Reguli de etichetă: cum să porți corect inelele

Inelele sunt unele dintre cele mai vechi bijuterii. În multe țări inelele nu erau purtate ca simple ornamente, ci pentru a arăta apartenența la un anumit clan regal. Cu ajutorul inelelor erau executate diverse ritualuri și sacramente. Astăzi, inele de diferite configurații, dintr-o varietate de metale sunt purtate atât de bărbați, cât și de femeile din întreaga lume. În lumea modernă, există însă anumite reguli de etichetă privind purtarea inelelor. Află care sunt acestea!

separator

Cât de multe și ce inele pot fi purtate în conformitate cu standardul mondial și eticheta general acceptată?

Numărul admisibil de inele pentru femei

Orice bijuterie este frumoasă în felul ei și poate fi dificil să alegi una. Prin urmare, mulți încearcă să pună pe degete mai multe inele. Dar, conform regulilor, numărul permis de inele pentru o femeie nu este mai mare de trei: două pe o mână și unul pe cealaltă mână.

În mod tradițional, o femeie poartă un inel de logodnă, verigheta și un altul la alegere.

Prea multe inele purtate în același timp de către o doamnă denotă faptul că aceata nu este familiarizată cu regulile etichetei, fie consideră că acest lucru este frumos.

Trebuie știut că un număr mare de inele de pe degete strică imaginea. În plus, este mai dificil în acest caz să alegi ținutele și alte accesorii.

Mai mult de trei inele sunt permise, dar există câteva subtilități. Pe degetul mic trebuie pus un inel îngust, dar nu sunt permise inele cu pietre, doar o bandă subțire de metal. Dacă există mai multe diamante mici pe inel, atunci acestea ar trebui să fie mici, să nu se arunce în ochi.

Pe degetul inelar se poartă inelul de căsătorie sau verigheta. Acesta, potrivit regulilor etichetei, nu ar trebui să fie prea voluminos. Inele mari grele cu pietre mari sunt purtate pe degetul mijlociu.

Degetul arătător ppoate fi decorat cu inele subțiri cu model geometric sau cu pietre încrustate de dimensiuni medii.

Pe degetul mare, în anumite condiții, în functie de stilul hainelor și stilul de viață, pot fi purtate inele mari, late, voluminoase, fără pietre și ornamente stridente.

Inele pentru bărbați – de care și cât de multe?

Bijuteriile destinate sexului masculin nu sunt atât de variate după formă și structură.

Cel mai comun și mai elegant este inel de aur de căsătorie. Este potrivit ca acesta să fie neted, cu suprafața semicirculară, acesta denotă eleganță și aproape că niciodată nu iese din modă.
La acest inel, pot fi adăugate unul sau două inele: inelul de familie (inelul cu Blazon sau inițiale), inelul cu gravură (în l.rusă печаткa). Inelele de familie sunt purtate de obicei de către bărbații unei familii nobile. Se poartă pe mâna stângă, pe degetul inear sau degetul mic. Acolo arată cel mai spectaculos.

Atunci când reprezentanții sexului puternic poartă pe degete un inel de căsătorie și un inel de familie, este bine să nu mai poarte nimic. Cu toate acestea, dacă se dorește încă unul, este permis ca acesta să fie unul mic, puțin sub cel imprimat.

În general, inele cu stemă, tipărite cu inițiale sunt simboluri ale puterii aparținând familiei nobile. Ele sunt mai degrabă simbolice decât cu rol de ornament. Din acest motiv, unii bărbați preferă să poarte inele cu diamante pe degetul mic. Dar, piatra și decorația în sine nu ar trebui să fie prea pretențioase, mari. Inelul cu Blazon sau inițiale este inelul moștenit din familie, care este transmis din generație în generație. Acesta are o puternică încărcătură sentimentală pentru purtător. De-a lungul istoriei astfel de inele erau rezervate membrilor aristocrației. Inelul purtat pe degetul mic de la mâna stângă are un rol nobil.

