Tatiana Heghea: Muzica potrivită îți garantează distracție maximă la nuntă

Alegerea repertoriului muzical este una din provocările cele mai mari în organizarea unei nunți. Repertoriul pentru nuntă nu se face doar pentru a fi pe placul vostru, dar, se ține cont și de preferințele invitaților. În general, cu cât lista de piese este mai deversă, cu atât ai șansa să bucuri mai mulți invitați. Moderatoarea Tatiana Heghea, vine în întâmpinarea tinerilor, cu sfături legate de selec

separator
ția muzicii potrivite ce va transforma nunta în una din cele mai frumoase zile.  


De unde pasiunea pentru această meserie?
Din dragoste  pentru oameni și din admirația mea pentru sentimentele reciproce și evenimentele unice ce se petrec în viața acestora. Poate la început a fost o pasiune, însă odată cu trecerea timpului implicarea mea a crescut substanțial. Acum am ajuns la maturitate, când știu foarte bine ce impact are un moderator în cadrul unui eveniment, la moment responsabilitatea este mult mai mare, iar orice colaborare cu o pereche de  tineri mă face să înțeleg că fiecare din ei sunt o celebritate.

Care sunt sfaturile ce le oferi tinerilor?

Să țină cont pe cât posibil  și de preferințele oamenilor dragi. Dacă aveți careva solicitari personale în privința muzicii, neapărat expuneți-le moderatorului. Pentru a evita orice gen de conflict faceți tot posibilul să îi vedeți cum lucrează live. Atunci cu siguranță veți realiza dacă ei se încadrează  genului de eveniment și dacă sunt potriviți stării voastre emoționale.

Taraful sau Dj?
În ultima perioadă tot  mai multe perechi optează pentru taraf, formula de instrumente vii, voce de muzică populară și ușoară.

Un taraf  profesionist creează o aura  specială și caracterizează tradiițiile naționale.
Sunt  și tineri care optează pentru muzica cu Dj. Este o tendință care a venit de curând în țară. Pentru această variantă optează mulți dintre tinerii care își doresc în seara evenimentului să savureze hituri naționale și internaționale în varianta originală.

Care nuntă te-a impresionat cel mai mult?

Pentru mine fiecare nunta este specială, găsesc momente impresionante și momente din care învăț să fiu și eu mai bună. Totuși a fost o nuntă memorabilă dintre o moldoveancă și un american. În care americanul toată nunta a zâmbit neînțelegând absolut  nimic, deoarece pentru el pașii – 1,2 înainte, înapoi- erau total nefamiliari. Deși la început chiuitul era ceva straniu pentru el în același timp chiar un semnal de pericol, până la urmă s-a implicat, a înțeles rostul  chiuitului și chiar îi reușea foarte bine. Iar jurământul său de dragoste care suna: ”Dacă tu ești  fericită, eu sunt dublu fericit”, m-a emoționat enorm.

Cât de respectate sunt tradițiile la noi?
Deși suntem un popor foarte  bogat în tradiții, tot mai mulți tinerii renunță la ele. Dacă fac o comparație cu nunțile din România (unde merg des), la noi ele există totuși. Acest lucru mă bucură. Pentru că tot ceea ce este al nostru și nu este exagerat, este frumos.

Cum își arată tinerii sentimentele la nuntă?
De obicei sunt foarte emoționați și sensibili, frumoși și fericiți. Însă ceea ce mă impresionează sunt declarațiile de dragoste, iertaciunea părinților, recunoștința acestora prin discursul de încheiere. Aceste momente provoacă lacrimi de bucurie și de sinceritate.

Ce melodie recomanzi tinerilor să aleagă pentru dansul mirilor?

Primul dans este un moment foarte important al serii pentru mire și mireasă. Este încă o posibilitate de a se expune privirilor, admirațiilor și de ce nu, criticilor din partea invitaților. În același timp, este un moment de intimitate doar pentru mire și mireasă, unde în timpul dansului privirile se intersectează, buzele lor se contopesc în săruturi, conștientizând încă o dată că sunt suflete pereche pentru o viață. Cea mai clasică opțiune pentru primul dans rămâne a fi valsul. Însă dacă nu ai aptitudini de dansator, nu este o crimă dacă optezi pentru un dans lent.

Un mesaj pentru miri

Scumpii mei, este cert un singur lucru: Așa precum din pruncie primim taina sfântului botez care simbolizează valoarea supremă a creștinismului, așa e și frumos ca fiecare din noi să ajungă la cea mai frumoasă zi din viața unui tânăr și a unei tinere, de a fi mire și mireasă și de a  juca la cea mai frumoasă nuntă, care simbolizează o coloratură de sentimente și emoții.

Text: Iulia Arnaut

Află, de ce participantele proiectului consumă alimente cu calorii negative!
Articolul anterior
Femeile frumoase au un suflet bun!
Articolul următor
Alte articole interesante