Reguli de etichetă pentru invitațiile de nuntă

Deși trimiterea sau oferirea invitațiilor pare un pas simplu, în realitate există și câteva reguli care țin de etichetă și pe care ar fi indicat să le respecți. Iată care sunt acestea:

separator

invitatii-la-nunta-romantice-660x400
1. Când se trimit/oferă invitațiile?
În mod tradițional, invitațiile se trimit cu 6-8 săptămâni înaintea marelui eveniment pentru ca invitații să aibă suficient timp la dispoziție să se pregătească pentru evenimentul tău. În cazul în care ai prieteni/rude care locuiesc în altă țară, le poți trimite invitația chiar și mai devreme.
2. Care ar trebui să fie data limită pentu primirea confirmării?
Atunci când primesc o invitație, pe aceasta este scrisă și data confirmării. Ideal ar fi să primești confirmările de la invitații tăi cu două-trei săptămâni înainte de eveniment.
3. Cum îi anunți pe invitați despre tematica evenimentului?
Dacă vei organiza un eveniment cu o anumită tematică, atunci ar fi indicat să alegi și invitațiile cu aceeași tematică pentru a-i introduce pe oaspeții tăi în povestea ta. De asemenea, dacă vei avea o anumită ținută, nu uita să amintești acest lucru și sub formă de text.
4. Ce ton să alegi pentru invitația ta?
În funcție de persoana căreia se adresează, poți opta pentru un ton prietenos sau mai formal. Astfel, poți trimite invitații personalizate, cu text unic, pentru fiecare persoană/cuplu în parte.
5. Ce scrii pe plic?
Chiar dacă înmânezi personal invitația, sau o trimiți prin alt mijloc, pe plic este important să menționezi cui se adresează. Astfel, oferi invitației mai multă personalitate și cu siguranță invitații tăi vor fi foarte încântați de acest lucru.

sursa: decomag.ro

alte Articole interesante