Cât de des trebuie să speli pernele!

O mare parte din timp o petreci în pat. De aceea, lenjeria din dormitor, dar mai ales pernele, trebuie spălate cu regularitate.

separator


Știi la câte grade trebuie să speli lenjeria de pat? Sigur faci și tu greșeala asta!

Specialiștii citați de powerofpositivity.com sunt de părere că ar trebui să speli pernele la fiecare trei luni, iar fețele de pernă la fiecare trei săptămâni. Aceste piese confortabile, pe care te odihnești în fiecare noapte, sunt un mediu propice pentru dezvoltarea fungilor și bacteriilor, astfel că trebuie să le cureți destul de des. Găsești în perne celule moarte de pe piele, uleiuri din piele sau păianjeni sau acarieni.

Acarienii pot provoca alergii, iar statisticile sunt îngrijorătoare. Aproximativ două treimi dintre oameni sunt sensibili la aceste microorganisme. Îți poți da seama că ai acarieni în perne dacă observi că dimineața ai simptome specifice alergiilor, potrivit unica.ro.

Mucegaiul este o altă ciupercă ce se poate dezvolta în pernele tale și poate provoca infecții ale plămânilor ce se pot dezvolta și în alte părți ale corpului, precum creierul. Pernele din materiale sintetice sunt preferate de acarieni, ciperci și alte microorganisme, așa că alege-le pe cele din materiale naturale, precum lână sau fulgi. Dacă vrei să te protejezi de bacterii și fungi, cel mai bine este să îți ții pernele în fețe cu fermoar.

Cum cureți corect pernele

Înainte să te apuci să cureți pernele, citește eticheta și vezi care este metoda de spălare recomandată de producător. Spală-le în apă fierbinte, adăugând o cană de detergent de rufe, o cană de detergent de vase și o cană de clor, ca să te asiguri că obții perne curate. După ce speli pernele, lasă-le să se usuce bine, pentru că mediul umed este preferat de bacterii și ciuperci.

Alege scoica preferată şi vezi ce spune despre tine
Articolul anterior
Arată ca o nuntă de poveste. Cu excepția unui singur lucru
Articolul următor
Alte articole interesante