7 sfaturi de întreținere a genților!

Geanta este cel mai util accesoriu pe care îl are o femeie. Ea este oglinda noastră. Tocmai de aceea ar trebui să învățăm să o întreținem corect, mai ales dacă sunt achiziții costisitoare.

separator

La fel ca și încălțămintea, geanta este un accesoriu în care merită să investești, măcar din simplu motiv că acolo îți depozitezi banii, actele, cheile, glossul, șervețelele și toate mărunțișurile de care ai nevoie pe durata zilei. Tocmai, din considerentul că este un accesoriu atât de important, trebuie să îți păstrezi geanta în cea mai bună stare.  Și asta nu doar pentru a prelungi „viața” genții, dar și pentru a avea grijă de tine. Imaginează-ți că gențile sunt ca un aspirator de microbi, mizerie, praf, și nu este în niciun caz igienic să-ți știi lucrurile într-un loc murdar (mai ales rujul și alte produse cosmetice).

Cum îți cureți geanta!

În mod normal, orice geantă trebuie să aibă o etichetă care specifică modalitatea de curățare a acesteia. Unele genți pot fi spălate în mașina de spălat, altele au nevoie de dry cleaning, pe când unele  pur și simplu trebuiesc șterse cu o cârpă. De regulă, dacă geanta este din plastic sau imitație de piele, aceasta poate fi ștearsă cu o cârpă umedă, iar dacă e din piele întoarsă sau din material textil, se folosește o perie moale pentru a îndepartă praful și eventualele pete.

Cât despre gențile din piele naturală, îngrijirea acestora este mai complexă, deoarece ele trebuiesc din când în când curățate cu soluții speciale pentru piele –  care se găsesc în supermarket-uri și în magazinele de încălțăminte. Aceste soluții nu doar curăță pielea, ci o și protejează de acțiunea dăunatoare a factorilor externi (vânt, praf, soare, ploaie etc.)

Indiferent că este din piele sau nu, geanta trebuie curățată și în interior, pentru că acolo se adună cel mai mult praful și microbii. Golește geanta, întoarce-o pe dos, scutur-o și periaz-o cu o perie de haine (poți folosi și rola pentru scame).

Cum o depozitezi

Dacă treci de la un sezon la altul și trebuie să schimbi gențile ai mare grijă cum le pui la păstrat pe acelea de care nu vei avea nevoi pe parcursul celor câtorva luni. Nu e bine ca gențile să stea expuse la soare, lumină, caldură, praf, ploaie, umezeală etc. Cel mai bine e să le găsești un loc special în dulapul tău, dar nu le îndoi și nu le îndesa una în alta. Pune în fiecare geanta ghemotoace de hârtie, pentru a le păstra forma intacta și a absorbi eventuala umiditate. Bagă curelele și lanțurile în geantă, pentru a nu se zgâria. O măură suplimentară de protecție – mai ales pentru gențile pe care ai dat o groază de bani și vrei să aibă o „viață” cât mai lungă – este să le păstrezi într-o față de pernă din bumbac. Aceasta acționează ca un scut ce apără geanta de factorii externi care o pot degrada.

7 sfaturi care te vor ajuta să ai grijă de gențile tale

  1. Curăță geanta din piele folosind o loțiune specială

  2. Nu trebuie, în niciun caz să aplici loțiunea direct pe geantă, ci pe o bucățică de pânză fină sau din piele de căprioară. NU apela la această tehnică pentru gențile realizate din piele întoarsă sau piele tratată. Testează, pe o porțiune ascunsă a genții,  loțiunea înainte de a o folosi.
  3. Mergi la curățătorie!

    În cazul în care ți-ai pătat geanta, du-te cu ea la o curățătorie profesională. Nu încerca să o cureți acasă și nici nu o duce la o curățătorie chimică. Riști să usuci pielea genții, care va crapa în consecință. Există curățătorii specializate în piele ce folosesc produse speciale, care îți vor proteja geanta.

  4. Usucă geanta la temperatura camerei!

    Dacă geanta din piele se udă, las-o să se usuce la temperatura camerei. NU încerca s-o usuci în alt mod. Dacă ai o geantă din piele întoarsă, poți tampona ușor cu un prosop fin.

  5. Păstrează gențile din piele de reptilă în săculețul lor

    Curățarea unei astfel de genți se face în sensul solzilor, cu o bucătă de piele de căprioară. Atenție însă! O astfel de geantă nu trebuie să intre în contact cu apa, uleiul sau produsele chimice.

