Produse de curăţat şi detergenţi pe care să nu-i combini niciodată. Ar putea exploda!

Multe persoane consideră că un produs de curăţat poate funcţiona mai bine dacă îl amesteci cu altul. Însă, Nancy Bock, specialist la American Cleaning Institute spune că anumite produse de curăţat, în combinaţie, pot degaja fum toxic sau alte reacţii chimice nedorite.

separator

Chiar dacă citeşti întotdeauna instrucţiunile de folosire și ingredientele produselor de curățat, află că nu este bine să amesteci:

1. Diferite tipuri de soluţii pentru curăţarea canalelor de scurgere a chiuvetelor între ele

,,Nu aș recomanda amestecarea a două soluţii diferite pentru ţevi ori chiar folosirea lor una după cealaltă. Acestea au formule puternice și ar putea chiar exploda dacă sunt combinate’’, spune Nancy Bock.

2. Bicarbonat de sodiu şi oțet

Deși acestea sunt la îndemână în orice casă, nu încerca să le foloseşti combinate la curăţat. ,,Bicarbonatul de sodiu este o bază, iar oțetul este un acid. Când le amesteci rezultă în mare parte apă și puţin acetat de sodiu. Într-un recipient închis, acest amestec poate exploda.

3. Peroxid de hidrogen şi oțet

Dacă ai fi auzit că poţi pulveriza fructele şi blaturile alternant cu peroxid de hidrogen și oțet, apoi să ştii că acestea nu trebuie combinate în acelaşi recipient întrucât formează acid peracetic, o substanţă toxică ce irită pielea, ochii și sistemul respirator.

4. Înălbitor şi oțet

,,Împreună ele produc clor gazos, care pot provoca tuse, probleme respiratorii, iritarea şi lăcrimarea ochilor’’, spune Bock.

5. Înălbitor şi amoniac

Înălbitorul cu amoniac produce un gaz toxic numit cloramină, ce determină aceleași simptome ca şi înălbitorul cu oțet – dificultăţi de respiraţie şi dureri în piept’’, spune expertul. Multe produse de curățare a sticlei, geamurilor conțin amoniac, de aceea ai grijă să nu le amesteci cu clorul.

6. Înălbitor şi şerveţele cu alcool

Este o combinaţie iritantă şi toxică. În general, fă o regulă şi nu amesteca înălbitorul cu nimic altceva.

Alimente pe care să nu le cumperi de la supermarket
Articolul anterior
Mersul rapid te ajută să slăbești… mult!
Articolul următor
Alte articole interesante