„Nikita Rinadi” – un deceniu de activitate!

„Nikita Rinadi” – un deceniu de activitate! Secretele celui mai longeviv brand autohton dedicat femeilor

Secretele celui mai longeviv brand autohton dedicat femeilorUn simplu click pe reţelele de socializare dezvăluie multe nume sonore care, de-a lungul anilor, au îmbrăcat hainele marca „Nikita Rinadi”. Brandul autohton dedicat în totalitate femeilor. În acest an, renumita compania marchează 10 ani de activitate pe piaţa din Republica Moldova. Secretul longevităţii ni l-a dezvăluit fondatoarea brandului – Nadya Gudumac.

 • 10 ani de activitate! Este posibil să supravieţuieşti, în Republica Moldova, în domeniul modei, atâta vreme? Care este secretul?
 • Da, este posibil! Ba mai mult! Este posibil să te şi dezvolţi. De multe ori sunt întrebată care este „secretul” care face posibilă menţinerea brandului „Nikita Rinadi” pe piaţa autohtonă. Sincer, acest „secret” este, de fapt, o muncă enormă, o dârzenie, dacă vreţi, aproape ne mai întâlnită. Ne-am încăpăţânat, în sensul bun al cuvântului, încă de la început, să nu cedăm presiunilor, greutăţilor şi nopţilor nedormite. Orice lucru, indiferent dacă e vorba despre afacere sau nu, nu poate lua foc decât atunci când ai un scop bine definit, doar atunci când îţi doreşti ceva cu adevărat şi eşti dispus să faci sacrificii.
 • Dacă tot a venit vorba despre sacrificii, dumneavoastră ce aţi sacrificat pentru a menţine brandul în trend?
 • Cu ceea ce avem noi, oamenii, mai de preţ – timpul! Am sacrificat timpul meu, anii, sănătatea, pe alocuri, prietenii, familia. Dar, investiţia sufletească în acest proiect este răsplătită ori de câte ori văd hainele create de noi care bucură femeile noastre.
 • Aţi sacrificat destul de mult pentru altcineva. S-a meritat? Nu regretaţi?
 • Absolut deloc! Ideea brandului „Nikita Rinadi” a avut la bază, încă din start, fericirea celor care ne înconjoară, iar în cazul nostru vorbim despre femei. Spuneam şi cu altă ocazie, eu am avut marele noroc să văd, acum mulţi ani, cum sunt îmbrăcate femeile de peste hotare şi cât de bine arată. Astfel a venit şi ideea, dorinţa, de a oferi această fericire, aici, în ţara noastră. Când începe să te preocupe cu adevărat un alt om de lângă tine, dispare regretul faţă de persoana ta sau îngrijorarea că te neglijezi în favoarea altuia. Eu, la fel ca noi toţi, am avut de ales şi am ales să aduc fericirea pe chipul femeilor din Republica Moldova.
 • Cum aţi descrie 10 ani de activitate în fruntea „Nikita Rinadi”?
 • Cu urcuşuri şi coborâşuri. Cu prezentări de modă în anii când ţara noastră nu avea aşa ceva. Cu o pandemie care ne-a îngenunchiat şi ne-a arătat că nimic nu este veşnic. Cu toate acestea, în acest an, noi, marcăm 10 ani de la lansarea brandului „Nikita Rinadi”, iar acest lucru ne dovedeşte, o dată în plus, că am ales calea cea dreaptă şi am ştiut cum să ne menţinem. În toată această perioadă am învăţat, de asemenea, că putem face faţă provocărilor, putem să ne depăşim propriile aşteptări. Ne-am „crescut” generaţii de tinere care au ales hainele noastre. La fel, ne-am întinerit clienţii, ceea ce donotă că, tinerele noastre ştiu să pună preţ pe propia persoană, ceea ce, poate noi, acum 15, 20 de ani nu am ştiut să facem.
 • Care sunt planurile pentru următorii 10 ani?
 • Să repetăm acest interviu cu ocazia, deja, a 20 de ani de activitate! Mai în glumă mai în serios, în primul rând, ne dorim sănătate şi vouă la fel. Indiferent de cifre, noi ne dorim să putem reveni la frumoasele tradiţii de lansări de modă, cu oameni mulţi, frumoşi la chip, fără a ne teme. Acest lucru, cu siguranţă, va avea loc, mai devreme sau mai târziu. Eu sunt mândră să mă aflu în fruntea brandului „Nikita Rinadi”, dar să ştiţi că fără echipa – nimic nu ar fi posibil. Oameni care, zi de zi, fac posibilă apariţia colecţiilor de sezon. Consultanţii din magazin, cei care au grijă să reacţioneze mereu la mesajele online ale cumpărătorilor. Aceşti 10 ani de activitate sunt meritul fiecăruia dintre ei, cei care au contribuit la dezvoltarea brandului. Eu le mulţumesc pentru încredere şi pentru faptul că sunt alături de mine.