Inelele se aleg în funcție de anumiți parametri

Primul lucru pe care ar trebui să-l luați în considerație atunci când alegeți o podoabă pentru mâini este vârsta.

Fetele tinere arată bine cu un inel nu foarte mare, cu o mică pietricică – un astfel de ornament va sublinia tinerețea, prospețimea și castitatea. Femeile mature pot alege un inel greu, care să le distingă individualitatea și gusturile excelente, să le accentueze frumusețea matură. Acest lucru se datorează faptului că o decorație masivă va distrage atenția de la pielea mâinilor.

Cel de-al doilea lucru care trebuie luat în considerare este mărimea palmei

Femeile cu palme mari și degete scurte ar trebui să opteze pentru bijterii mari cu forme proeminente sau cu pietre ovale, romb, sau sub formă de picătură. Nu este nevoie să purtați inele late care să închidă zona interarticulară, aceasta va scurta mai mult degetele mici.

Forma mâinii influențează alegerea decorului

Mâini pline, ,,pufoase” – pentru palmele rotofei este mai bine să alegeți inele neobișnuite, cu desen original și forma neregulată a inelului (cu unghiuri, zig-zag-uri) – astfel de ornamente face mâinile mai elegante din punct de vedere vizual. Nu sunt recomandate inele cu pietre rotunde – acestea vor accentua aspectul pufos al mâinilor.

Mâini cu articulații proeminente – persoanele cu încheieturi mari sunt sfătuite decătre stiliști să aleagă inele cu piatră mare – acest lucru va distrage atenția. Inelele mici, pur și simplu, nu vor fi vizibile pe astfel de degete.

Mâini foarte subțiri. Degetele prea subțiri și slabe vor arăta bine cu un inel lat, cu piatră încrustată sau fără el.

Mâini frumoase proporționale. Femeile cu o formă frumoasă și regulată a mâinilor sunt cele mai norocoase, acestea pot purta inele de orice formă, configurație, lățime, cu sau fără pietre.

Degete alungite. Degetele frumoase și lungi vor arăta bine cu inele cu pietre ovale.

Reguli generale privind eticheta purtării inelelor pe degete

Există reguli general acceptate pentru purtarea inelelor. Care sunt cerințele recunoscute în întreaga lume.

-Nu este recomandat să porți mai mult de un inel pe o singură mana. Dacă se întâmplă asta atunci asigură-te că decorațiile sunt similare între ele.

-Pe o mână, este inacceptabil să porți inele din metale diferite sau cu pietre de diferite culori – este lipsit de gust. De asemenea, și valoarea lor ar trebui să fie aproximativ egală.

-Este de prost gust să porți în timpul zilei inele din metale și pietre prețioase, diamante. Astfel de bijuterii sunt potrivite seara, într-o cameră luminată puternic.

-După 20 de ani puteți alege inele din metale prețioase.

-Dacă preferați tricouri, blugi, pulovere, atunci inelele cu pietre mari nu sunt pentru tine. Preferința ar trebui acordată inelelor subțiri sau invers, celor late, depinde de mărimea și lățimea mâinilor, cu pietre foarte mici sau fără ele.

-Dacă activezi într-o organizație unde este introdus un cod vestimentar, inelele sunt complet inutile. Este permis să porți doar verigheta.

-Inelul de pe deget trebuie combinat cu manichiura. Dacă manichiura nu este într-o stare perfectă atunci ar fi bine să renunți atât la inele cât și la brățări.

Unde în Centrul Chișinăului poți găsi lucruri pentru casă la un preț bun?!

Atunci când ai nevoie de covoare sau draperii pentru casă ta te gândești că îți va fi foarte greu să le găsești sau vei pierde o mulțime de timp în căutarea lor.

Îți spunem noi unde în Centrul Chișinăului le găsești pe toate la prețuri angro.Chiar la CC UNIC, ETAJUL 5.

