Revista NUNTA by AURA prezintă:„MAME şi FIICE în rol de mireasă”

Femei frumoase, gingaşe, fermecătoare
Mirese splendide, seducătoare…
Şi mama a fost cândva mireasă… La nunţile fiicelor, mamele sunt printre cele mai emoţionate prezenţe. Şi, la sigur, pentru un moment, ele călătoresc în timp, amintindu-şi propria nuntă. Proiectul „MAME şi FIICE în rol de mireasă” a luat naştere din provocarea de a afla concomitent de la mamă şi de la fiică cum s-au simţit în postura de mireasă şi ce a însemnat pentru ele acest rol. Emoţiile „încorsetate în rochie albă” ne-au fost împărtăşite cu drag de către protagonistele proiectului: Olga Ciolacu, Nona Marian, Cornelia Ştefăneţ, Tatiana Heghea şi Elena Băncilă şi mamele, respectiv fiicele lor. Le-am invitat să răsfoiască împreună cu noi amintiri şi albumele de familie, dar şi să răspundă la câteva întrebări pentru a găsi cât mai multe asemănări şi deosebiri dintre cele două generaţii. Galeria ce urmează este o ocazie de a călători în timp şi o invitaţie de a savura amintiri plăcute şi imagini de colecţie.

separator

BANNER_UNICA_490X120_new-01

1. Olga Ciolacu
Olga
M-am căsătorit cu Valentin pe 9 mai 1974.
Nunta a avut loc la Dondușeni
A fost mare, bogată, tradițională şi veselă.
Dacă aş reveni în timp, aș schimba locaţia nunţii.
În postură de mireasă, în marea de peste 500 de invitați, atât eu, cât şi Valentin ne-am simţit cam pierduți.
În ziua nunţii, soacrele au fost foarte ocupate cu respectarea obiceiurilor și nu au avut timp de sfaturi.
Cu fiica mea avem o relaţie prietenească şi foarte respectuoasă.
Vremea trece, noi îmbătrânim, iar nunta rămâne tot tânără şi frumoasă.

Alexandrina
M-am căsătorit cu Ionuț pe 9 mai 2015, la Chișinău.
Nunta a fost super, super, super, super!
Dacă aş reveni în timp, aş face aceeaşi nuntă, aceleaşi alegeri.
În postură de mireasă orice fată se simte regină.
În ziua nunţii, am primit de la mama sfaturi tradiționale ce țin de sănătate, iubire, continuitatea neamului, generațiilor şi viață lungă.
Cu mama avem o relaţie sinceră, bazată pe încredere.
Vremea trece, nunta va rămâne o sărbătoare irepetabilă, unică.

Nunta în zodia Taur
Cuplurile cununate în această perioadă nu se grăbesc să facă pasul cel mare. Această zodie este guvernată de stabilitate, iar principala grijă a mirilor este siguranţa financiară. Sunt în stare să locuiască cu părinţii o perioadă, economisind pentru casa visurilor lor, sau să îşi ia al doilea job pentru a avea stilul de viaţă mult dorit. Pe de altă parte, aceste mariaje sunt cele mai stabile şi solide, având siguranţa familiei la care toată lumea visează.

ciolacu-1ciolacu-fiica_1000

2. Nona Marian
Angela
M-am căsătorit cu Valentin pe 12 august 1976.
Nunta a avut loc în Chişinău, pe 28 august, în acelaşi an.
A fost într-o zi cu cu mult soare, după două săptămâni de ploaie.
Dacă aş reveni în timp, aş face aceeaşi nuntă şi aceleaşi alegeri, fără îndoială.
În postură de mireasă m-am simţit tristă în ziua înregistrării căsătoriei şi bucuroasă în ziua nunţii.
În ziua nunţii, bunica mi-a spus că soarta e în mâinile mele, alegerea îmi aparţine şi trebuie să păstreaz ceea ce am ales.
Cu fiica mea avem o relaţie care ne permite să avem multă grijă şi respect reciproc.
Vremea trece, nunta adună anii şi succesele obţinute în comun.
Nunta în zodia Leu
Cele mai spectaculoase cupluri sunt cele care se căsătoresc în zodia Leu. Mirii se îmbracă în haine „haute couture”, călătoresc într-un mod aristocrat şi deţin locuinţe fastuoase. Îndrăgostiţii care au nunta sub semnul Leului au adesea parte de o iubire spectaculoasă, ca cea din romanul „Pe aripile vântului”. Iubirea lor este contagioasă şi nu se pot opri din a încerca să aranjeze întâlniri romantice pentru toţi prietenii lor, în speranţa formării unui cuplu.

