10 reguli de etichetă pe care ar fi rușinos să nu le cunoști

Sunt sute de reguli de etichetă pe care încă nu le cunoaștem. Însă, pe cele mai importante trebuie să le reținem. Iată 10 reguli pe care ești obligat să le cunoști și să le implementezi în practică.

separator

shutterstock_361826963

1. Dacă spui „Te invit” înseamnă că tu plătești. Poți spune „Să mergem la un restaurant” și în acest caz fiecare își achită nota de plată. Dacă un bărbat oferă să plătească pentru o femeie, ea poate accepta oferta lui (și viceversa).

2. Nu merge niciodată în vizită fără a anunța. O femeie britanică spunea că atunci când cineva suna la ușa ei, își lua pantofii în picioare, își punea o pălărie pe cap și lua o umbrelă în mână. Dacă îi plăcea persoana care venise să o viziteze, îi spunea: „Ce bine că ai venit. Tocmai ce am ajuns acasă.” Dacă nu, ea ofta și spunea: „Ah, ce păcat, trebuie să plec.”

3. Un bărbat nu trebuie să poarte geanta unei femei. Dar jacheta o poate duce.

4. Dacă te plimbi alături de partenerul tău și el întâlnește și salută o persoană pe care nu o cunoști, ar trebui să o saluți și tu.

5. Cei mai mulți oameni cred că singurul mod adecvat de a mânca sushi este cu ajutorul bețișoarelor. Adevărul este că bărbații, spre deosebire de femei, pot mânca sushi și cu mâinile.

6. Evită să vorbești fără sens la telefon. În cazul în care ai nevoie să vorbești cu cineva, dă-ți întâlnire cu persoana respectivă, nu sta cu orele la telefon cu ea.

7. Dacă cineva te deranjează și te jignește, nu ar trebui să îi răspunzi în aceeași manieră. Nu coborî la nivelul ei, doar zâmbește și îndepărtează-te.

8. La cinema, teatru sau în sala de concert, trebuie să te deplasezi către locul tău cu fața la oamenii care sunt pe scaun; bărbatul merge întotdeauna primul.

9. În prezența unei femei, bărbații fumează doar cu permisiunea ei.

10. Respectă confidențialitatea corespondenței. Părinții nu ar trebui să citească scrisorile, mesajele sau mail-urile copiilor. Cuplurile trebuie să-și arate respectul reciproc.

Mirele și mireasa s-au trezit cu un invitat surpriză în ziua nunții
Articolul anterior
Carla’s Dreams fac precizări despre concertul întrerupt din Târgoviște. Iată ce s-a întâmplat, de fapt!
Articolul următor
Alte articole interesante