O veste bună pentru fashioniste! Un gigant din industria textilă vrea să își extindă afacerea și în Moldova

Compania spaniolă de textile ”Inditex”, este interesată de o eventuală extindere în Republica Moldova. Producătorul și distribuitorul produselor Zara, Zara Home, Massimo Dutti, Pull&Bear, Bershka, Oysho, Uterque, Lefties și Stradivarius, intenționează atât comercializarea, cât și fabricarea unora dintre produse în țara noastră.

separator

Declaraţia a fost făcută de directorul pentru extindere al Companiei ”Inditex”, Alberto Varga Garcia, în cadrul unei discuţii telefonice cu ambasadorul Republicii Moldova în Regatul Spaniei, Violeta Agrici.

Potrivit unui comunicat al Ministerului de Externe, oficialul companiei a menționat că pentru moment Republica Moldova se află în vizorul „Inditex”, examinându-se posibilitatea extinderii comerciale și în țara noastră sub mai multe aspecte. A fost discutată intenția ”Inditex” de a intra pe piața Republicii Moldova pentru comercializarea produselor sale, în contextul în care este deja prezentă de mai mulți ani pe piețele din România și Ucraina, dar și posibilitatea prezenței în partea ce ține de fabricarea articolelor textile în centre de producție contractate.

În momentul de față, Compania ”Inditex” dispune de peste 5 mii de fabrici în aproximativ 10 arii geografice, care sunt centre de producție cu capacități foarte mari și mii sau sute de mii de angajați (de ex. Maroc – peste 64 de mii, Turcia – peste 100 mii, Bangladesh – peste 346 mii, țările din Asia de sud-est – peste 209 mii, China – 258 mii).

Un moldovean talentat a apărut pe coperta unei celebre reviste din România
Articolul anterior
Țara care introduce somnul de zi la locul de muncă
Articolul următor
Alte articole interesante