8 cuvinte interzise la Curtea Regală

Să faci parte parte din familia regală nu e o sarcină tocmai ușoară. În afară de extravaganță și pălării prețioase, ”nobilii cu sânge albastru” adoptă un vocabular caracteristic familiei. Orice scăpare le va trăda originile regale. Dacă vreodată o să vizitați Marea Britanie și o să împărțiți o încăpere cu familia regală, evitați aceste 8 cuvinte, care sunt interzise la Curte.

separator

VICTORIA, BC - OCTOBER 01: Catherine, Duchess of Cambridge, Prince William, Duke of Cambridge, Prince George of Cambridge and Princess Charlotte of Cambridge wave to wellwishers as they depart Victoria on October 1, 2016 in Victoria, Canada. (Photo by Samir Hussein/WireImage)

1. Toaletă

Membrii familiei, la fel ca și noi, merg la baie dar nu folosesc niciodată cuvântul toaletă. Când trebuie să lipsească câteva minute spun că merg la ”lavabou’’.

2. A se scuza

Dacă Prințul William nu a înțeles ce i-ai spus, te va întrerupe cu un ”ce?’’. Oricât de politicos ar suna formula ”scuze, nu am auzit’’, nu o vei auzi niciodată de la un membru al familiei regale.

3. Canapea

Regina Elisabeta își petrece ziua stând pe ”divan’’, dar niciodată pe ”canapea’’.

4. Sufragerie

Palatul Buckingham are ”saloane’’, nu ”sufragerii’’.

5. Tată

Copilul le spune părinților ”mămico’’ și ”tăticule’’. Niciodata „mama” sau „tata”.

6. Parfum

Prințesei de Wales, Diana, îi placea să radieze într-o ”aromă’’ de Quelques Fleurs, dar niciodata nu folosea sintagma „m-am parfumat”.

7. Curte interioară

Dacă Prințul George și Prințesa Charlotte doresc să iasă afară, aceștia vor ieși pe ”terasă’’ si nu în ”curtea interioară”.

8. Luxos

Societatea înaltă nu va cataloga nimic ca fiind ”luxos’’, ci  doar ”elegant’’.

Sursa: adpm.ro

Care este rolul sertarului de sub aragaz? Până acum l-ai folosit greșit
Articolul anterior
În piețele din Capitală au apărut primele legume de producție autohtonă. Vezi ce prețuri afișează comercianții
Articolul următor
Alte articole interesante