Cât de des ar trebui să speli lenjeria de pat?

Potrivit specialistului în microbiologie de la Universitatea din New York, Philip Tierno, citat de Business Insider, organismele microscopice din lenjeria de pat se înmulțesc rapid și intens atunci când corpul transpiră și crează condiții de umiditate înaltă în așternuturi.

separator

Expertul recomandă spălarea lenjeriei de pat o dată pe săptămână. Oamenii produc în mod natural 83 de litri de transpirație în pat în fiecare an. Când afara este caldură și umezeală, lenjeria de pat se transformă într-o adevărată grădină zoologică pentru bacterii și ciuperci microscopice.

Conform unui studiu recent, pernele umplute cu pene sau cu material sintetic, vechi de 1,5 până la 20 de ani, pot conține între 4 și 17 specii diferite de ciuperci invizibile cu ochiul liber.

Bacteriile și ciupercile din pat pot provoca o serie de reacții alergice chiar si persoanelor care nu suferă în mod normal de alergii: de la strănut și curgerea nasului, până la iritație în gât. Iar în cazul celor care suferă de astm sau prezintă în mod obișnuit o alergie, efectele pot fi resimțite mai agresiv.

sursa

Poze noi cu mezina lui Cristiano Ronaldo
Articolul anterior
Video! Un medic obstetrician dansează împreună cu gravidele pentru a le scăpa de dureri
Articolul următor
Alte articole interesante