Cum să ştergi petele de pe cizme, lăsate de zăpadă?

Cum să ștergi dungile albe lăsate de umezeală, să speli încălțările din piele sau din materiale textile și să îngrijești cizmele din piele întoarsă?Află acum răspunsul la toate aceste întrebări!

separator

Oțetul îți curăță cizmele de petele albeCum se ştergi petele lăsate de zăpadă de pe cizme?

Dungile albe lăsate de umezeală și de sare îți pot deteriora definitiv încălţămintea. Pentru a le curăța, foloseşte o cârpă curată, din bumbac şi o soluţie formată din oţet alb şi apă călduţă. Înlătură stratul de murdărie, masează zona afectată cu oțet, apoi usucă bine cizmele.

Nu spăla pielea sub jet de apă

Cizmele din piele naturală se curăţă de noroi cu o cârpă moale, umedă şi curată.  Continuă procedura cu o cârpă uscată. Pentru a le da luciu, folosește lapte demachiant sau lapte de corp. Nu le băga sub jetul de apă pentru că rişti să deteriorezi materialul.

Cum se ştergi petele lăsate de zăpadă de pe cizme?Spală materialul textil la maşina de spălat

Cizmele din material textil pot fi spălate la maşina de spălat, la un program scurt şi la o temperatură scăzută. Cizmele ude se scot din cuvă şi se lasă la uscat cel puţin o zi.

Pentru pielea întoarsă,  foloseşte o gumă de şters

Încălțămintea din piele întoarsă trebuie curățată imediat. Dacă lași murdăria să pătrundă în material, cizmele vor rămâne pătate. Trebuie să le lași să se usuce și să îndepărtezi mizeria cu o perie aspră. Pata rămasă poate fi înlăturată cu ajutorul gumei de șters.

Text: Sorina Țurcanu

Ioana Căpraru a făcut-o și pe asta! Mai bine mai târziu decât niciodată!
Articolul anterior
„Suntem prea grași ca să muncim”. Cum a plătit un cuplu nunta extravagantă pe care a organizat-o
Articolul următor