Sfaturi pentru bărbați: cum să porți corect un smoking

Și bărbații au nevoie de ținute elegante pentru evenimente speciale, care să le pună în evidență stilul, farmecul și masculinitatea. Smoking-ul este acea ținută de seară care poate înlocui cu succes costumul clasic. Dacă te-ai gândit să alegi un smoking pentru anumite ceremonii, află câteva reguli utile despre cum se poartă unul.

separator

Când poți purta cravata neagră la smoking și când pe cea albă?

Cravata albă este un accesoriu pentru care, de regulă, se optează atunci când mergi la o gală, la un concert de operă sau o nuntă de lux. Cravata neagră se potrivește cu un smoking clasic negru, o jachetă sau un pantalon cu bandă satinată pe margine. Dacă evenimentul este unul semi-formal, atunci cravată neagră este alegerea potrivită.

Care este diferența dintre un costum clasic și un smoking?

Există mai multe diferențe între un costum și un smoking. Iată câteva dintre ele:

  • În general, un smoking este mai formal decât un costum. Un frac este îmbrăcat doar seara și ar trebui purtat doar la evenimente speciale. Smokingul nu ar trebui să fie purtat înainte de ora 17:00.
  • Un costum poate fi realizat din mai multe culori. Ele pot fi, de asemenea, realizate din țesături obișnuite. Un smoking este de obicei croit în nuanțe de negru sau albastru întunecat, deoarece culoarea neagră este asociată cu superioritate și cultură.
  • Un sacou de smoking este croit cu rever ascuțit sau șal. Reverul are o curbă continuă fără pauze sau puncte care au atins vârfurile. Astfel, un smoching are reverele de vârf îndreaptate în sus spre umeri. Costumele au fie un rever de vârf, fie un rever care are “crestături”, unde se conectează partea inferioară a gulerului și partea superioară a reverului. De asemenea, un rever de la costum este fabricat din aceeași țesătură ca a sacoului, dar reverul smoching-ului este făcut fie din satin, fie din mătase.
  • Un smoking nu are buzunare îndoite, făcându-l mai elegant pentru evenimentele oficiale. Un costum are buzunare mai mari la sacou.
  • Pantalonii la smoking diferă de pantalonii de la costum, prin faptul că aceștea prezintă o dungă sau panglică pe partea laterală a piciorului, care se potrivește cu reverele sacoului.
  • Un costum este mai versatil decât un smoking. Costumul îți permite să alegi diferite combinații de culori. Un smoking este destul de rigid.
  • Un smoching este mai scump decât un costum.

Pot purta un smoking ca un costum?

Nu. Un smoking nu se poartă ca un costum. Costumele pot fi purtate oriunde, pe când smoking-urile doar la ocazii speciale, deoarece ele sunt cu mult mai formale.

Ce fel de cămașă trebuie să porți la smoking?

Cămașa purtată la smoking trebuie să fie doar de culoare albă, cu guler de tip clasic sau guler wing/aripă. Indiferent de cămașa albă aleasă, o mare atenție trebuie să acorzi manșetei, aceasta ar trebui să fie de tip franceză.

Câți nasturi ar trebui să aibă un sacou smoking?

Spre deosebire de un costum, un sacou de tip smoking trebuie să aibă un singur nasture. Acesta este detaliul ce caracterizează un sacou smoking original.

Ce fel de pantofi ar trebui să porți la un smoking?

Pantofii de culoarea neagră sunt considerați cei perfecți pentru un smoking. Cel mai potrivit model de pantofi este cel oxfords, care are partea frontală mică, fără fixare, și un călcâi mic.

sursa: www.sandroliv.com

Butonul secret din mânerul portierei de la mașină. 90 la sută din șoferi habar nu au de el

Chiar și cei mai experimentați șoferi pot învăța trucuri noi legate de autoturismul pe care îl conduc. Foarte puțini știu despre existența unui buton secret din mânerul portierei de la mașină. În ce situații trebuie folosit?

