Tendinţe în materie de ochelari de soare în 2012!

Îndiferent de forme sau modele, ochelarii de soare au devenit în timp un accesoriu obligatoriu în poşeta noastră. Pe lângă faptul că ne etalează un look chic şi extravagant, aceste accesorii ne protejează ochii de razele puternice ale soarelui.

separator

Mai mult decât atât, ochelarii de soare, în funcţie de modelul lor, îţi creează outfit-ul pe care ţi-l doreşti.

Ca să fii în vogă şi totodată sigură pe tine, ai şansa să-ţi alegi ochelarii care ţi se potrivesc, atât ca gust, cât şi ca necesitate. Casele de modă pentru sezonul primăvară-vară 2012 au scos pe piaţă o diversitate de stiluri şi modele pentru fiecare dintre noi.

Îţi propunem 8 tendinţe inedite şi originale, în materie de ochelari de soare, pe care nu trebuie să le treci cu vederea în această perioadă!

1. Ochelari retro

Moda anilor 60 se întoarce şi în cazul ochelarilor de soare.  În acest sezon casele de modă precum Elizabeth and James, Michael Stars şi Corinne McCormack au optat pentru ochelarii de soare în stil retro. Unele modele sunt simple, pe când altele au “genele” conturate cu pietre semipreţioase sau cristale.

2. Seducătorii “cat-eyes”

Dacă eşti o fashionistă înrăită, care optează mereu pentru un look ultra-modern, atunci nu rata ocazia de a-ţi achiziţiona în această vară seducătorii “cat- eyes”. Aceşti ochelari de soare avantajează orice formă a feţei, deoarece alungesc chipul, urmând tiparul oval.

3. Modele hybrid

Un model futurist, pe care trebuie neapărat să-l încerci, sunt ochelarii de soare semi-rotunzi şi semi-pătraţi. Aceste modele au devenit noi fetişuri de accesorizare, care poartă semnătura Carolina Herrea şi Stella McCartney. Modelele hibride reprezintă o abordare modernă a clasicilor ochelari de soare.

4. Modele supradimensionate

Dacă eşti o fire excentrică şi vrei să-ţi scoţi în evidenţă personalitatea, atunci optează în acest sezon pentru o pereche de ochelari supradimensionaţi. Indiferent de forma aleasă, aceşti ochelari îţi vor da un aer hollywoodian. În colecţiile Gucci şi Versace vei găsi o diversitate de modele şi stiluri de ochelari supradimensionaţi.

5. Ochelari cu rame pătrate

Ochelarii cu rame pătrate fac furori şi în 2012, mai ales, în rândul tinerelor fashioniste urbane. Achiziţionează-ţi o pereche de ochelari oversize, pentru a fi mereu în vogă!

6. Ochelari cu rame rotunde

Ramele rotunde în stilul lui John Lennon au făcut ravagii în acest sezon pe podiumurile marilor case de modă. Acest design se potriveşte cel mai bine unei persoane cu mandibulă proeminentă.

7. Ochelari coloraţi

Bun venit culorilor şi în 2012. O gamă diversă de culori şi pentru ochelarii de soare. Lavanda este nuanţa sezonului, însă, şi culorile puternice precum roşu, galben şi tangerine tango, o combinaţie „dramatică” de roşu şi portocaliu,  fac ravagii în acest sezon.

8. Ochelari decoraţi

Sezonul primăvară-vară 2012,  în materie de ochelari de soare, te duce pe strălucitoare podiumuri. În colecţiile marilor designeri poţi găsi cele mai neobişnuite şi avangardiste modele de ochelari de soare, începând de la aplicaşii cu pietre preţioase, până la imprimeuri precum dungi, reptile skin şi alte animal prints.


Fii mereu în trend şi nu uita că ochelarii de soare sunt atât un accesoriu must have, cât şi o necesitate!

 

Text: Cristina Mihalachi

 

Making of mai
Articolul anterior
O manichiură perfectă în culorile Avon!
Articolul următor
Alte articole interesante