Reguli de etichetă: cum să porți corect inelele

Inelele sunt unele dintre cele mai vechi bijuterii. În multe țări inelele nu erau purtate ca simple ornamente, ci pentru a arăta apartenența la un anumit clan regal. Cu ajutorul inelelor erau executate diverse ritualuri și sacramente. Astăzi, inele de diferite configurații, dintr-o varietate de metale sunt purtate atât de bărbați, cât și de femeile din întreaga lume. În lumea modernă, există însă anumite reguli de etichetă privind purtarea inelelor. Află care sunt acestea!

separator

Cât de multe și ce inele pot fi purtate în conformitate cu standardul mondial și eticheta general acceptată?

Numărul admisibil de inele pentru femei

Orice bijuterie este frumoasă în felul ei și poate fi dificil să alegi una. Prin urmare, mulți încearcă să pună pe degete mai multe inele. Dar, conform regulilor, numărul permis de inele pentru o femeie nu este mai mare de trei: două pe o mână și unul pe cealaltă mână.

În mod tradițional, o femeie poartă un inel de logodnă, verigheta și un altul la alegere.

Prea multe inele purtate în același timp de către o doamnă denotă faptul că aceata nu este familiarizată cu regulile etichetei, fie consideră că acest lucru este frumos.

Trebuie știut că un număr mare de inele de pe degete strică imaginea. În plus, este mai dificil în acest caz să alegi ținutele și alte accesorii.

Mai mult de trei inele sunt permise, dar există câteva subtilități. Pe degetul mic trebuie pus un inel îngust, dar nu sunt permise inele cu pietre, doar o bandă subțire de metal. Dacă există mai multe diamante mici pe inel, atunci acestea ar trebui să fie mici, să nu se arunce în ochi.

Pe degetul inelar se poartă inelul de căsătorie sau verigheta. Acesta, potrivit regulilor etichetei, nu ar trebui să fie prea voluminos. Inele mari grele cu pietre mari sunt purtate pe degetul mijlociu.

Degetul arătător ppoate fi decorat cu inele subțiri cu model geometric sau cu pietre încrustate de dimensiuni medii.

Pe degetul mare, în anumite condiții, în functie de stilul hainelor și stilul de viață, pot fi purtate inele mari, late, voluminoase, fără pietre și ornamente stridente.

Inele pentru bărbați – de care și cât de multe?

Bijuteriile destinate sexului masculin nu sunt atât de variate după formă și structură.

Cel mai comun și mai elegant este inel de aur de căsătorie. Este potrivit ca acesta să fie neted, cu suprafața semicirculară, acesta denotă eleganță și aproape că niciodată nu iese din modă.
La acest inel, pot fi adăugate unul sau două inele: inelul de familie (inelul cu Blazon sau inițiale), inelul cu gravură (în l.rusă печаткa). Inelele de familie sunt purtate de obicei de către bărbații unei familii nobile. Se poartă pe mâna stângă, pe degetul inear sau degetul mic. Acolo arată cel mai spectaculos.

Atunci când reprezentanții sexului puternic poartă pe degete un inel de căsătorie și un inel de familie, este bine să nu mai poarte nimic. Cu toate acestea, dacă se dorește încă unul, este permis ca acesta să fie unul mic, puțin sub cel imprimat.

În general, inele cu stemă, tipărite cu inițiale sunt simboluri ale puterii aparținând familiei nobile. Ele sunt mai degrabă simbolice decât cu rol de ornament. Din acest motiv, unii bărbați preferă să poarte inele cu diamante pe degetul mic. Dar, piatra și decorația în sine nu ar trebui să fie prea pretențioase, mari. Inelul cu Blazon sau inițiale este inelul moștenit din familie, care este transmis din generație în generație. Acesta are o puternică încărcătură sentimentală pentru purtător. De-a lungul istoriei astfel de inele erau rezervate membrilor aristocrației. Inelul purtat pe degetul mic de la mâna stângă are un rol nobil.

Inelele se aleg în funcție de anumiți parametri

Primul lucru pe care ar trebui să-l luați în considerație atunci când alegeți o podoabă pentru mâini este vârsta.

Fetele tinere arată bine cu un inel nu foarte mare, cu o mică pietricică – un astfel de ornament va sublinia tinerețea, prospețimea și castitatea. Femeile mature pot alege un inel greu, care să le distingă individualitatea și gusturile excelente, să le accentueze frumusețea matură. Acest lucru se datorează faptului că o decorație masivă va distrage atenția de la pielea mâinilor.

Cel de-al doilea lucru care trebuie luat în considerare este mărimea palmei

Femeile cu palme mari și degete scurte ar trebui să opteze pentru bijterii mari cu forme proeminente sau cu pietre ovale, romb, sau sub formă de picătură. Nu este nevoie să purtați inele late care să închidă zona interarticulară, aceasta va scurta mai mult degetele mici.

Forma mâinii influențează alegerea decorului

Mâini pline, ,,pufoase” – pentru palmele rotofei este mai bine să alegeți inele neobișnuite, cu desen original și forma neregulată a inelului (cu unghiuri, zig-zag-uri) – astfel de ornamente face mâinile mai elegante din punct de vedere vizual. Nu sunt recomandate inele cu pietre rotunde – acestea vor accentua aspectul pufos al mâinilor.

Mâini cu articulații proeminente – persoanele cu încheieturi mari sunt sfătuite decătre stiliști să aleagă inele cu piatră mare – acest lucru va distrage atenția. Inelele mici, pur și simplu, nu vor fi vizibile pe astfel de degete.

Mâini foarte subțiri. Degetele prea subțiri și slabe vor arăta bine cu un inel lat, cu piatră încrustată sau fără el.

Mâini frumoase proporționale. Femeile cu o formă frumoasă și regulată a mâinilor sunt cele mai norocoase, acestea pot purta inele de orice formă, configurație, lățime, cu sau fără pietre.

Degete alungite. Degetele frumoase și lungi vor arăta bine cu inele cu pietre ovale.

Reguli generale privind eticheta purtării inelelor pe degete

Există reguli general acceptate pentru purtarea inelelor. Care sunt cerințele recunoscute în întreaga lume.

-Nu este recomandat să porți mai mult de un inel pe o singură mana. Dacă se întâmplă asta atunci asigură-te că decorațiile sunt similare între ele.

-Pe o mână, este inacceptabil să porți inele din metale diferite sau cu pietre de diferite culori – este lipsit de gust. De asemenea, și valoarea lor ar trebui să fie aproximativ egală.

-Este de prost gust să porți în timpul zilei inele din metale și pietre prețioase, diamante. Astfel de bijuterii sunt potrivite seara, într-o cameră luminată puternic.

-După 20 de ani puteți alege inele din metale prețioase.

-Dacă preferați tricouri, blugi, pulovere, atunci inelele cu pietre mari nu sunt pentru tine. Preferința ar trebui acordată inelelor subțiri sau invers, celor late, depinde de mărimea și lățimea mâinilor, cu pietre foarte mici sau fără ele.

-Dacă activezi într-o organizație unde este introdus un cod vestimentar, inelele sunt complet inutile. Este permis să porți doar verigheta.

-Inelul de pe deget trebuie combinat cu manichiura. Dacă manichiura nu este într-o stare perfectă atunci ar fi bine să renunți atât la inele cât și la brățări.

Câte ecografii trebuie să facă femeile însărcinate. Ce spun specialiștii
Articolul anterior
,,Nu mi-e milă de femei. Mamelor, creșteți bărbați!”, postarea lui Dmitri Naghiev care a rupt internetul
Articolul următor
Alte articole interesante