Butonul secret din mânerul portierei de la mașină. 90 la sută din șoferi habar nu au de el

La ce folosește butonul secret din mânerul portierei de la mașină

An de an, producătorii auto scot pe piață noi și noi modele de autoturisme. Cumpărătorii sunt atrași fie prin designul mașinilor, performanțele tehnice sau dotările speciale ce pot transforma orice deplasare într-un răsfăț. Ajunși acasă cu noua achiziție, puțini mai stau să studieze cu atenție manualul de utilizare al vehiculului, ceea ce înseamnă că riscă să nu îi descopere niciodată pe deplin toate funcțiile.

Poate unul dintre cele mai neglijate părți ale unei mașini sunt mânerele. Un videoclip publicat în mediul online face furori în rândul internauților, fiind apreciat de peste un milion de persoane. În imagini este dezvăluit un buton secret din mânerul portierei de la mașină. Cu toate că foarte mulți șoferi nu au habar de existența sa, este de mare folos într-un moment…delicat.

Știm foarte bine că pentru încuia și descuia mașina, ne referim aici la cele fabricate în ultimii ani, nu mai avem nevoie de cheie, ci de apăsarea unui singur buton de pe telecomandă. Dar ce faci în momentul în care telecomanda rămâne fără baterie și nu ai un înlocuitor? În videoclipul postat pe Instagram se dezvăluie că mânerul al portierei are un mic buton ascuns care, odată apăsat, va scoate carcasa de plastic care îl acoperă și sub care se găsește lăcașul în care se bagă cheia clasică.

sursa: www.playtech.ro

Adidas și Gucci prezintă o nouă colecție vibrantă SS23

Adidas și Gucci prezintă o nouă colecție vibrantă SS23. Aceasta include acum 11 noi modele de încălțăminte, scrie tabuhighlife.ro.

adidas și Gucci continuă succesul colaborării lor pline de viață, cu o selecție de articole complet noi pentru sezonul primăvară/vară 2023.

Bazându-se pe siluetele de îmbrăcăminte și încălțăminte cu monogramă ale duoului, noul sezon aduce noi variante de culoare pieselor mult iubite și oferă o explorare în noi țesături și texturi. 

În gama sa de îmbrăcăminte, SS23 prezintă fermoare din nailon de marcă, treninguri monograme complete, jachete din velur și tricouri grafice adidas x Gucci. Accesoriile completează oferta, alcătuite din pălării tip găleată cu logo, șepci de baseball și genți de călătorie supradimensionate.

Cu toate acestea, probabil cele mai captivante despre noul sezon sunt cele 11 noi stiluri de încălțăminte care includ revenirea râvnitului adidas x Gucci Gazelle. Adidașii mult iubiți sosesc în patru noi nuanțe de gri, negru, albastru și verde, complet cu monograma familiară a lui Gucci. 

În altă parte, încălțămintea din acest sezon include adidas ZX 8000, care vine în patru variante de culoare – dintre care unul aduce un omagiu iterației originale „Aqua” a pantofului. În cele din urmă, încălțămintea SS23 este completată cu trei perechi de pantofi cu talpă groasă, care vin în alb-negru, maro și o variantă translucidă.

Un designer moldovean și-a prezentat colecția de rochii la Săptămâna Modei de la Londra

Designerul moldovean Evghenii Hudorojcov, pe podium la Săptămâna Modei de la Londra! Creatorul de modă a strălucit cu noua sa colecție de rochii, iar publicul a apreciat ținutele cu ropote de aplauze.

„Zi de amintit, 18 februarie 2023”, a comentat Evghenii Hudorojcov, pe pagina sa de Instagram, unde a publicat un video de la eveniment.

Creațiile lui Evghenii Hudorojcov sunt apreciate atât de publicul din Republica Moldova, cât și de cel din afara țării.

sursa video: Instagram/eho.dress

Noi măsuri de securitate pentru zborurile către SUA
Articolul anterior
Dovleci sculptați pentru ”Halloween” care depășesc orice imaginație
Articolul următor