  6. Nu folosi fixativul sau parfumul în preajma genții!

    Încearcă să nu dai din greșeală cu fixativ sau parfum peste geanta din piele.

  7. Nu ține obiecte grele în geantă!

    Cel puțin nu pentru un timp îndelungat și mai ales în buzunarele acesteia pentru că vor întinde pielea.

 

 

Butonul secret din mânerul portierei de la mașină. 90 la sută din șoferi habar nu au de el

Chiar și cei mai experimentați șoferi pot învăța trucuri noi legate de autoturismul pe care îl conduc. Foarte puțini știu despre existența unui buton secret din mânerul portierei de la mașină. În ce situații trebuie folosit?

Butonul secret din mânerul portierei de la mașină. 90 la sută din șoferi habar nu au de el

La ce folosește butonul secret din mânerul portierei de la mașină

An de an, producătorii auto scot pe piață noi și noi modele de autoturisme. Cumpărătorii sunt atrași fie prin designul mașinilor, performanțele tehnice sau dotările speciale ce pot transforma orice deplasare într-un răsfăț. Ajunși acasă cu noua achiziție, puțini mai stau să studieze cu atenție manualul de utilizare al vehiculului, ceea ce înseamnă că riscă să nu îi descopere niciodată pe deplin toate funcțiile.

Poate unul dintre cele mai neglijate părți ale unei mașini sunt mânerele. Un videoclip publicat în mediul online face furori în rândul internauților, fiind apreciat de peste un milion de persoane. În imagini este dezvăluit un buton secret din mânerul portierei de la mașină. Cu toate că foarte mulți șoferi nu au habar de existența sa, este de mare folos într-un moment…delicat.

Știm foarte bine că pentru încuia și descuia mașina, ne referim aici la cele fabricate în ultimii ani, nu mai avem nevoie de cheie, ci de apăsarea unui singur buton de pe telecomandă. Dar ce faci în momentul în care telecomanda rămâne fără baterie și nu ai un înlocuitor? În videoclipul postat pe Instagram se dezvăluie că mânerul al portierei are un mic buton ascuns care, odată apăsat, va scoate carcasa de plastic care îl acoperă și sub care se găsește lăcașul în care se bagă cheia clasică.

sursa: www.playtech.ro

Cum să te ferești de energiile negative, în funcție de zodie

Energii negative pot fi reale sau aparente. Din fericire, stă doar în puterea oamenilor să se ferească de ele. Dacă vrei să știi cum să te protejezi de energiile negative și ce să faci pentru a le evita, vezi recomandările specialiștilor astrologi.

Energiile negative din corp. Scapă de ele prin 7 metode simple!

Berbec

Chiar dacă lucrurile nu merg întotdeauna într-o direcție perfect dreaptă, asta nu înseamnă neapărat că este vina dumneavoastră. Concentrați-vă pe calitatea lucrurilor pe care le faceți și încercați să luați mai puțin în seamă părerile celor care nu acceptă evoluția celorlalți.

Taur

Pentru nativii Taur, energiile negative pot avea un impact devastator, iar din acest motiv este bine să vă protejați permanent de ele. Fiți deschiși cu cei apropiați vouă și încercați să fiți, pe cât posibil, extrovertiți!

Gemeni

Persoanele născute în zodia Gemeni au ca punct tare faptul că își apreciază singuri eforturile și știu care le sunt meritele. Este bine să nu vă lăsați influențați de părerile altora și să căutați mereu să reliefați realizările pe care le-ați obținut.

Rac

Chiar dacă oamenii vor căuta permanent să te descurajeze spunându-ți că nu te încadrezi în limitele trasate de societate, nu înseamnă că trebuie să fii de acord cu ei. Setează-ți propriile limite și dă-ți silința să fii cea mai bună variantă a ta, indiferent de părerea lumii!

Leu

În cazul nativilor Leu, plăcerea lor de a epata în discuții este grav taxată. Este important să vă alegeți cu grijă cercul de prieteni și ar fi în beneficiul dumneavoastră să ignorați politicos orice vorbă care nu vă aduce un compliment.

Fecioară

Nativii Fecioară sunt persoane extrem de sensibile, orice vorbă nelalocul ei îi poate afecta profund. Este bine să vă țineți departe de oamenii negativiști, deoarece vă pot influența starea de spirit extrem de ușor.

Balanță

Orice critică sau corecție li se aduce este extrem de dăunătoare emoțional pentru nativii Balanță, deoarece le pune piedici în a mai fi productivi. Acestora li se recomandă să încerce să se corecteze singuri ori de câte ori au ocazia.

