Sfatul preotului Constantin Necula înainte de Paști: ,,Dacă ne-am gospodări sufletul ca și casa, ar fi un câștig”

Un preot de peste Prut îi îndeamnă pe oameni, în săptămâna de dinaintea Paștelui, să își „gospodărească” sufletul, așa cum fac în aceste zile cu casa, afirmând ca ar trebui ca oamenii să fie „mai atenți la cele ale sufletului”.

separator

„Dacă ne-am gospodări sufletul ca și casa, ar fi un câștig. Noi insistăm pe casă, pentru că în ea locuim, dar uităm că sufletul locuiește în altă casă. Dacă am fi mai atenți la cele ale sufletului, cât suntem la cele ale trupului, am fi mai buni oricum”, a declarat pentru Agerpres, preotul Constantin Necula de la Sibiu.

Potrivit preotului Necula, Sfintele Paști se vor împărți credincioșilor la slujba de Inviere, indiferent dacă aceștia au reușit să postească sau nu.

„Nu toată lumea ține postul și Paștele nu se dă doar cu post. Paștele este semnul că este pâinea binecuvantată și sfințită și că e parte din vițelul cel gras care se înjunghie pentru toti. În noaptea de Inviere, de fapt, se citește un cuvant al Sfântului Ioan Gura de Aur în care chiar se vorbește atât de paradoxal despre lucrurile acestea, în care și cei care au postit și cei care nu au postit, și cei din ceasul dintâi și cei din ceasul al 12-lea, și cei buni și cei răi, deopotrivă sunt chemați să se bucure de partășia aceasta cu vițelul cel gras care este Cristos. Paștele este fărămița care cade de la masa Învierii”, a aratat preotul Constantin Necula.

Valentina Naforniță și Mihai Dogotari divorțează
Articolul anterior
Cum să îți decorezi casa de Paște. Idei ingenioase
Articolul următor
Alte articole interesante