Nona
M-am căsătorit cu Iurie pe 29 ianuarie 2005.
Nunta a avut loc la restaurantul Capitoles, în Chişinău.
A fost foarte veselă şi pozitivă!
Dacă aş reveni în timp, aş face aceeaşi nuntă, cu mici schimbări. Aş opta pentru o altă coafură şi mi-aş pune trenă.
În postură de mireasă m-am simţit în centrul atenţiei.
În ziua nunţii, mama a fost foarte fericită de alegerea mea. Sfaturi de la ea primesc şi astăzi.
Cu mama avem o relaţie de prietenie sinceră, mereu învăţăm câte ceva una de la alta. Îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru că mama e lângă mine, sănătoasă, activă, modernă şi cea mai… super!
Vremea trece, nunta ne va aduce aminte de tinereţe şi ne va motiva să rămânem la fel de pozitivi şi îndrăgostiţi de viaţă!
Nunta în Vărsător
Cuplurile cu nunţile sub semnul Vărsătorului sunt cele care militează pentru pace şi împotriva influenţei negative a banilor. Aceste cupluri se căsătoresc de obicei după ce au fost buni prieteni o lungă perioadă de timp. De regulă, aceştia locuiesc cu unul dintre părinţi, fac parte din familii extinse sau îşi împart locuinţa cu prietenii pentru a-i ajuta să-şi plătească chiria. Partenerii sunt tentaţi să se implice mai mult în viaţa prietenilor, decât în cea proprie.

nona-marian-2nona-marian-3

3. Cornelia Ștefăneț

Veronica
M-am căsătorit cu Anatolie pe 19 mai 1991.
Nunta a avut loc în satul Bestemac.
A fost o petrecere foarte mare, cu mulţi invitaţi, bogată, frumoasă și veselă.
Dacă aş reveni în timp, am face nunta într-un local mai select, în Chişinău, cu cei mai apropiaţi prieteni şi rude, aş purta o altfel de rochie, o altă coafură şi… cred că aş putea enumera la infinit detaliile pe care le-aş schimba. Acum sunt alte vremuri, alte cerinţe, alte posibilităţi.
În rol de mireasă am fost foarte emoţionată şi speriată la gândul ce mă aşteaptă în viitor, în căsnicie.
În ziua nunţii, mama m-a îndrumat să ascult de soțul meu, să fiu o gospodină și o soție bună.
Cu fiica mea suntem foarte apropiate, avem o relație foarte frumoasă, mai degrabă de prietenie, decât una clasică de mamă-fiică.
Vremea trece, nunta rămâne mereu în amintiri, e un eveniment important al vieții.
Nunta în zodia Taur
Cuplurile cununate în această perioadă nu se grăbesc să facă pasul cel mare. Această zodie este guvernată de stabilitate, iar principala grijă a mirilor este siguranţa financiară. Sunt în stare să locuiască cu părinţii o perioadă, economisind pentru casa visurilor lor, sau să îşi ia al doilea job pentru a avea stilul de viaţă mult dorit. Pe de altă parte, aceste mariaje sunt cele mai stabile şi solide, având siguranţa familiei la care toată lumea visează.