Scorpion

Posesorii semnului zodiacal al Scorpionului sunt mai mereu supuși energiilor negative, deoarece prin intermediul acțiunilor lor fac mereu subiectul unor discuții. Vi se recomandă să fiți mai prudent și mult mai discret.

Săgetător

Nativii Săgetător sunt firi puternice și, de regulă, ignoră orice fel de energie negativă care se propagă în jurul lor, voluntar sau nu. Cu toate acestea, este bine să fiți raționali în gândire și să țineți cont și de ceea ce vă spun ceilalți.

Capricorn

Pentru nativii Capricorn, cele mai neplăcute momente sunt cele în care oamenii cu care își petrec tmpul caută să le scoată în evidență defectele. Pentru ei recomandarea presupune să nu mai relaționeze cu persoanele de acest fel.

Vărsător

În ceea ce îi privește pe nativii Vărsător, dăunătoare sunt însuși gândurile lor care, de cele mai multe ori, depășesc aria realului. Pentru ca negativismul să nu se mai răsfrângă asupra lor, recomandarea noastră este să își ocupe timpul liber cu diverse activități…

Pești

Energiile negative sunt parte integrantă în viața nativilor Pești. Pentru a vă sustrage din stările care vă împierdică să vă desfășurați viața în echilibru, este bine să ieșiți mai des și să socializați mult mai mult cu oamenii cu care vă face plăcere să stați.

sursa

Opt obiecte pe care să nu le pui niciodată în mașina de spălat vase

Nu toate vasele și ustensilele de bucătărie se pot spăla în mașina de spălat vase. E bine să spălați următoarele opt obiecte în mod tradițional.

Mașini de spălat vase SmartFlex | gorenje-ro

Oalele și tigăile acoperite cu un strat de aderență previn arderea alimentelor și lipirea acestora de vas. Dacă acestea intră în contact cu detergentul pentru mașina de spălat vase, stratul se dizolvă cu fiecare ciclu de spălare la temperaturi ridicate. Acest lucru va face ca alimentele să se ardă mai ușor.

Reziduurile de detergent din mașina de spălat vase care se lipesc pe fundul tigăii sau oalei pot forma un compus chimic în timpul încălzirii care eliberează substanțe cancerigene.

Ce să nu speli în mașina de spălat vase

Cuțite

Cuțitele și accesoriile cu lame nu trebuie puse în mașina de spălat. Acestea trebuie să fie spălate merue manual. Combinația de detergent și sare de spălat vase atacă suprafața lamelor și le toacă semnficativ.

Ustensile din lemn

Fie că este vorba de plăci de tocat, linguri de lemn, boluri de salată sau tăvi, acestea nu trebuie niciodată curățate în mașina de spălat vase. Apa fierbinte și agenții de curățare fac ca lemnul să se schimbe, să crape și să devină casant.

Sticlă mată și cristal

Obiectele din sticlă mată sau cristal trebuie să fie întotdeauna spălate în chiuvetă. Dacă sunt curățate în mașină își pot pierde strălucirea. Sticla mată va căpăta o culoare gălbuie și inestetică. În acest caz, combinația de apă caldă și detergenți agresivi pentru mașina de spălat vase provoacă daune ireparabile.

Vase din acril și plastic

Plasticul se poate deforma, zgâria și chiar se poate topi. Puteți afla dacă pot fi spălate în mașină de pe produs sau de pe ambalajul producătorului. Dacă nu există indicații, cel mai bine este să le spălați manual.

Cafetiera

Dacă piesele aparatului de cafea nu sunt marcate ca fiind sigure pentru mașina de spălat, atunci e mai bine să nu le puneți în ea. Totuși, dacă o faceți este posibil ca acestea să oxideze. Indicat este să le spălați manual și să le lăsați să se usuce la aer.

Termosuri, cupe termice, recipiente termoizolante

Acestea funcționează pe principiul vidului care împiedicp schimbarea temperaturii din interior. Tabletele de curățare și sarea de spălat vase deteriorează garniturile de cauciuc și deteriorează izolația.

Vase din aluminiu, bronz, cupru, aramă

Astfel de ustensile pot deveni ușor decolorate, terne și înegrite. Dacă nu vreți să își piardă din estetică este mai bine să le spălați în chiuvetă.

sursa

Cum să porţi hainele de vară şi pe timp de toamnă?!
Articolul anterior
Îndulcitorii artificiali pot duce la diabet
Articolul următor