Lacrima Maicii Domnului, floarea parfumată care produce mir

Floarea de ceară, supranumită şi Lacrima Maicii Domnului sau Floarea de porţelan, este una din cele mai populare plante de apartament. Ea are flori speciale, un aspect unic și un parfum îmbătător, fiind originară din Asia. Se spune că beneficiile sale sunt miraculoase.

separator
Lacrima Maicii Domnului se găseşte în peste 250 de specii şi varietăţi şi înfrumuseţează orice spaţiu al casei sau al grădinii. Legenda care stă la baza denumirii plantei o înfăţişează pe Fecioara Maria vărsând lacrimi de durere la picioarele Fiului răstignit pe cruce. A mers apoi în Grădina Ghetsimani, locul unde se rugase IIsus înainte de a fi prins şi răstignit. A închinat o rugă fierbinte către Dumnezeu în care îi cerea ca cei care i-au omorât fiul să fie iertaţi. Pentru că a vrut un semn al ascultării acestei rugăciuni, Dumnezeu a făcut să răsară mii de flori mici şi albe, care s-au răspândit în întreaga lume, precum credinţa.

Această plantă delicată, de culoare alb-rozalie, elimină, la atingere, un lichid incolor, ca lacrima, parfumat. De altfel, floarea de ceară este folosită îndeosebi la confecţionarea de metanii pentru călugări şi creştini.

Lăsând la o parte apectul pur spiritual acestei flori speciale, ”Lacrima Maicii Domnului” este înzestrată cu proprietăţi ornamentale deosebite, fie că este aşazată în ghiveci, ca plantă de apartament, fie că este plantată în grădină.

Beneficiile acestei plante miraculoase sunt renumite: se crede că floarea produce mir în mod natural şi că are proprietăţi curative.  

sursa

 

 

Grindină și inundații masive în satul Opaci
Articolul anterior
Satul Copceac, din raionul Ștefan Vodă, luat de ape. Imagini sinistre
Articolul următor
Alte articole interesante