12 moduri în care poți folosi cojile de ouă

O femeie pasionată de grădinărit a dezvăluit cum refolosește ea cojile de ouă. Acestea fiind bogate în săruri minerale, pot fi folosite în bucătărie, prin casă sau în grădină.

separator

Iată câteva întrebuințări ale cojilor de ouă:

1. Mineralizează solul, pentru că sunt pline de magneziu și calciu;

2. Sunt îngrășământul perfect, deoarece conțin nutrienți extrem de benefici pentru sol și trebuie aplicat doar într-un strat cât să acopere un pic ierburile crescute;

3. Dacă sunt puse la rădăcini drenează solul, care primește astfel mai mult aer și planta devine mai sănătoasă;

4. Poți face într-un carton de ouă un fel de mini-ghivece cu jumătăți de coji de ouă umplute cu pământ, în care să pui semințele la încolțit;

5. Vinetele, roșiile și ardeii duc adesea lipsă de calciu, dar poți pisa mai multe coji și să le împrăștii apoi pe sol;

6. Pentru a ridica nivelul de calciu din hrana păsărilor, poți să pui câteva coji la îndemâna lor sau să amesteci praf din coji de ouă cu hrana obișnuită;

7. Dacă vrei să ții melcii la distanță de plantele tale, înconjoară-le cu coji de ouă și repetă procesul după orice ploaie.

8. Coaja de ou este utilă pentru întărirea unghiilor. Se macină coaja de ou până când se obține o pudră fină, apoi se amesteca cu puțin lac de unghii. La fiecare aplicare, vei observa cum unghiile tale vor deveni mai tari.

9. Coaja de ou este utilă pentru a trata diareea canina

Dacă animalutul suferă de diaree, atunci poți amesteca coji de ou cu zat de cafea pentru a prepara o pudră. Se presară câteva lingurițe din aceasta pudra peste mâncarea câinelui, iar diareea va dispărea în cel mult o zi.

10. Cojile de ouă ajută la creșterea plantelor de apartament

Se adaugă câteva coji de ouă într-un recipient cu capac, plin cu apa caldă. Se lasă la macerat pentru câteva zile, la loc întunecos și apoi se pot uda plantele cu acest lichid.

11. Cojile de ouă te ajută la curățarea cratițelor și oalelor

Tot ce trebuie să faci este să macini câteva coji de ouă și cu praful obținut să freci bine cratițele murdare. Acestea vor străluci de curățenie.

12. Cojile de ouă pot fi folosite pentru a ascuți lamelele mixerului, robotului de bucătărie. Introdu o coajă de ou, în congelator și apoi poți ascuți lamele mixerului. Umple vasul mixerului cu apă, introdu coaja de ou și pornește-l. La final, vei observa că lamelele aparatului vor fi mult mai ascuțite.

Așadar, nu mai arunca cojile de ouă ci găsește-le diverse întrebuințări și cu siguranță nu vei regreta.

sursa

Anatol Țăranu, îndurerat la înmormântarea fiului. Ce declarație a făcut?
Articolul anterior
O fetiță de 11 ani a fost obligată de familie să se căsătorească cu un bărbat de 41 de ani
Articolul următor
Alte articole interesante