Noile tendințe în materie de modă pentru sezonul rece!

Cu toate că suntem în plină vară, designerii și-au prezentat deja noile colecții din care putem deduce cu ușurință ce se va purta în sezonul rece. Stilul grunge, safari, military, baroc și retro vor seduce fashionistele din întreaga lume.

separator

Retro

În această toamnă se reîntorc tendințele anilor ’40 și ’90. Designerii readuc în tendințe rochiile cu volum, costumele alcătuite din rochii și pantaloni, croielile lejere și pălăriile tricotate. Influențele retro pot fi observate în colecțiile Gucci, Prada, Christian Dior, Carolina Herrera Oscar de la Renta, Bottega Veneta, Tom Ford.

stil retro

Military

Prezent în colecțiile din sezoanele trecute, stilul military se menține pe poziții și în toamnă-iarnă 2013-2014. Totuși, acesta posedă accente noi, neîntâlnite în colecțiile de până acum. Designerii au abordat croieli ce pun accent pe siluetă. Deci, formele feminine, cuminți și lipsite de vulgaritate vor face senzație în noul sezon. Colecțiile Alexander Wang, Fendi, Christopher Kane și Michael Kors, toate au abordat acest stil.

military

Masculin

Stilul împrumutat de la bărbați a fost întotdeauna adorat de femei. Stilul masculin va fi în tendințe toamna aceasta, aducând în modă bluze supradimensionate, pantaloni cu talie înaltă și șepci. Ținute în stil masculin poți vedea la colecțiile Giorgio Armani, Ralph Lauren, Stella McCartney, Comme des Garçons, Maison și Martin Margiela.

stil masculin

Baroc

Designerii au dezvoltat o adevărată obsesie pentru stilul baroc. Pentru sezonul rece, marile case de modă au pus accent pe ținutele elegante și rafinate, decorate cu broderii şi printuri de aur, care te scot din anonimat oriunde te-ai afla. Dantela fină și imprimeurile luxoase reproduc picturi ale faimoșilor maeștrii ai Renașterii, iar bijuteriile opulente conferă un plus de strălucire ținutelor. Pentru inspirație, poți analiza colecțiile Chanel și Alberta Ferretti.

baroc

Grunge

Unii designeri s-au inspirat din perioada nonconformistă a anilor ’80 și au introdus în colecțiile lor grunge-ul. Elementele cheie ale acestui stil sunt țintele, ciorapii din plasă, pielea și culorile închise. Stilul grunge a fost prezentat în colecțiile designerilor Emilio Pucci, Rodarte, Vivienne Westwood și Saint Laurent.

grunge

Text: Sorina Țurcanu

De ce nu este recomandat să bei cafea înainte de a merge la cumpărături. Oamenii de știință au explicat motivul

Deși majoritatea dintre noi facem asta și considerăm a fi un obicei banal, se pare că oamenii de știință au o părere negativă despre mersul la cumpărături după ce am băut cafea. Potrivit acestora, există un risc pe care puțini l-am fi pus pe seama acestui obicei.

Care e legătura dintre cafea și mersul la cumpărături

Cafeaua și cardurile bancare au o legătură despre care puțini știm, potrivit cercetătorilor de la Universitatea din Florida de Sud, citați de Evenimentul Zilei. Oamenii de știință au explicat că cei care beau cafea înainte de a merge la o sesiune de cumpărături ajung să cheltuiască cu 50% mai mulți bani și să cumpere cu 30% mai multe articole comparativ cu cei care nu consumă această băutură înainte, potrivit sursei citate mai sus:

„Cofeina, ca un stimulent puternic, eliberează dopamină în creier, care excită mintea și corpul. Acest lucru duce la o stare de energie mai mare, care, la rândul său, îmbunătățește impulsivitatea și scade autocontrolul.”, a afirmat autorul principal al studiului, Dipayan Biswas, profesor de marketing, într-un comunicat universitar.

„Ca urmare, consumul de cofeină duce la impulsivitate la cumpărături în ceea ce privește numărul mai mare de articole achiziționate și cheltuielile mai mari.”, a mai precizat acesta.

Cum s-a derulat experimentul oamenilor de știință. Ce au descoperit

Se pare că cercetătorii au instalat un espressor la intrările principale ale unui lanț de magazine de bunuri pentru casă din Franța, precum și într-un magazin universal din Spania, potrivit sursei citate. Iar, pentru a studia rezultatele, cercetătorii au oferit oamenilor câte o ceașcă goală gratuită pe care aceștia din urmă au fost tentați să o umple cu cafea.

