenis
Articolul următor
Alte articole interesante