Parfumează casa în mod natural!

Spray-urile și odorizantele pot fi periculoase pentru organism. De aceea, ar fi mai bine să apelezi la produse naturale, care nu doar emană un miros plăcut, dar sunt și mai sănătoase.

separator

prima imagine

Îți propun 4 metode de reîmprospătare a aerului:

Săculeți cu parfum de levănțică

Planta cu flori albastre era folosită de pe vremea romanilor la băile aromate, pentru efectul său calmant și benefic asupra pielii. În prezent, aceasta este folosită pentru a ține la distanță moliile de haine, dar și pentru a împrospăta mirosul din cameră.

saculeti cu parfumPentru a pregăti săculeți cu levănțică, vei avea nevoie de 125 gr de această plantă uscată, 1 lingură de maghiran uscat, 1 lingură de cimbru uscat, 4 frunze de dafin mărunțite, coaja uscată și mărunțită de la o portocală, 20 picături de ulei esențial de levănțică și câțiva săculeți de bumbac.

Amestecă ingredientele și umple câțiva săculeți cu această compoziție. Amplasează săculeții în diverse colțuri ale casei.

cafeaCafea măcinată

Cafeaua absoarbe mirosurile neplăcute și emană o aromă specifică. Dacă îți dorești ca toată casa ta să miroase delicios, adaugă într-un bol de sticlă 3 linguri de cafea. Iar dacă îți dorești o aroma mai puternică, adaugă cafeaua măcinată într-o tigaie încinsă. În doar 3 minute, casa ta va mirosi seducător.

Spray cu aromă de mentă și lămâie

sprayDacă preferi mirosurile fresh, poți prepara un spray din mentă și lămâie. Vei avea nevoie de 10 picături de ulei esențial de mentă, 5 picături de ulei esențial de lămâie și 5 picături de ulei esențial de portocală.

Amestecă uleiurile esențiale într-un pulverizator în care ai adăugat, în prealabil, o cantitate suficientă de apă (în total, în recipient trebuie să fie o cantitate de 125 ml de lichid).

coji de citriceCoji de citrice

Cojile de citrice sunt și ele o soluție foarte bună. Ţine-le într-un vas cu apă și îți vor împrospăta aerul din întreaga casă. Mai mult, le poți folosi și atunci când aspiri. Pune câteva coji în sacul de la aspirator și astfel, nu va mai mirosi a praf.

Text: Sorina Țurcanu

Trucuri pentru părinţii cu copii mofturoşi
Articolul anterior
Sucul de rodie, alimentul minune pentru fertilitate
Articolul următor
Alte articole interesante