Alege-ţi costumul de baie potrivit siluetei tale!

Indiferent de forme, toate dorim să fim cât mai sexy şi atrăgătoare pe plajă sau la piscină.  Şi cum altfel am putea scoate în evidenţă silueta, dacă nu purtând costumul de baie perfect?

separator

Chiar dacă ai un bust prea mare sau dimpotrivă, unul prea mic, o siluetă androgină sau şolduri generoase, să ştii că pentru orice siluetă este o soluţie. Aşa că, în timp ce-ţi pregăteşti corpul pentru un nou sezon estival şi înainte de a afla tendinţele în materie de culori, imprimeuri şi croiuri, descoperă ce tip de costum de baie este cel mai potrivit pentru tine.

Bust mare

Chiar dacă ai un bust mare şi eşti invidiată de multe femei, numai tu ştii cât de greu îţi alegi costumul de baie adecvat decolteului. În acest caz, poţi opta pentru un costum de calitate, care să aibă cupele deja formate şi cu susţinere laterală. Sutienele cu bretele late sunt ideale pentru bustul  mare,  sunt confortabile şi pot susţine perfect greutatea sânilor. Încearcă să eviţi imprimeurile şi optează pentru croiuri simple şi cât mai naturale.

Bust mic

Ai un bust mic şi este o problemă când vine timpul să mergi la plajă sau la piscină? Uite că sutienele triunghi prinse după gât sau cele cu push-up sunt perfecte pentru tine. Mărimea triunghiului trebuie să corespundă cu mărimea buistului. Iluzia de mărire a bustului ţi-o dau culorile. Optează pentru imprimeuri florale, buline, dungi verticale sau cele orizontale şi ai cât mai multă încredere în tine.

Talie groasă şi burtică

Dacă nu ai abdomenul plat, atunci costumul de baie compus dintr-un tankini (maiou de baie) şi un slip este ideal. Încearcă şi costumele de baie întregi sau cu chiloț tip “body control”. Acestea conţin ţesături ca lycra şi neoprenul, care îţi vor modela şi micşora abdomenul. Un costum întreg îţi va subţia mijlocul şi îţi va lungi silueta, creând astfel o linie continuă, mai lungă.

Dacă îţi achiziţionezi un costum de baie din 2 piese, optează pentru un slip cu talia mai înaltă. Femeile cu talia groasă sau cu burtică, trebuie să poarte costumele cu linii verticale şi imprimeuri puternice, astfel acoperindu-le colăceii de grăsime.

Picioare scurte

Un costum de baie cu o croială înaltă pe picior sau cu un decolteu adânc va da impresia unor picioare mai lungi şi a unui corp mai înalt şi suplu. Pentru femeile cu picioare scurte sunt indicate imprimeurile liniare, cu dungi diagonale sau verticale. Încearcă să eviţi orice model care poate atrage privirea în jos sau tăieturile care îţi scurtează picioarele.

Siluetă androgină

Ai o siluetă dreaptă, sâni mici şi şolduri inexistente? Atunci pune accentul pe volum şi imprimeuri. Piesele încărcate cu pietricele, volane, fundiţe şi imprimeuri colorate vor crea iluzia unor curbe senzuale. Alege un costum de baie din două piese, cu ajutorul căruia să atragi atenţia asupra sânilor şi a şoldurilor. Alege un sutien cu pernuţe subţiri şi imprimeuri în culori vii ori unul tip-top cu tăietură la mijloc, din care să iasă bretelele, pe care le poţi prinde după gât. Încearcă să eviţi costumele întregi şi dungile verticale, ce te vor face să pari şi mai slabă şi fără forme.

Silueta fără talie

Vrei să pui accent mai mult pe talia şi şoldurile tale? Atunci optează pentru costumele de baie din 2 piese.

Costumele întregi nu te avantajează, dar te poţi bucura din plin de imprimeurile vii, volanele pe linia şoldurilor sau a bustului.

O combinaţie potrivită pot fi costumele de baie cu slip boxeri. Dacă îţi doreşti foarte tare un costum de baie întreg, atunci achiziţionează-ţi unul cu decolteu adânc, decupat în părţi sau cu modele laterale. Acestea creează iluzii optice de subţiere.

Cum pozau vedetele fără photoshop și operații plastice!
Articolul anterior
Câștigă un televizor împreună cu StarNet și TV 5 Monde!
Articolul următor
Alte articole interesante