Vă mulţumim pentru tipul acordat!

Regina Letizia a Spaniei a purtat o ținută identică cu cea a unei femei căreia i-a acordat o diplomă

Regina Letizia a Spaniei a participat miercuri la un eveniment oficial desfășurat în orașul Merida, din Spania. Regina în vârstă de 49 de ani a acordat diplome unor persoane din cadrul Consiliului Regal al Dizabilității și a avut parte de o surpriză amuzantă. Letizia a acordat o diplomă unei femei care purta o rochie identică.

Regina Spaniei a arătat uimitor într-o rochie Mango, fiind întâmpinată de președintele regiunii Extremadura, Guillermo Fernandez.

Letizia a asociat rochia în alb și negru cu o curea neagră lată și o pereche de pantofi negri stiletto. Ea a accesorizat ținuta cu o pereche de cercei în formă de stea.

Însă Regina Spaniei nu a fost singura care a ales rochia Mango pentru acest eveniment oficial.

La scurt timp după ce a intrat în sala de ceremonii, Letizia a observat că una dintre participante purta aceeași ținută. Inmaculada Vivas Teson, profesoară de drept și una dintre persoanele care a primit un premiu din partea Reginei, a purtat aceeași rochie, care face parte din colecția Mango pentru acest sezon și are prețul de 269,99 lei.

Atunci când Inmaculada Vivas Teson a fost chemată pentru a primi o diplomă din partea Reginei, ambele femei s-au amuzat pe seama coincidenței și s-au îmbrățișat.

Nu este prima dată când Letizia poartă piese ale unor branduri accesibile.

Ea alege de obicei branduri spaniole, precum Zara sau Mango.

The secrets to Spain's Queen Letizia's age defying style - Independent.ie
Queen Letizia of Spain's Six Looks In Three Days For Paris State Visit - Red Carpet Fashion Awards
Imagine

sursa

Cum ne comportăm de Paștele Blajinilor! 10 reguli enunțate de un preot

Moldovenii sărbătoresc Blajinii în prima duminică sau în prima luni de după Paști. În aceste zile se merge la cimitir pentru a-i cinsti pe cei adormiți. Sărbătoarea este numită în popor, şi Prohoadele, Paştele Morţilor sau Lunea Morţilor.separator
845895d8b28b762b8896202088d65772

Mai mulți nu cunosc cum ar trebui să se comporte cu ocazia acestei sărbători. Un preot ne vine în ajutor. Preotul Octavian Moşin enunță 10 reguli care ar trebui respectate de către credincioși în această zi.

Iată ce spune preotul:

1. Sărbătoarea este luni, după Săptămâna Luminată. Nu e recomandat să pomenim adormiţii de duminică, deşi s-a generalizat această practică.

2. Rugăciunile pentru adormiţi ar trebui să înceapă în biserică şi să continue la mormânt.

3. E o sărbătoare locală, iar Biserica recomandă nu doar o zi în anul bisericesc pentru pomenirea adormiţilor. Acest lucru poate fi înfăptuit mai în toate zilele şi, în special, sâmbetele din an, iar câteva sâmbete sunt cu pomeniri generale.

4. Rugăciunea să fie îmbinată cu milostenia.

5. Milostenia se face cu nevoiaşii.

6. Atât rugăciunea, cât şi jertfa, să fie din inimă şi nu de dragul lumii.

7. La cimitir se cuvine a fi cumpătaţi şi scufundaţi în rugăciune.

8. Să ne gândim la adormiţi şi nu la poftele noastre.

9. Sunt interzise mesele, băuturile şi veseliile la morminte.

10. Îmbrăcămintea şi portul nostru să fie decente.

