Un spaniol a fugit cu banii de la nunta din Moldova!

486-garciaMireasa şi naşul — înşelaţi şi estorcaţi de mii de euro chiar de către mire, cetăţean spaniol. Pe una a cerut-o de nevastă şi i-a luat aproximativ 4000 de euro câştigaţi la nuntă, iar na

separator
șului  i-a promis un apartament cu două camere în Chişinău, prezentându-se drept angajat al unei firme imobiliare şi estorcând o sumă de 6000 de euro.

Culmea e că victimele vizate sunt soţia şi naşul spaniolului Garcia Campoy Gerard, în vârstă de 35 de ani. Familia din Moldova îl acuză de escrocherie şi delapidare în proporţii deosebit de mari. Cazul se află în atenţia Inspectoratului de Poliţie şi a Procuraturii sectorului Centru, scrie Ziarul de Gardă.

Ana (nume schimbat) are 25 de ani şi locuieşte la Chişinău. Ea povesteşte că şi-a întâlnit nefericirea pe un site de socializare, iar discuţiile online s-au transformat într-o idilă „serioasă”. Şi-au dat întâlnire la o cafenea din capitală, ca să se cunoască mai bine. În urma mai multor întâlniri şi declaraţii amoroase, în doar trei luni, Garcia Campoy Gerard a cerut-o de nevastă, jurându-i dragoste şi fidelitate până când moartea îi va despărţi. S-au cununat în februarie curent, iar în martie au făcut nunta. Tabloul era parcă desprins dintr-o poveste, dar povestea nu a durat prea mult. După nuntă, spune Ana, soţul său şi-a luat tălpăşiţa cu tot cu bani, lăsând inclusiv datoriile sale de aici şi dispărând fără urmă.

„Gerard are 35 de ani şi s-a prezentat ca fiind avocat în Spania. L-am întrebat ce face în Moldova. A zis că prestează servicii juridice pentru cetăţenii străini aflaţi la noi. Am început să conversăm, să ne vedem mai des, îmi plăcea atitudinea lui serioasă faţă de mine. Ne-am întâlnit şase luni, în februarie ne-am cununat, iar în martie am făcut nunta. Gerard îmi promitea două nunţi, în Moldova şi în Spania. Am invitat în jur de 40 de perechi, rude şi prieteni din partea familiei mele. Totul s-a desfăşurat conform tradiţiilor moldoveneşti. Am făcut şedinţe foto, aveam inele de cununie, nu suspectam nicio secundă că se poate întâmpla aşa ceva. Oamenii au pus bani pe masă. Avem şi plicurile. Am câştigat la nuntă 3880 de euro. Banii erau la el, ca să închiriem un apartament”, povesteşte cu tristeţe Ana.

Au rămas fără vila dăruită şi fără apartamentul promis

Familia fetei şi-a asumat toate cheltuielile pentru organizarea nunţii, începând de la costumul pentru mire şi rochia miresei, până la muzicieni şi locaţie. Mama miresei spune, cu lacrimi în ochi, că le-a dăruit la nuntă o vilă, înregistrată pe numele fiicei sale, şi ajutor financiar în sumă de 3300 de euro şi 1800 de dolari.

„Ne spunea că este avocat şi contabil la o agenţie imobiliară din Moldova. L-am crezut, pentru că arăta şi vorbea destul de serios. Când intra în casă, imediat îmi săruta mâna. Părea un adevărat profesionist. Mi-a amăgit fiica, a indus-o în eroare, a pus gaj la bancă, pentru 20000 de lei, vila dăruită la nuntă, ca să plece în Spania împreună. Le-am dat un ajutor financiar ca să-şi cumpere un apartament cu două odăi în Chişinău. Simt că înnebunesc de durere”, istoriseşte disperată mama miresei.

Pe 5 iunie 2014, Ana, manipulată de soţul ei, Garcia Campoy Gerard, au convenit împreună să contracteze un credit de la BC ENERGBANK SA, în sumă de 20.000 de lei, lăsând gaj vila dăruită de părinţii acesteia la nuntă. Moldoveanca spune că banii primiţi de la bancă urmau să fie cheltuiţi pentru călătoria comună în Spania.

Citește continuarea pe Ziarul de Gardă…
Sursa

MIRACOL! O fetiță s-a născut fără sânge în organism, dar s-a dezvoltat normal
Articolul anterior
Sfaturi pentru viitoarele mirese de la o bloggeriță!
Articolul următor
Alte articole interesante