Sfaturi pentru bărbați: cum să porți corect un smoking

Și bărbații au nevoie de ținute elegante pentru evenimente speciale, care să le pună în evidență stilul, farmecul și masculinitatea. Smoking-ul este acea ținută de seară care poate înlocui cu succes costumul clasic. Dacă te-ai gândit să alegi un smoking pentru anumite ceremonii, află câteva reguli utile despre cum se poartă unul.

separator

Când poți purta cravata neagră la smoking și când pe cea albă?

Cravata albă este un accesoriu pentru care, de regulă, se optează atunci când mergi la o gală, la un concert de operă sau o nuntă de lux. Cravata neagră se potrivește cu un smoking clasic negru, o jachetă sau un pantalon cu bandă satinată pe margine. Dacă evenimentul este unul semi-formal, atunci cravată neagră este alegerea potrivită.

Care este diferența dintre un costum clasic și un smoking?

Există mai multe diferențe între un costum și un smoking. Iată câteva dintre ele:

  • În general, un smoking este mai formal decât un costum. Un frac este îmbrăcat doar seara și ar trebui purtat doar la evenimente speciale. Smokingul nu ar trebui să fie purtat înainte de ora 17:00.
  • Un costum poate fi realizat din mai multe culori. Ele pot fi, de asemenea, realizate din țesături obișnuite. Un smoking este de obicei croit în nuanțe de negru sau albastru întunecat, deoarece culoarea neagră este asociată cu superioritate și cultură.
  • Un sacou de smoking este croit cu rever ascuțit sau șal. Reverul are o curbă continuă fără pauze sau puncte care au atins vârfurile. Astfel, un smoching are reverele de vârf îndreaptate în sus spre umeri. Costumele au fie un rever de vârf, fie un rever care are “crestături”, unde se conectează partea inferioară a gulerului și partea superioară a reverului. De asemenea, un rever de la costum este fabricat din aceeași țesătură ca a sacoului, dar reverul smoching-ului este făcut fie din satin, fie din mătase.
  • Un smoking nu are buzunare îndoite, făcându-l mai elegant pentru evenimentele oficiale. Un costum are buzunare mai mari la sacou.
  • Pantalonii la smoking diferă de pantalonii de la costum, prin faptul că aceștea prezintă o dungă sau panglică pe partea laterală a piciorului, care se potrivește cu reverele sacoului.
  • Un costum este mai versatil decât un smoking. Costumul îți permite să alegi diferite combinații de culori. Un smoking este destul de rigid.
  • Un smoching este mai scump decât un costum.

Pot purta un smoking ca un costum?

Nu. Un smoking nu se poartă ca un costum. Costumele pot fi purtate oriunde, pe când smoking-urile doar la ocazii speciale, deoarece ele sunt cu mult mai formale.

Ce fel de cămașă trebuie să porți la smoking?

Cămașa purtată la smoking trebuie să fie doar de culoare albă, cu guler de tip clasic sau guler wing/aripă. Indiferent de cămașa albă aleasă, o mare atenție trebuie să acorzi manșetei, aceasta ar trebui să fie de tip franceză.

Câți nasturi ar trebui să aibă un sacou smoking?

Spre deosebire de un costum, un sacou de tip smoking trebuie să aibă un singur nasture. Acesta este detaliul ce caracterizează un sacou smoking original.

Ce fel de pantofi ar trebui să porți la un smoking?

Pantofii de culoarea neagră sunt considerați cei perfecți pentru un smoking. Cel mai potrivit model de pantofi este cel oxfords, care are partea frontală mică, fără fixare, și un călcâi mic.

sursa: www.sandroliv.com

Noi măsuri de securitate pentru zborurile către SUA
Articolul anterior
Dovleci sculptați pentru ”Halloween” care depășesc orice imaginație
Articolul următor
Alte articole interesante