Trucuri pentru fotografii reușite în albumul de nuntă!

Nu este întotdeauna ușor să arăți impecabil în fotografii.

separator
                               Sergiu Birca,                                 fotograf,                           www.sergiubirca.com/
Sergiu Birca,
fotograf
www.sergiubirca.com

Nu sunt fotogenică, nu arăt bine sau machiajul nu arată așa cum mi-am dorit”, sunt doar câteva din gândurile care ne invadează mintea. Cu toate acestea vrei ca fotografiile de la nuntă să arate impresionant. Dacă te confrunţi și tu cu aceste probleme și vrei să știi cum să arăți  bine în pozele de la nuntă, urmează sfaturile de mai jos!

Fotograful de nuntă!

Atunci când alegi fotograful de nuntă, asigură-te că el privește nunta ta ca o nouă ocazie de a realiza cele mai bune imagini din lume. Dacă se va conduce după principiul că: în fotografii nu există niciun fel de limite de timp, de spontanietate sau de numarul fotografiilor, ai făcut alegerea corectă.

Alege locul potrivit pentru poze reușite

Pentru a avea fotografii cât mai reuşite, ai nevoie de un contrast mai mare de culori. Acest lucru îl poţi obţine, dacă alegi un loc în aer liber sau în afara orașului. Se acceptă desigur și studioul foto, unde pot fi relizate cele mai reușite fotografii portret. Dar totuși, cu cât locul este mai frumos,  pozele vor fi mai reușite.

Lumina este esențial

Pentru reuşita sesiunii foto, fotografiile făcute sub lumina puternică a soarelui pot crea umbre negre și dure. De asemnea, razele puternice mai pot albi foarte tare rochia miresei. Astfel, nu este bine să faci pozele între orele 12.00-15.00, deoarece atunci soarele este cel mai puternic.

Ai grija la machiaj!

Se întâmplă ca unele produse cosmetice, să se întoarcă împotriva imaginii tale. Deși te simți mai frumoasă atunci când ești puțin bronzată, uneori camerele digitale au tendința de a reflecta foarte urât imaginea, dacă ai exagerat cu nuanțele de galben și portocaliu. Nu folosi sclipici sau alte loțiuni strălucitoare, în poze, acest lucru reflectă transpirația.

Detaliile contează!

Uneori, chiar dacă tu arăți  bine, trebuie să fii atentă la unele detalii atunci când îți faci poze în timp ce te îmbraci. Sacoșele, hârtiile sau cănile aruncate la întâmplare, nu vor arăta bine în cadru și pot distruge sesiunea foto.

Fotografiază-te cu  invitații la începutul nunții

Nu lăsa pozele cu invitații pe ultima suta de metri! Deoarece ei vor fi obosiți şi vor deveni nerăbdători să plece acasă. Pozează cu invitații la întâmpinare.

Spontanietatea contează!

Uneori pozele de nuntă pot fi o tortură, dacă trebuie să zâmbești mereu, indiferent că te bat pantofii sau rochia cade de pe tine. Nu te forța să zâmbești, în poze se vede zâmbetul fals sau chiar încordarea ta de a schița bucurie. Fii naturală și lasă ochii să zâmbească, deoarece anume ei pot exprima strălucirea de emoție și iubire.
Și cel mai important, conștientizează că uneori cea mai mare piedică în calea realizarii unor imagini excepționale, ești chiar tu! De aceea nu uita că nunta e o petrecere, unde tu și soțul tău vă bucurați cel mai mult. Nunta nu e a invitaților. E a voastră! Așa că trăiți-o din plin și creați o realitate frumoasă, iar fotograful va ști să decupeze din ea acele fragmente extraordinare numite „Fotografii”.

Text: Iulia Arnaut

Află cum poţi corecta, sculpta şi defini trăsăturile feţei! (Video)
Articolul anterior
Lecția iertării – tribul Babemba, Africa
Articolul următor
Alte articole interesante