Cornelia
M-am căsătorit cu Marcel pe 8 septembrie 2011
Nunta a avut loc la Chișinău, în restaurantul Leogrand.
A fost splendidă, memorabilă, emoționantă, muzicală, colorată.
Dacă aș reveni în timp, am schimba un pic conceptul nunții și țara, am alege să o facem pe o insulă și am invita nașii, părinții și pe cei mai apropiați prieteni.
În rol de mireasă m-am simțit foarte frumoasă și gingașă, a fost cea mai memorabilă și emoționantă zi din viața mea.
În ziua nunţii, mama m-a sfătuit să fiu o soție bună, devotată și o gospodină desăvârșită.
Cu mama am o relație foarte frumoasă, gingașă, iar, după apariția Alexandrei, a devenit și mai apropiată, și mai puternică.
Vremea trece, nunta rămâne a fi una dintre cele mai emoționante și irepetabile amintiri din viața unei familii.
Nunta în zodia Fecioară
Partenerii care trăiesc un mod de viaţă sănătos şi pe care îi vedem cumpărând legume bio de la supermarket, la sigur au avut nunţi în zodia Fecioară. Cel mai probabil aceştia s-au întâlnit la locul de muncă. În cazul în care invitaţi un astfel de cuplu cu voi în vacanţă, aveţi şansa să locuiţi într-o cameră extrem de curată. Pe mirii cununaţi în această zodie îi veţi întâlni la consiliere de cuplu înainte şi după nuntă.

stefanet-cornelia-4stefanet-mama-3

4. Tatiana Heghea
Maria
M-am căsătorit cu Iacob pe 7 noiembrie 1974.
Nunta a durat două zile, în prima zi petrecerea a avut loc la mire acasă, iar în a doua – la mireasă.
A fost cu tradiţii, conăcării,veselie, dans şi lume multă.
Dacă aş reveni în timp, aş face aceeaşi nuntă şi aceleaşi alegeri, fără ezitări!
În postura de mireasă, recunosc fără modestie, am fost frumoasă, fericită şi, cel mai important, extrem de îndrăgostită! Am fost o mireasă împlinită!
În ziua nunţii, mama mi-a reamintit că o căsnicie de succes funcţionează în pofida oricăror probleme, doar atunci când iubeşti!
Cu fiica mea avem o relaţie clasică mamă-fiică. Întotdeauna am încercat să îi „şoptesc” sfaturi, sugestii şi să îi ofer exemple, astfel încât ea să aibă maturitatea să le perceapă independent şi tot ea sa aibă independenţa să facă alegerea finală!
Vremea trece, nunta rămâne… temelie a celor 40 de ani de căsnicie şi o amintire unică, irepetabilă.
Nunta în zodia Scorpion
Cuplurile care se căsătoresc în Scorpion vor avea un mariaj bazat pe atracţie fizică şi îşi pot da seama de atmosfera relaţiei lor în funcţie de ceea ce se întâmplă în dormitor. Aceste cupluri au relaţii karmice, iar cei din jur tânjesc după legături la fel de intense în familiile proprii. In schimb, dacă unul dintre parteneri alege să fie infidel, lumea lor se va dezintegra. Pe parcursul zilei sau seara, nu încercaţi să îi invitaţi la petreceri, dacă nu există camere libere prin apropiere.

Tatiana
M-am căsătorit cu Eugen pe 28 iulie 2015
Nunta a avut loc la restaurantul Capitoles Park
A fost cu rafinament, stil, natură, regie unică şi oameni dragi.
Dacă aş reveni în timp, la sigur aş face aceeaşi nuntă. Am avut privilegiul şi marele noroc să regizez şi să ancorez în realitate visele ce ţineau de propria nuntă. Evenimentul a reflectat sută la sută lumea noastră interioară.
În rol de mireasă m-am simţit cu adevărat îndrăgostită şi împlinită, am savurat fiecare clipă şi fiece zâmbet al invitaţilor!
În ziua nunţii, recunosc, nu am avut posibilitatea să stau la vorbă şi sfaturi cu mama, dar, de-a lungul anilor, mi-a oferit multe poveţe. Ele m-au modelat şi m-au format, fapt pentru care îi mulţumesc enorm de mult!
Cu mama avem o relaţie caldă, în care mereu e loc de admiraţie şi mândrie reciprocă! E adevărat, avem şi teme „tabu”, dar mama ştie să îmi răspundă mereu foarte subtil.
Vremea trece, nunta este amintirea feerică a unui început promiţător!
Nunta în zodia Leu
Cele mai spectaculoase cupluri sunt cele care se căsătoresc în zodia Leu. Mirii se îmbracă în haine „haute couture”, călătoresc într-un mod aristocrat şi deţin locuinţe fastuoase. Îndrăgostiţii care au nunta sub semnul Leului au adesea parte de o iubire spectaculoasă, ca cea din romanul „Pe aripile vântului”. Iubirea lor este contagioasă, iar ei nu se pot opri din organizarea întâlnirilor romantice pentru toţi prietenii lor, în speranţa formării de noi cupluri.

