Cum trebuie să mănuim corect tacâmurile în farfurie după ce am terminat de mâncat!

Cu siguranță pentru mulți dintre noi acest subiect este unul banal, însă de fapt felul în care mâncăm și felul în care ne așezăm la masă ține de educația fiecăruia dintre noi.

separator

Așadar, dacă scaunul este prea departe de masă, riscăm să ne pătăm rău de tot, chiar dacă suntem atenți. Și poziția noastră trebuie să fie una corectă, așa încât doar capul trebuie să fie aplecat, nu și umerii. Iar ceea ce ține de partea cu tacâmurile, vom ține  lingura și cuțitul în mâna dreaptă, excepție fiind doar stângacii. Furculița o vom ține în mâna stângă, iar când terminăm de tăiat o mutăm în partea dreaptă. Atunci când vom termina de mâncat un fel de mâncare, în farfuria care urmează să fie ridicată de la masă, așezăm furculița și cuțitul paralel cu dinții în jos. O altă regulă de bază este ca să nu gesticulăm cu lingura sau furculița în timp ce mâncăm. Iar dacă ni se întâmplă să scăpăm unul dintre tacâmuri pe jos, nu îl ștergem pe cel căzut, dar cerem altul în loc.

Așadar, iată câteva moduri în care așezăm tacâmurile în farfurie, în funcție de etapele mesei:

  1. Punem tacâmurile ca în imaginea de mai jos doar atunci când bem sau ne ridicăm de la masă pentru a dansa sau pentru a lua o gură de aer, însă revenim să mâncăm apoi.
  2. În cazul în care farfuria este goală, dar ne mai dorim să consumăm din același fel de mâncare, punem tacâmurile în formă de ”X”.
  1. Dacă am terminat de mâncat, așezăm tacâmurile paralel, iar în cazul în care ni se cere să le păstrăm le punem alături de farfurie pe un șervețel.

Totuși, dacă în timpul mesei se întâmplă mici accidente, de exemplu un pahar spart, o lingură sau o furculiță au fost scăpate pe jos sau întâmplător sau ai pătat haina, nu te agitaț, încearcă să le rezolvați pe toate fără multă agitație și emoții. Iar dacă ai spart o cană sau un pahar din vesela gazdei ar fi bine să te oferi să i le cumperi. Cu siguranță nu va accepta, însă așa vei fi politicos și vei da dovadă de bun simț!

O mamă a fost salvată de urgență după ce bebelușul, lovind-o puternic în burtă, i-a rupt uterul
Articolul anterior
Angelina Jolie și-a făcut apariția cu o nouă tunsoare
Articolul următor
Alte articole interesante