Nouă reguli de bun simț pe care toată lumea ar trebui să le știe

Orice om își dorește să fie tratat cu respect, iar ca acest lucru să se întâmple, regulile de conduită trebuie să fie primul criteriu după care să se ghideze fiecare atunci când intră în contact cu ceilalți. Îți reamintim care sunt cele nouă reguli de bun simț pe care toată lumea ar trebui să le știe și să le respecte.

separator

Nu întârzia niciodată la o întâlnire

Punctualitatea este o regulă importantă de bun simț, astfel că ar trebui să o respecți întotdeauna. Nu contează cât de bine cunoști persoana cu care ai întâlnire, important este să îți dai cuvântul și să fii la ora stabilită în locul convenit. Toți vor ști că ești o persoană pe care se poate conta. Dacă întârzii ori nu poți să ajungi, anunță întotdeauna schimbările intervenite.

Aruncă resturile alimentare din frigiderul de la muncă

Așa cum îți faci curățenie acasă în frigider, la fel ar trebui să faci și la locul de muncă. Nu este nimeni obligat să arunce după tine resturile alimentare. Este obligația ta să ai grijă la ceea ce ai în frigider.

Nu vorbi tare la telefon

O altă regulă de bun simț de care trebuie să ții cont implică utilizarea telefonului. Convorbirea ta îi poate deranja pe cei din jur dacă este purtată pe un ton ridicat ori dacă folosești anumite cuvinte nepotrivite.

Oferă-ți ajutorul când ești în vizită

Chiar dacă ai fost invitată undeva, nu înseamnă că nu ar trebui să te intereseze deloc ceea ce lași în urma ta. Dacă este multă dezordine, spune-le gazdelor că te oferi să le ajuți să facă ordine. Chiar dacă nu toate persoanele vor fi de acord cu acest lucru, fii sigură că vor aprecia intenția ta.

Înapoiază la timp lucrurile împrumutate

Fie că este vorba de bani, de haine ori de cărți, înapoiază mereu lucrurile respective. Nu aștepta ca persoana care te-a ajutat să îți vorbească despre acest lucru. Tu ești cea datoare să își amintească de obiectele respective.

Nu aștepta să ți se plătească mereu nota de plată

Indiferent că ieși în oraș cu părinții, cu iubitul ori cu prietena cea mai bună, nu te aștepta ca acele persoane să plătească mereu nota de plată. Chiar dacă nu stai bine la capitolul financiar, încearcă măcar din când în când să plătești singură ceea ce ai consumat. De asemenea, nu ar strica să le întorci favoarea.

Nu îți verifica telefonul în permanență

Verificarea constantă a telefonului lasă de dorit atunci când te afli într-un grup. În loc să le acorzi atenție celor cu care ești, tu preferi să stai cu nasul în mobil. Nu faci altceva decât să le oferi impresia că nu te încântă prea mult compania lor și că ai lucruri mai importante de făcut.

Oferă locul tău persoanelor care au nevoie

O altă regulă de bun simț pe care ar trebui să o respecte oamenii are legătură cu locul din mijloacele de transport în comun. Este frumos să faci acest gest pentru persoanele mai în vârstă, pentru gravide și pentru femeile care țin un copil în brațe.

sursa

Adorabil! Băiețelul Natei Albot a împlinit o lună
Articolul anterior
Incendiile devastatoare din California: casa lui Gerard Butler a ars din temelii
Articolul următor
Alte articole interesante