heghea-1heghea-2

5. Elena Bancila
Natalia
M-am căsătorit cu Vasile pe 16 octombrie 1987.
Nunta a avut loc în Satul Lunga, raionul Dubăsari
A fost o poveste frumoasă în culorile toamnei.
Dacă aş reveni în timp, probabil aș comanda mâncarea la restaurant. Atunci erau alte timpuri și bucatele le pregăteau părinții și rudele.
În postura de mireasă m-am simțit frumoasă, fericită şi iubită.
În ziua nunţii, mama m-a îndrumat să împărțim bucuriile și clipele triste în doi, să rezolvăm împreună problemele vieții. Totodată să reușesc să combin viața de familie cu cariera profesională, ceea ce cred că am reușit cu susținerea soțului.
Cu fiica mea suntem nu numai mamă și fiică, dar suflete apropiate, prietene, ne simțim bucuriile și tristețile chiar și de la distanță.
Vremea trece, nunta rămâne una dintre cele mai frumoase și pure amintiri a tinereții noastre, cu cele mai fericite clipe din istoria dragostei unei familii.
Nunta în zodia Balanţă
Romantismul guvernează nunţile organizate în zodia Balanţă. Există o şansă foarte mare ca la aceste nunţi să existe momente artistice cu porumbei sau să vă surprindă cu jurăminte extrem de emoţionante. Aceşti miri sunt preocupaţi de modul în care arată, de maniere şi de felul în care se exprimă. Totodată, putem afirma ca aceşti parteneri sunt o companie plăcută şi elegantă, romantismul şi armonia fiind elemente vitale pentru ei.

Elena
M-am căsătorit cu Eugen pe 6 septembrie 2014.
Nunta a avut loc în Chişinău, la terasa hotelului Prezident.
A fost superbă, emoțională, caldă, modernă, veselă.
Dacă aș reveni în timp, aș face aceeaşi nuntă, aceleaşi alegeri. Şi asta deoarece nunta noastră a ieșit mai bine decât ne-am imaginat.
În postura de mireasă m-am simțit ca într-o poveste.
În ziua nunții, mama nu mi-a dat sfaturi, ea pur și simplu s-a bucurat alături de mine de orice moment.
Cu mama avem o relație bazată pe iubire și respect. Ea este cea mai bună prietenă a mea.
Vremea trece, nunta rămâne ca o poveste în care ne-am jurat dragoste pentru totdeauna.
Nunta în zodia Fecioară
Partenerii care trăiesc un mod de viaţă sănătos şi pe care îi vedem cumpărând legume bio de la supermarket, sigur au avut nunţi în zodia Fecioară. Cel mai probabil aceştia s-au întâlnit la locul de muncă. În cazul în care invitaţi un astfel de cuplu cu voi în vacanţă, aveţi şansa să locuiţi într-o cameră extrem de curată. Pe mirii cununaţi în această zodie îi veţi întâlni la consiliere de cuplu înainte şi după nuntă.

bancila-elena-1bancila-elena-3 bancila-mama-1bancila-mama-2

Felicia Sîrbu și-a arătat fetița!
Articolul anterior
Salată de mango şi ardei copt de la Stela Popa
Articolul următor
Alte articole interesante