Ai prea multe haine? Iar acest lucru îţi cam dă bătăi de cap? Nu mai ştii cum să le depozitezi, încât să fie loc pentru toate? Ai obosit de fiecare dată să scoţi hainele şifonate şi să laşi dezordine în dulap? Află care sunt secretele unui şifonier ordonat şi cum să ţii ritmul acestui “obicei”.

1. Asortează lucrurile din şifonier
Încearcă să grupezi hăinuţele pe categorii: pantaloni, fuste, topuri, rochii, jachete etc. Dacă doreşti, poţi să le asortezi şi după culoare, pentru a da o atmosferă mai “dulce” şifonierului tău. Mereu ai grijă să laşi loc între umeraşe, pentru a ţine rezervă altor hainuţe, ce urmează să-ţi îmbogăţească garderoba.
Obişnuieşte să calci fiecare piesă vestimentară înainte de a o pune pe umeraş. Acest lucru te va scăpa de o grijă în plus şi îi va conferi dulăpiorului tău mai multă acurateţe.
2. Depozitează în alt loc, hainele care nu sunt de sezon
Hainele au nevoie de o încăpere aparte, unde să stea aerisite, pe umeraş, dacă doreşti să le găseşti mereu proaspete şi neşifonate. Învaţă să îndepărtezi din şifonier toate hainele care nu sunt de sezon. Depozitează-le într-un dulap separat, sau punele în saci de bumbac şi du-le în debara. Fii atentă şi la hainele scumpe pe care le porţi ocazional: rochii, costume, fuste, salopete etc. Depozitează-le şi pe ele alături de hainele din alt sezon.
3. Spune nu sacilor de plastic!
Evită folosirea sacilor de plastic, pentru depozitarea hainelor. Şi articolele vestimentare trebuie “să respire”, altfel umezeala din saci poate duce la deteriorarea lor. Înlocuieşte sacii de plastic cu cei de bumbac sau de textil.
4. Atenţie la molii!
Te lupţi cu moliile de ceva timp? Nu ştii ce să le mai faci, ca să-ţi lase puloverele şi hainuţele în pace? Atunci încearcă să speli cu mâna fiecare articol, foloseşte un detergent pentru lână, după care rulează-le şi bagă-le pentru câteva zile în congelator. Astfel vei omori ouale şi moliile, şi vei fi sigură că pe acestă piesă, nu-şi vor mai face apariţia. Pentru a fi şi mai sigură, că ai scăpat definitive de ele, depozitează hainele de lână sau de mătase în săculeţe antimolii, care se închid etans. Mai sunt şi cutii de carton speciale pentru aşa ceva. Pune între piese câteva bile de naftalină sau nişte bucheţele de levănţică şi hainele sunt gata de “iernat”.
Aşa cum ai grijă de ţinuta şi frumuseţea ta, la fel învaţă cum să “întreţii ”un dulap ordonat şi curat!