1.      Covoarele

Ai știut că pentru nomazii estici, locul unde se așternea covorul era numit casă. Acum, indiferent de tendințele și deciziile moderne de design, covoarele oricum rămân a fi un atribut al confortului și al căldurii. De asta este foarte important să atragi atenția la materialul din care este făcut covorul. Materialele sintetice precum poliamidă, polipropilenă, poliesterul etc. sunt de obicei mai ieftine, mai ușor de curățat, sunt relativ durabile, dar sunt mai predispuse la uzură și spargerea fibrelor.

Covoarele realizate din materiale naturale (lană, fibră de cocos, bumbac, sisal, viscoză, iută și altele) necesită de obicei o investiție ceva mai mare și sunt mai greu de întreținut, dar sunt mai moi, mai flexibile și adaugă umiditate spațiului dintr-un mediu uscat, dimpotrivă, pot absorbi umezeala. Și da, în Centrul Comercial Unic, la etajul 5, găsești o varietate foarte mare de covoare la prețuri accesibile și oferte atractive!

2.      Draperiile

Dacă ai crezut că draperiile nu sunt chiar atât de importante într-o cameră și că reprezintă pur și simplu niște elemente necesare de decor, te-ai înșelat. Acestea sunt unele dintre cele mai importante obiecte din întreagă casă, întrucât “îmbracă” orice încăpere. Desigur, nu le poți alege la întâmplare iar elemente precum culoarea, materialul și lungimea contează extrem de mult.

Iar atunci când mai ai și un specialist în stofe, design și mărimi, deja este mai ușor să optezi pentru ceea ce îți dorești, La Centrul Comercial Unic, etajul 5, găsești aceste facilitate!

3.      Lenjeria de pat

Mulţi susţin că materialul ideal pentru lenjeria de pat este bumbacul. Am discutat cu experții din Centrul Comercial UNIC, care zilnic discută cu fiecare client pe aceste teme, de la care am aflat următoarele lucruri.

Este adevărat, în multe cazuri, lenjeriile de pat din bumbac sunt tot ce-ţi poţi dori. Dar trebuie să știi că există şi cazuri când alegerea majorităţii nu este şi cea mai bună alegere pentru tine.

De exemplu, vara, când temperaturile cresc în mod nebunesc în termometre, o lenjerie de pat confecţionată din pânză este de zece ori mai potrivită decât este o lenjerie de pat din bumbac. Iarnă, îţi recomandăm o lenjerie din finet.

Concluzia noastră este, că deşi lenjeriile de pat din bumbac nu dau greş niciodată, trebuie întotdeauna să iei în considerare nevoile tale personale şi să discuții cu specialiștii înainte de a procura.

Ne pregătim de școală: Rechizite, ghiozdane și ținute pentru un an de nota 10!

Deși ar părea că “mai este”, cum le place multora să spună atunci când merge vorba de pregătirile pentru începutul anului școlar – cel mai bine este să fii pregătit din timp și să nu fie nevoie să alergi în ultimele zile după: rechizite, uniforme, accesorii și alte necesități pentru începutul anului școlar.

Și da, anume în această perioada găsești cele mai avantajoase oferte când vine vorba de rechizite, haine pentru școală, încălțăminte și ghiozdane, așa că nu ezita să ”scanezi” bine piața pentru a-ți face o idee despre ce vrei să cumperi și cât costă.

Cel mai popular Centru Comercial din Chișinău, UNIC, a pregătit peste 2000 mp unde poți găsi o varietate de uniforme cochete, încălțăminte comodă, ghiozdane, papetărie și accesorii. Dar surprizele nu se opresc aici, deoarece CC UNIC iubește să își surprindă oaspeții și împreună cu maib.gama a pus la cale și multe surprise frumoase.

