Rochii tradiționale purtate de miresele din întreaga lume!

Dacă la noi a

separator
lbul este culoarea tradiţională a rochiilor de mireasă,  în unele culturi rochia albă poate fi considerată chiar aducătoare de ghinion. Te invit să admiri cele mai interesante ținute de nuntă din diferite colțuri ale lumii.

India

În India, miresele nu poartă aproape niciodată alb. Ținuta tradițională de nuntă este sariul, un costum cu o istorie bogată, realizat manual, dintr-o singură bucată de material, care se înfășoară în jurul corpului. În ceea ce privește culoarea, miresele care vor să respecte tradiția indiană poartă aproape întotdeauna roșu.

1 india

Irlanda

Pentru mireasa irlandeză, tradiția spune că este bine să poarte albastru. Cu toate că probabil oricine s-ar aștepta la culoarea verde, culoarea Irlandei, se spune ca în cazul nunților, verdele aduce chiar ghinion. Astfel, nimeni nu poartă verde la nunți … nici măcar invitații.

3 4

Scoția

În Scoția, tradiția spune că rochia miresei ar trebui să fie confecționată din tartan. Însă miresele aleg rochii obișnuite și preferă mici detalii confecționate din pânză cadrilată. În ceea ce privește culoarea rochiei de mireasă scoțiene, aceasta poate varia de la crem până la roșu, albastru, grena sau chiar negru.

6 scotia

Maroc

Tradiția marocană spune că mireasa trebuie să poarte galben în ziua nunții. A doua opțiune, conform tradiției, este verdele deoarece este culoarea plantelor și aduce noroc. De cele mai multe ori însă, miresele poartă ținute care au elemente atât verzi, cât și galbene.

maroc 2 maroc

Africa

În Africa culorile rochiilor de mireasă diferă în funcție de satul în care s-a născut femeia. Totuși, cele mai întâlnite culori sunt cele foarte aprinse – galben, portocaliu, verde.

africa africa2

China

Rochia tradițională de mireasă în China este roșie, culoare care simbolizează dragostea, bucuria și norocul. În unele părți ale țării însă, mireasa poartă și mănuși albe, pentru a simboliza respectul față de soțul său.

china 2 china

Coreea

O tradiție foarte frumoasa din Coreea spune că mireasa trebuie să poarte în ziua nunții o ținută multicolora, din care, de cele mai multe ori, nu lipsesc verdele aprins – simbol al speranței, roșul – simbol al raiului, indigo – simbol al pământului și galben – simbol al umanității. În plus, ținuta este adesea brodata cu diverse motive florale, păsări și fluturi, care simbolizează bucuria vieții alături de persoana iubită.

corea 2 coreea

Sursa: karena.ro

Cei 5 copii ai lui Meladze nu comunică între ei!
Articolul anterior
Ce onorariu a cerut Ion Suruceanu la nunta lui Șevciuk!
Articolul următor
Alte articole interesante