Află cum poți menține culorile hainelor

Culorile fac parte din viaţa ta de zi cu zi, ele îţi influenţează starea de spirit şi tot ele îţi pot face ziua mai frumoasă. Însă, de multe ori, preferăm hainele în nuanţe de gri sau negru din simplu motiv că cele în nuanţe vii se decolorează foarte repede.

separator

Pentru a evita să iasă culoarea din haina ta preferată, citeşte sfaturile noastre:

  1. La prima spălare, adaugă în apă un pic de oţet. Acesta va preveni decolorarea hainei şi va împrospăta culoarea.
  2. Dacă speli haine de diferite culori, adaugă la ultima clătire puţină sare, aceasta la fel va întări culoarea pe haină şi nu va admite decolorarea.
  3. Pentru a evita decolorarea ţesăturilor în timpul spălatului, adaugă în sertarul pentru detergent o lingură de alcool alimentar alb.
  4. Adori rochiţele din bumbac dar nu ştii cum să le menţii culoarea? Pentru împrospătarea hainelor din acest material, ţine-le 2- 3 ore în lapte degresat, apoi clăteşte-le.
  5. Hainele din lână închise la culoare îşi recapătă frumuseţea dacă sunt periate cu un amestec de 0,5 l de apă şi 10 g tutun de pipă.
  6. În cazul  în care culorile s-au şters și nu mai pot fi restabilite, nu-ţi rămâne decât să vopseşti hainele. Vopsitorii profesionali pot crea atât culori închise cât și nuanțe mai vii.

Cum avem grijă de hainele vopsite?

După vopsire, ar fi bine să speli haina la o temperatură cât mai ridicată pentru a scoate din material toate produsele chimice care au fost folosite în momentul vopsirii, pentru a nu afecta pielea. Mai târziu trebuie doar să folosești detergentul potrivit pentru haine albe, colorate sau negre.

Text: Sorina Țurcanu

Cum să te opreşti din mâncatul emoţional care te îngraşă
Articolul anterior
Astăzi e ziua lui Nelly Ciobanu. Și-a făcut un cadou pe care îl așteptau și fanii.
Articolul următor
Alte articole interesante