Prichindelul tău are nevoie de rechizite colorate, decorațiuni de poveste și alte accesorii care să îl reprezinte, ce sigur îi vor da elanul necesar de care are nevoie pentru a învăța cu spor.

La UNIC găsești tot ce le trebuie școlarilor, într-un singur loc, iar ca să îți fie și mai ușor, am făcut noi deja o mică listă de cumpărături pentru școală!

Ghiozdan

Primul lucru la care se gândește orice părinte atunci când își pregătește copilul pentru școală este ghiozdanul. Acordă o atenție deosebită dimensiunii acestuia, să fie potrivit pentru spatele copilului tău și asigură-te că este încăpător pentru rechizitele de care școlarul tău va avea nevoie zilnic.

Ține cont și de părerea copilului tău, care sigur va dori să aibă un cuvânt de spus în alegerea ghiozdanului care îl va însoți zi de zi la școală.

Rechizite

Și când spunem ”rechizite” ne referim la instrumente de scris și colorat (creioane, creioane colorate, carioci, un stilou, pixuri), ascuțitori, gumă de șters și nu în ultimul rând, caiete. Poți cere și o recomandare din partea învățătoarei sau dirigintei, în privința rechizitelor necesare pentru școală.

Haine și încălțăminte

De pe lista de cumpărături pentru școală nu trebuie să lipsească hăinuțele și încălțămintea. La capitolul încălțăminte, optează pentru ceva comod, care să se asorteze cu hăinuțele copilului tău. transpire și să se simtă cât mai confortabil, indiferent că merge la școală sau face cursurile acasă.

Și da, pe toate le găseșți într-un singur loc, UNIC Centru Comercial, unde găsești peste 2000 m2 cu o gamă variată de rechizite și hăinuțe, la cele mai bune prețuri!

Descoperă-le în fiecare zi la etajul 3 al magazinului de pe strada bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt 8!

Regina Letizia a Spaniei a purtat o ținută identică cu cea a unei femei căreia i-a acordat o diplomă

Regina Letizia a Spaniei a participat miercuri la un eveniment oficial desfășurat în orașul Merida, din Spania. Regina în vârstă de 49 de ani a acordat diplome unor persoane din cadrul Consiliului Regal al Dizabilității și a avut parte de o surpriză amuzantă. Letizia a acordat o diplomă unei femei care purta o rochie identică.

Regina Spaniei a arătat uimitor într-o rochie Mango, fiind întâmpinată de președintele regiunii Extremadura, Guillermo Fernandez.

Letizia a asociat rochia în alb și negru cu o curea neagră lată și o pereche de pantofi negri stiletto. Ea a accesorizat ținuta cu o pereche de cercei în formă de stea.

Însă Regina Spaniei nu a fost singura care a ales rochia Mango pentru acest eveniment oficial.

La scurt timp după ce a intrat în sala de ceremonii, Letizia a observat că una dintre participante purta aceeași ținută. Inmaculada Vivas Teson, profesoară de drept și una dintre persoanele care a primit un premiu din partea Reginei, a purtat aceeași rochie, care face parte din colecția Mango pentru acest sezon și are prețul de 269,99 lei.

Atunci când Inmaculada Vivas Teson a fost chemată pentru a primi o diplomă din partea Reginei, ambele femei s-au amuzat pe seama coincidenței și s-au îmbrățișat.

Nu este prima dată când Letizia poartă piese ale unor branduri accesibile.

Ea alege de obicei branduri spaniole, precum Zara sau Mango.

The secrets to Spain's Queen Letizia's age defying style - Independent.ie
Queen Letizia of Spain's Six Looks In Three Days For Paris State Visit -  Red Carpet Fashion Awards
Imagine

sursa

Câte ecografii trebuie să facă femeile însărcinate. Ce spun specialiștii
Articolul anterior
,,Nu mi-e milă de femei. Mamelor, creșteți bărbați!”, postarea lui Dmitri Naghiev care a rupt internetul
Articolul următor