Vinerea Mare: Obiceiuri şi tradiţii în această zi. Ce nu ai voie să faci

Vinerea Mare sau Vinerea Paştilor, Vinerea Seacă, Vinerea Patimilor, este o zi de mare doliu a întregii creştinătăţi pentru că în această zi a fost răstignit şi a murit Mântuitorul lumii, Iisus Hristos, informează crestinortodox.ro.separator

În această zi se face pomenire de sfintele, mântuitoarele şi înfricoşătoarele Patimi ale Mântuitorului. Este ultima vineri din Postul Paştilor şi, potrivit tradiţiei, este zi de post negru, adică nu se bea decât apă toată ziua. Conform tradiţiei, în Vinerea Mare nu este bine să mănânci urzici şi nu e bine să fie folosit oţetul, pentru că pe cruce Iisus a fost bătut cu urzici, iar buzele Mântuitorului au fost udate cu oţet, notează crestinortodox.ro.

Vinerea Mare este zi aliturgică, adică nu se săvârşeşte niciuna dintre cele trei Sfinte Liturghii. Ceremonia principală din această zi este scoaterea Sfântului Epitaf din altar şi aşezarea lui pe o masă în mijlocul bisericii. Din străbuni se ştie că prin scoaterea Sfântului Epitaf retrăim coborârea de pe Cruce a lui Hristos şi pregătirea Trupului Său pentru înmormântare.

Din strămoşi se spune că pe cei ce trec de trei ori pe sub Sfantul Aer nu-i doare capul, mijlocul şi salele în cursul anului, iar dacă îşi şterg ochii cu marginea epitafului nu vor suferi de dureri de ochi.

În acestă zi de vineri, seara, se cântă Prohodul şi se înconjoară biserica cu Sfântul Epitaf, care simbolizează trupul Mântuitorului. După procesiunea din jurul bisericii, Sfântul Epitaf este aşezat pe Sfânta Masă din altar, unde rămâne pănă la Înălţare. Punerea pe Sfânta Masă reprezintă punerea Domnului în mormânt, potrivit crestinortodox.ro.

La terminarea slujbei se seară din Vinerea Mare, femeile obişnuiesc să meargă la morminte, unde aprind lumânări şi-şi jelesc morţii. La sfârşitul slujbei, preotul împarte uneori florile aduse, care erau considerate a fi bune de leac. În trecut, lumea pleca acasa cu lumânările aprinse pe drum, ca să afle şi morţii de venirea zilelor mari. Aceştia ocoleau casa de trei ori şi, atunci când intrau, se închinau, făceau câte o cruce cu lumânarea aprinsă în cei patru pereţi sau doar la grinda de la intrare şi păstrau lumânarea pentru vremuri negre.

Din moşi strămoşi se crede că dacă plouă în Vinerea Mare anul va fi mânos, iar daca nu, nu va fi roditor. Unii consideră că, daca se scufundă în apă rece de trei ori în această zi, vor fi sănătoşi tot anul.

Unii obişnuiesc să afume casa cu tămâie în Vinerea Mare, înconjurând-o de trei ori, în zorii acestei zile, pentru ca gângăniile şi dihaniile să nu se apropie de casă şi de pomi scrie crestinortodox.ro.

Iată ce nu ai voie să faci în acestă zi sfântă:

În Vinerea Mare trebuie să se evite lucrările agricole, în special mersul pe câmp, semănatul sau alte activităţi asemănătoare. Această zi mai poartă şi numele de Vinerea Seacă şi asta pentru că tot ceea ce se seamănă nu rodeşte.

În acestă zi nu se sacrifică păsări sau animale, aşa că dacă doriţi să sacrificaţi un animal sau păsări pentru a avea produse din carne de Paşte, este bine să faceţi acest lucru din timp.

În Vinerea Mare este interzis spălatul. De asemenea, în această zi nu se coase şi nu se face curăţenie.

În această zi nu se merge la frizer. Cei mai superstiţioşi evită să se tundă în Vinerea Mare, deoarece se spune că le va muri cineva din familie. Cu toate acestea, există anumite zone, cum e cazul Moldovei, unde oamenii cred că vor fi feriţi de anumite afecţiuni şi boli dacă merg la frizer.

Cum arată palmele unui român care a muncit în agricultură, în Italia
Articolul anterior
34 de moldoveni au murit răpuși de Covid în ultimele 24 de ore
Articolul următor