Și miresele plinuțe pot fi stilate!

Nu este un secret că miresele mai plinuțe își găsesc cu greu rochia de mireasă care să ascundă cât mai bine neajunsurile. Însă nimic nu este imposibil. Urmărind sfaturile de mai jos, la sigur vei reuși să-ți alegi rochia, care te va avantaja cel mai bine în dependență de siluetă.

separator

Rochii de mireasă în funcție de siluetă

Când vine vorba de tipul de siluetă, privește-ți cu atenție proporțiile corpului și acordă o atenție mai sporită raportului dintre umeri, talie și șolduri.

1 2 3 4

Mai jos îți prezint principalele tipuri de siluetă și rochiile de mireasă potrivite pentru ea:

Silueta triunghi

Silueta triunghi, este definită prin trei elemente – umeri înguști, sâni mici și șolduri late.

Pentru a echilibra proporția care nu te avantajează, alege rochia ce creează un echilibru între umeri și șolduri. Cel mai bine ar fi să evidențiezi bustul prin decolteu, aplicații sau bijuterii aplicate pe rochie.

Evită rochia de mireasă prințesă, deoarece acest model îți va accentua partea inferioară a corpului.

5 6 7 8

Silueta dreptunghi

Silueta în formă de dreptunghi presupune o egalitate între lățimea umerilor și a șoldurilor cu mărimea sânilor, talia fiind slab reprezentată. Alege rochii de mireasă care să îți evidențieze talia – de ex. un corset sau o panglică ceva mai lată.

9 10 11 12

Silueta diamant

Silueta diamant concentrează excesul de greutate la mijloc, umerii și șoldurile fiind vizibil mai late decât talia.

Astfel de siluete sunt avantajate de rochii de mireasă care modelează talia, acoperind șoldurile late. Poartă o rochie cu corset sau cu bretele, pentru a creea iluzia de umeri mai înguști și alege o rochie puțin mai amplă pentru acel echilibru pe care îl urmărești între umeri și șolduri.

13 14 15 16

Silueta clepsidră

Silueta clepsidră este considerată cea mai avantajoasă în alegerea rochiei de mireasă. Acest tip de siluetă îți permite alegerea mai multor modele de rochii de mireasă.

17 18 19 20

Materialul rochiei de mireasă

Pentru rochia de mireasă este recomandat un material mai rigid, care poate fi acoperit cu tafta, satin, mătase, drapaje de sifon sau voal.

21 22 23 24

Ține minte: accesorizarea rochiilor nu cunoaște limite în privința materialelor folosite, astfel poți alege acele accesorii pentru mireasă la care ai visat mereu.

23 24 25 26 27
28

text: Iulia Arnaut

Dieta de o săptămână, de la Oana Cuzino
Articolul anterior
Cele mai stilate vedete însărcinate!
Articolul următor
Alte articole interesante