Aproximativ jumătate dintre oameni au cumpărat o cafea de la tonomat, care conținea aproximativ 100 mg de cofeină, în timp ce cealaltă jumătate a ales fie o cafea decofeinizată, fie apă.

La final, cercetătorii au notat că oamenii care au băut cafea au cheltuit mai mult și au cumpărat lucruri fără să aibă nevoie de ele cu adevărat, precum articole neesențiale (lumânări, parfumuri, etc.).

Studiul nu s-a oprit aici, întrucât oamenii de știință au vrut să vadă care sunt efectele consumului de cafea asupra cumpărăturilor online. Se pare că și de această dată rezultatele au fost la fel, pentru că cei care obișnuiesc să bea cafea înainte sau în timp ce fac cumpărături online, au manifestat tendințe „impulsive” și au cumpărat mai mult decât au avut nevoie:

„În timp ce cantitățile moderate de cofeină pot avea beneficii pozitive pentru sănătate, pot exista consecințe neintenționate ale consumului de cofeină în timpul cumpărăturilor. Adică, consumatorii care încearcă să controleze cheltuielile impulsive ar trebui să evite să consume băuturi cu cofeină înainte de a face cumpărături.”, a încheiat prof. Dipayan Biswas, potrivit Study Finds, citat de sursa menționată mai sus.

De ce nu ar trebui să folosești niciodată apă clocotită pentru a desfunda chiuveta

Chiuveta de bucătărie este folosită deseori pe post de coș de gunoi. E firesc ca aceasta să se înfunde, iar multe persoane folosesc apa clocotită pentru a scăpa de această problemă. Este cea mai mare greșeală pe care o poți face. 

Cel mai bine este să nu turnați apă clocotită în chiuvetă, deoarece această acțiune înmoaie țevile din PVC și mai ales îmbinările țevilor, ceea ce face ca acestea să se desprindă și să nu mai fie etanșe.

Pentru a nu provoca daune, cel mai bine este să folosiți un piston mecanic (tijă metalică flexibilă) pentru a desfunda țevile de scurgere înfundate. În cazul utilizării acestui instrument în chiuveta de bucătărie, este extrem de important să folosiți un piston diferit de cel din baie.

De asemenea, nu este recomandat să verși în chiuvetă apa fierbinte rezultată în urma gătitului.

sursa

Cum poți genera acasă, simplu, energie verde din apa de ploaie

Într-un review publicat pe Amazon la un generator hidro de mici dimensiuni, un bărbat a descris sistemul prin care obține energie verde din apă de ploaie.

Cum poți genera acasă, simplu, energie verde din apa de ploaie

Sistemul realizat de el este destul de simplu. Apa care cade pe acoperiș este direcționată, prin jgheaburi, spre un butoi montat la o înălțime de un metru și ceva de sol, transmite go4it.ro.

Din butoi, „inginerul” a tras un furtun, pe care a montat generatorul. Fără un regulator instalat, tensiunea curentului generat variază în funcție de presiunea apei. Când butoiul este plin cu apă, utilizatorul reușește să scoată o tensiune de 4,9 V.

Sistemul poate fi folosit pentru iluminarea unei cabine de duș exterioare

Ideea utilizatorului de pe Amazon poate fi dezvoltată în continuare. La cea de-a doua ieșire a generatorului poate fi montat un furtun de duș cu pară. Rezultă astfel un duș exterior, ideal pentru zilele caniculare de vară. Da, știm, vara este departe, dar proiectul poate fi început / pregătit înainte de venirea anotimpului cald.

Energia produsă de generator poate fi folosită pentru alimentarea unei surse de iluminat pentru duș, utilă seara sau noaptea, de preferat o bandă de LED-uri cu consum redus.

Dacă presiunea apei este suficient de mare, un astfel de generator poate fi configurat pentru a fi folosit inclusiv pentru încărcarea de baterii de electronice mici.

Un generator hidro de mici dimensiuni poate fi achiziționat din magazine online.

În clipul video de mai jos puteți vedea în acțiune un astfel de mini generator:

Sesiune foto cu Angela Gonța!
Articolul anterior
Soţul Marianei Şura!
Articolul următor